Завантаження...

Новини
Дата
Назад
1 Дорослих
Дорослi
Діти
до 14 рокiв
Пн
Вт
Ср
Чт
Пт
Сб
Нд

Подорожі місцями зйомок Гаррі Поттера

user
Вирвич Любов
24/03/2023
14024
0
Подорожі місцями зйомок Гаррі Поттера

Вирушити в подорож слідами Гаррі Поттера і побачити Гоґвортс на власні очі - мрія будь-кого. Як і куди вирушити в тур місцями зйомки фільмів, давайте з'ясуємо. Адже шанс зануритися у світ фантазії не завжди випадає!

Книга відомої письменниці Джоан Роулінг про чарівника Гаррі Поттера облетіла весь світ. Її любили 20 років тому і продовжують захоплюватися сьогодні. За нею знято фільм. Багато фанатів цієї чудової історії мріють дізнатися, де розташований Гоґвортс у реальному житті. Насправді він ближче і доступніше, ніж здається. Існують цілі тури, які пропонують проїхатися місцями зйомок фільму і поринути в чарівний світ Гаррі Поттера і його друзів, а також дізнатися більше про творців цієї казки.

Де знімали Гоґвортс

Замок Хогвардс

Автор книги, коли описує Гоґвортс, каже, що він розташований у Шотландії. Коли знімали фільм, потрібно було знайти найбільш підходяще місце, яке відповідатиме картинці з книги. Саме тому для зйомок обрали замок Алнвік. Він розташований на півночі Англії і зараз кожен охочий може його відвідати та відчути ту атмосферу, яка панує в книзі. Замку вже понад 700 років, а вигляд він має просто приголомшливий.

Читайте також: Як знайти житло в іншій країні

Університет в Оксфорді, а саме коледж Крайст-Черч, став місцем, де знімали Гоґвортс всередині. Тут і була та велика зала, де горіли свічки, відзначалися свята і проходили вечері у фільмі. 

Коледж Крайст-Черч

Ще одним популярним місцем у Гоґвортсі була бібліотека. Для її зйомок використовували найдавнішу в Європі Бодліанську бібліотеку, теж в Оксфорді.

Місця, де знімали Гаррі Поттера, а саме замок, стали дуже популярними туристичними локаціями після виходу фільму. Їх щороку відвідують тисячі фанатів цієї історії. Щоб на власні очі побачити всю красу замку, можна купити дешеві квитки на літак, скориставшись сервісом SkyBooking і вирушити на пошуки незабутніх вражень.

Читайте також: Як дістатися Буковелю: основні шляхи

Які ще можна подивитися локації з фільму Гаррі Поттер

Косий провулок з фільму Гаррі Поттер

В Англії можна подивитися не тільки сам Гоґвортс, а й безліч інших місць, де знімався Гаррі Поттер:

  1. Платформа "дев'ять і три чверті" (на вокзалі Kings Cross у Лондоні).
  2. Косий провулок (на ринку Ліденхолл у Лондоні).
  3. Будинок Поттерів на Годриковій западині (село Лекок).
  4. "Хогвартс Експрес" (бетонний віадук Шотландія-Гленфіннан).

Це ті місця, які слугували справжніми декораціями у фільмі. Вони всі не намальовані, а справді існують і кожен турист може їх побачити, погуляти і сфотографувати.

Музей Гаррі Поттера в Лондоні

Музей Гаррі Поттера в Лондоні, а точніше на його околиці у Вотфорді, обов'язково потрібно відвідати всім фанатам фільму. Він складається з двох величезних павільйонів і відкритого майданчика. Там розміщені всі декорації та реквізит у тому вигляді, що і був під час зйомок. Є макет школи, кабінет Дамблдора, будинок Гаррі Поттера, пошта тощо. Відвідувачі можуть посидіти за столами всіх факультетів і уявити, що вони теж майбутні студенти Гоґвортса. 

Зйомки фільму Гаррі Поттер

Окрім усіх локацій, туристи можуть дізнатися, як створювали спецефекти, чим доповнювали картини та що такого зробили сценаристи, що під час перегляду виникає відчуття присутності в тій казці на екрані.

Перед тим, як їхати в подорож усіма відомими місцями, де знімався Гаррі Поттер, бажано прочитати або подивитися всі частини цієї історії. Тільки так можна справді відчути всю атмосферу і поринути в казку.

Зараз різні туроператори пропонують організовані поїздки. Але краще самому спланувати маршрут, забронювати квитки на літак на сервісі SkyBooking і спокійно відвідати всі екскурсії. 
Помилка у тексті? Виділіть її мишкою та затисніть Ctrl+Enter
гаррі
поттер
зйомки
фільм
подорож
Додати свій коментар
Новини на тему
img

Як здати або обміняти авіаквиток?

Важлива деталь - оформляти повернення та обмін авіаквитка потрібно якомога раніше, відразу як тіл...

img

Що подивитися в Гамбурзі, визначні пам'ятки міста

Гамбург - північне портове місто Німеччини, яке також відоме як серце північної частини країни. Т...

img

Tomorrowland - найгучніший музичний фестиваль у Бельгії

Tomorrowland - легендарний фестиваль, про який чув кожен і для цього навіть не обов'язково бути ф...

img

Краса і велич Бахайських садів у Хайфі

Бахайські сади розташовані на горі Кармель в Ізраїлі (м. Хайфа). Сьогодні це дуже популярне місце...

Ок
Надсилання помилки

Орфографічна помилка у тексті:

Надіслати текст автору?

Додати коментар (необов'язково):

Ок