Завантаження...

Новини
Дата
Назад
1 Дорослих
Дорослi
Діти
до 14 рокiв
Пн
Вт
Ср
Чт
Пт
Сб
Нд

Чи безпечно зараз подорожувати у 2022 році?

user
Олександр Гапонов
18/02/2022
4384
0
Чи безпечно зараз подорожувати у 2022 році?

Пандемія Covid-19 дуже вплинула на сферу туризму в усьому світі. Багатьом туристам довелося забути про подорож на кілька років. Десятки країн були закриті і доступ до в'їзду було суворо заборонено. Таких заходів було вжито для запобігання поширенню коронавірусу. 

Сьогодні туристам вже складно сидіти на місці, проте багато хто все ще сумнівається, чи варто подорожувати 2022 року. Головне, що можливості для цього є! Встановлюючи суворі правила в'їзду, країни починають приймати відпочиваючих, які мають Covid сертифікат або ПЛР-тест з негативним результатом. 

Мама з дитиноюОднак якщо ви сумніваєтеся, чи варто їхати, необхідно зважити всі плюси та мінуси подорожі, оскільки визначальні фактори найчастіше індивідуальні. 

Куди найкраще поїхати відпочивати у 2022?

Насамперед ви повинні визначитися:

Читайте також: Ясіня, Закарпатська перлина: природна краса та відпочинок
  1. В яку країну ви хотіли б поїхати.
  2. Якому сезону ви віддаєте перевагу для відпочинку.
  3. Який транспорт вам є пріоритетним. 

Від цих параметрів залежатиме якість подорожі. Безумовно, у розпал сезону в літній період (якщо йдеться про відпочинок на узбережжі) багато країн хочуть заробити на туристах, тому намагаються відкрити свої межі для гостей. 

Для того, щоб запобігти зараженню коронавірусом у багатьох європейських країнах, встановлені обмеження, які повинні беззастережно виконувати всі, хто в'їжджає в країну.

Наприклад, складання тесту на Ковід стало обов'язковою процедурою, тому що вже в аеропорту можна визначити, кого можна пропускати, а кого ні. 

Читайте також: Куди поїхати в Карпати восени: ТОП напрямків

Не варто їхати подорожувати в самий пік сезону, тому що велике скупчення людей може стати проблемою. До відкритих країн без суворих правил для туристів належать:

Ці туристичні країни раді вітати гостей на території. Однак пам'ятайте, що періодично ситуація змінюється, тому при плануванні відпустки перечитайте ще раз умови відвідуваної країни. 

Щодо європейських країн, то кожна держава самостійно встановлює критерії здачі ПЛР-тестів та експрес-тестів. Так як динаміка зараження коронавірусом постійно змінюється, брати квитки за 3-4 місяці ризиковано. Зараз краще планувати подорож максимум за місяць, а то й менше. 

Таким чином, ви будете володіти реальною інформацією та за необхідності скоригувати свої плани без фінансових втрат. 

Літак у небіНа якому виді транспорту найкраще вирушати у подорож?

Найбільш популярним способом пересування на далеких відстанях є літак. Авіакомпанії багатьох країн намагаються докласти максимум зусиль, щоб туристи могли не переживати за свою безпеку. Для цього в аеропорту та на борту літака дотримуються всіх правил санітарної безпеки. В обов'язковому порядку необхідно перебувати в медичній масці та дотримуватися встановленої дистанції. Також обов'язково всім пасажирам перевіряють температуру.

Щодо наявності сертифікатів про вакцинацію від Covid-19, то в більшості країн цей документ необхідно пред'явити. Однак є країни, які приймають туристів і без сертифікатів, що підтверджують. 

Поїздка поїздом, як і в автобусі, також вимагає від пасажирів наявності медичної маски. Усі туристи перевіряються на наявність температури та сертифікатів про вакцинування. Також варто зазначити, що весь наземний транспорт регулярно проходить дезінфекцію, що знижує ризик зараження.

Якщо ви хочете поїхати у відпустку на власному автомобілі, то ви можете не переживати, тому що при проведенні дезінфекції ви будете в повній безпеці. Найкраще взяти з собою в дорогу спиртовий розчин, що дезінфікує, щоб після контакту з іншими людьми або після перебування в громадських місцях обробляти руки.

Чи варто зупинятись у готелях?

Для зниження ризику зараження коронавірусом багато готелів пропонують своїм клієнтам безконтактний в'їзд. Щодо відвідування басейну та шведського столу, то такі заходи заборонені зовсім. У престижних готелях можна зустріти килимки, що дезінфікують, та іонізатори. 

Вимоги до послуг клінінгу помітно посилилися. Сьогодні існує безліч сайтів, де можна ознайомитися з якістю чистоти та прибирання у номерах того чи іншого готелю. Тому перш ніж вибрати готель для заселення, варто уважно ознайомитись з його рейтингом та відгуками.

Чи варто вирушати у подорож разом із дитиною?

Багато хто звикли відпочивати всією сім'єю, проте в умовах деяких обмежень незрозуміло, як пройде подорож з дітьми. Але не варто позбавляти себе бажаної подорожі! З дуже маленькими дітьми будь-яка подорож є непередбачуваною, тому якщо ви боїтеся, краще залишитися вдома. 

Якщо ваша дитина вже досягла шкільного віку, можна сміливо брати її з собою в поїздку, але з дотриманням усіх правил та норм захисту. Для дітей зараз так само, як і для дорослих, передбачено вакцинування. Якщо дитина щеплена, то ризики заразитися коронавірусом зводяться до мінімуму. 

Чи є ризики у ранньому бронюванні?

На сьогоднішній день багато готелів дбають про своїх відвідувачів та пропонують найгнучкіші умови для раннього бронювання. Також обов'язково варто вибирати той тип страховки, до якого включені ризики, пов'язані з коронірусом.  

Однак варто пам'ятати про те, що коронавірус поширюється досить швидко, тому жоден готель не зможе дати 100% гарантію, що ваша відпустка пройде добре. Тому зважуйте всі "за" та "проти", враховуйте особисті фактори, які також можуть завадити відпустці. 

Якщо ви вже налаштувалися на подорож і ніщо вас не зупинить, заходьте на наш сайт Skybooking та вибирайте відповідні квитки!

Помилка у тексті? Виділіть її мишкою та затисніть Ctrl+Enter
covid-сертифікат
covid-19
відпочинок
відпустка
2022
Додати свій коментар
Новини на тему
img

Що подивитися в Гамбурзі, визначні пам'ятки міста

Гамбург - північне портове місто Німеччини, яке також відоме як серце північної частини країни. Т...

img

10 порад, як позбавитися страху літати на літаках

Страх польотів літаками переслідує близько 15% мандрівників. Його можна подолати, якщо розібратис...

img

Tomorrowland - найгучніший музичний фестиваль у Бельгії

Tomorrowland - легендарний фестиваль, про який чув кожен і для цього навіть не обов'язково бути ф...

img

Що таке лоукост і чому він дешевший?

Останнім часом можна часто зустріти пропозиції лоукостерних рейсів на різні авіанапрямки, але дал...

Ок
Надсилання помилки

Орфографічна помилка у тексті:

Надіслати текст автору?

Додати коментар (необов'язково):

Ок