Завантаження...

Новини
Дата
Назад
1 Дорослих
Дорослi
Діти
до 14 рокiв
Пн
Вт
Ср
Чт
Пт
Сб
Нд

Як знайти житло в іншій країні

user
Вирвич Любов
27/03/2023
3370
0
Як знайти житло в іншій країні

Будь-який відпочинок потрібно планувати заздалегідь і враховувати кожну деталь, яка може призвести до неприємностей на курорті. Особливо це стосується відпустки за кордоном, оскільки по приїзду потрібно десь ночувати. Тому сьогодні будемо розбиратися з організаційними питаннями, розглянемо різні варіанти бронювання житла. Це може бути оренда апартаментів, готельного номера, кімнати у квартирі, пентхаусу чи хостелу. Також можна безоплатно проживати в місцевих жителів, але такий варіант знайти більш проблематично. Хоча, знаючи деякі секрети пошуку, будь-який із запропонованих варіантів не утруднить шукачів.

Бронювання готелів швидко і зручно

У мережі є безліч сайтів і платформ, які оптимізують пошук житла з подальшим створенням броні. Тут можна не тільки ознайомиться з найпопулярнішими пропозиціями, а й більш детально вивчити цінову політику ринку.

 

Номер у готелі

Читайте також: Подорожі місцями зйомок Гаррі Поттера

Найпопулярнішим і максимально відвідуваним є сайт для бронювання готелів Booking.com. Він має низку переваг, які виділяють його серед конкурентів:

  • великий вибір житла для різного рівня достатку, яке розташоване по всьому світу;
  • співпраця з більш ніж 200 тис. готелів, які територіально розташовуються на всіх континентах і охоплюють понад 200 країн;
  • наявність великої клієнтської бази, яка забезпечує сервіс справжніми відгуками з фото та відео фіксацією, що дає змогу оптимізувати вибір для нових користувачів;
  • вбудована система оцінювання з автоматичним регулюванням статусу компанії та її затребуваності;
  • відсутність комісії за будь-які дії, пов'язані з активністю потенційних клієнтів, цей платіж покладається на власників готелів;
  • відсутність плати за бронь або її скасування, що дає змогу робити попередньо кілька замовлень і скасовувати їх за потреби;
  • гарантія збереження всіх даних, які користувачі надають для реєстрації на сайті;
  • служба підтримки користувачів.

Для більш детального ознайомлення з інформацією, пов'язаною з бронюванням та оплатою, а також списанням коштів з рахунку, можна дізнатися в замітці сайту "Особливості бронювання" на Booking.com.

Немає нічого простішого, переконайся самі

Читайте також: Як дістатися Буковелю: основні шляхи

Для попереднього ознайомлення з сервісом рекомендується спробувати ввести ключові запити в пошукову систему: країну, місто, готель і упевнитися в простоті та повній оптимізації резервування. І тільки потім приступати до докладного вивчення інструкції.

Номер із видом на місто

Які ще варіанти?

Найпопулярніші сайти для резервування житла у відпустці:

  1. Venere.com - сайт італійський, тому і вибір спрямований більше на італійські курорти;
  2. Agoda.com - шикарний вибір варіантів для проживання в різних країнах;
  3. Expedia.com, orbitz.com, ozon.travel - менш популярні, але досить ефективні сайти з підбору житла.

Уже багато років більшість відпочивальників користуються букінгом і навіть не розглядають інші варіанти для бронювання. Але іноді менш популярні сайти дають можливість знайти найвигідніші пропозиції на ринку.

Універсальні пошуковики готелів

Апартаменти в готелі

Якщо проводити порівняльний аналіз у ручному режимі, то цей процес може зайняти дуже багато часу. Саме тому рекомендується використовувати спеціальні агрегатори, які проводять порівняльний аналіз і видають уже готовий результат. Переваги пошукових систем:

  • порівняти вартість одного готелю на різних ресурсах одночасно;
  • цільове відстеження знижок, акцій і спеціальних пропозицій;
  • велика порівняльна база готелів, оскільки вони можуть розміщуватися на різних ресурсах, ускладнюючи процес пошуку;
  • присутність мережевих готелів, які також можуть виставляти гарячі пропозиції (AccorHotels, Hilton, Continental, Novotel).

Два найпопулярніші пошуковики:

  1. Roomguru - всесвітньо відомий австралійський проєкт, який усі знають, як hotelscombined.
  2. Skyscanner - унікальна пошукова система, створена на базі сканера авіаквитків;

Цей рейтинг створено на підставі отриманих статистичних даних системи відстеження в глобальній мережі.

Cashback-сервіси

Ще однією перевагою сучасності є можливість часткового повернення витрачених коштів у вигляді кешбеку. Ця функція може бути ввімкнена на різних сайтах, які надають населенню послуги або реалізують товари. Це особливо вигідно при купівлі авіаквитків друзям, родичам або знайомим. Таким чином, можна автоматично зараховувати собі повернення певного відсотка від проведеної операції.

Знайомство з Airbnb

Сервіс Airbnb

Статистика висуває цей сервіс на найвищий рівень за масштабністю та кількістю охопленої аудиторії. Він є найдостойнішим альтернативним варіантом пошуку оптимального варіанту для проживання в готелі. Вражаючий вибір готелів у 190 країнах, який синхронізується на карту у вигляді 34 тис. міст. Тут можна вибрати відповідний варіант для будь-якого бюджету. Це може бути хатина або будиночок на дереві, хостел або президентський номер в елітному готелі, апартаменти на Мангеттені або цілий острів в особисте розпорядження. Переваги:

  1. Велика база пропозицій для бронювання. Доступні приватні пропозиції без прилягання до послуг комерційних компаній і ріелторів. Оформлення замовлення безпосередньо дає змогу значно заощадити бюджет і прискорює процес.
  2. Ціноутворення залежить від класу обраного житла, але в перерахунку виходить значно дешевше порівняно з готелями.
  3. Можливість вибирати продукти в супермаркетах і самостійно готувати їжу. Що розраховано, як на маленьку сім'ю, так і на велику компанію.
  4. Проживання з господарем розкриває ширші можливості занурення в культуру і самостійного пізнання країни. Здебільшого місцеві жителі курортних містечок, які звикли до туристів, гостинні і завжди готові прийти на допомогу.
  5. Відсутність буденності забезпечено. Можна орендувати практично все - від ліжка в кімнаті, до спеціального туристичного обмундирування і будиночків на фермі.
  6. Безготівковий розрахунок проводиться компанією через 24 години після заселення, якщо клієнт не пред'явив скаргу на господаря.

Є низка додаткових функцій сайту, що дають змогу економити. З ними можна ознайомитися в додаткових статтях і рекомендаціях.

Сайти-аукціони

Ресепшн у готелі

Вони створені в концепції "назви свою ціну". Тобто в пошуковику вказуються всі характеристики броні і вартість, яку клієнт готовий заплатити за послуги. Якщо портал зміг відшукати підходящий варіант, то заявку автоматично приймають і з рахунку списують кошти. За відсутності позитивного результату ставку можна підвищити. Таким чином вдається отримати економію 30-70%. Найбільш затребувані otwire.com і priceline.com.

Основним нюансом під час реєстрації є проживання або місце реєстрації - тільки США. Сервіс не пропустить до реєстрації профілі з іншою пропискою. Цей аспект потрібно враховувати, оскільки основний напрямок у бронюванні, це: США, Лондон, Сінгапур, Гонконг. При цьому невигідно брати участь в аукціонах, які проводяться Європі, оскільки там навіть найгірший готель може мати чотири зірки.

Хостели

Хостел у Європі

По суті, хостел - це можливість обзавестися новими знайомствами, що більше підходить для молоді. Це пов'язано з тим, що жити доведеться великими групами в одній або декількох кімнатах. Це вигідно й економно, тут панує атмосфера свободи та креативу. Дуже часто їх відкривають у найнезвичайніших місцях, наприклад, у будівлі в'язниці або навіть на борту літака. Вони можуть мати тематичне оформлення і стати арт-простором для відвідувачів. Переваги хостелу:

  • найдоступніша ціна та зручне територіальне розміщення;
  • наявність безкоштовних сервісів: користування комп'ютером, Інтернетом, кухнею, побутовими приладами, а іноді є навіть легкий сніданок;
  • унікальна атмосфера для шанувальників активного відпочинку та любителів подорожувати, знаходити нові знайомства, пізнавати людей.

Забронювати хостел можна через booking.com, але найвигіднішим варіантом, на сьогодні, є hostelworld. Тут комісія становить близько двох євро, і потрібно внести передоплату в розмірі 10% від загальної вартості замовлення. Уся основна сума вноситься безпосередньо за місцем заселення.

Детальніше про хостели можна дізнатися на тематичних сайтах. Для броні також підійдуть: hostels.com, hostelbookers.com, hostelz.com, hostelplanet.com.

Безкоштовне розміщення

Каучсерфінг

Ця послуга називається каучсерфінгом. Це варіант передбачає безкоштовне проживання в людини, яку ви не знаєте, але вона погодиться прихистити туристів. Натомість гості можуть допомогти господареві по дому чи господарству, а також провести час за розповідями про свою батьківщину. Це не просто сервіс, а ціла мережа взаємодопомоги мандрівників.

Couchsurfing.org і hospitalityclub.org - сайти двох найвідоміших клубів. Вони мають свої умови використання та реєстрації, з якими можна ознайомитися у відповідних розділах.

Сайти з конкретних локалізацій

Дуже часто найбільший і найдоступніший вибір броней можна підібрати на місцевих сайтах. Їхня особливість полягає в спеціалізації на конкретній країні:

  • Італія - agriturismo.it
  • Таїланд - sawadee.ru
  • Ісландія - farmholidays.is
  • Хорватія - adriatic.h
  • Фінляндія - huvila.net

Волонтерські сервіси

Цей варіант проживання безкоштовний, але тут присутня обов'язкова умова - надавати посильну допомогу в якості орендної плати. Тут люди готові приймати туристів в обмін на послуги, які також коштують грошей. helpx.net і workaway.info не належать до комерційних сайтів, оскільки всі оголошення на них належать приватним особам.

Помилка у тексті? Виділіть її мишкою та затисніть Ctrl+Enter
пошук
житло
готелі
хостел
бронювання
подорож
Додати свій коментар
Новини на тему
img

Що подивитися в Гамбурзі, визначні пам'ятки міста

Гамбург - північне портове місто Німеччини, яке також відоме як серце північної частини країни. Т...

img

Які типи вагонів використовує Укрзалізниця

Вибираючи квитки на поїзд, пасажири звертають увагу на низку критеріїв, головними з яких є рівень...

img

Найцікавіші місця турецького Стамбула

Місто Стамбул зачаровує своїм колоритом та неповторністю. Тут гармонійно переплітаються усталені ...

img

ТОП-10 найкрасивіших міст світу: Путівник

Кожне місто, незалежно від його місця розташування, має свої унікальні риси, які роблять його в ч...

Ок
Надсилання помилки

Орфографічна помилка у тексті:

Надіслати текст автору?

Додати коментар (необов'язково):

Ок