Завантаження...

Новини
Дата
Назад
1 Дорослих
Дорослi
Діти
до 14 рокiв
Пн
Вт
Ср
Чт
Пт
Сб
Нд

Як дістатися Буковелю: основні шляхи

user
Вирвич Любов
18/03/2023
13900
0
Як дістатися Буковелю: основні шляхи

Буковель - популярний зимовий гірськолижний курорт у Карпатах. Щорічно в Буковель приїжджають тисячі охочих покататися на лижах або сноуборді із засніжених схилів. Навіть якщо ви не любитель активного відпочинку, Буковель все одно припаде до душі - мальовничі краєвиди, чисте гірське повітря і колорит українських гір. 

Влітку курорт так само популярний, як і взимку, тому що для туристів є багато різних видів розваг: екскурсії в гори, прогулянки верхи, знамениті карпатські чани і не тільки. Відвідати Буковель - чудова ідея в будь-яку пору року. 

Буковель влітку

Маршрут до Буковелю

Як дістатися до Буковеля - питання, що виникає перед кожним туристом. Завдання ускладнює розташування курорту. Він розташований на кордоні Івано-Франківської та Закарпатської областей у гірській місцевості біля села Поляниця. 

Читайте також: Незвідана Україна: приховані перлини, про які не знаєте

Залізничної станції чи аеропорту в Буковелі немає. Тому безпосередньо до курорту доведеться добиратися автомобілем або автобусом. 

Подорож Київ - Буковель

Як доїхати до Буковеля з Києва - є кілька варіантів. Можна подолати всю відстань автомобільним транспортом або дістатися Івано-Франківська літаком чи потягом, а потім пересісти на автомобіль.

Дорога до Буковелю взимку

Читайте також: Топ-10 місць, які варто відвідати в Україні у 2024 році

Маршрут із Києва до Буковеля потягом

Найближчі залізничні станції розташовані в чотирьох містах: Івано-Франківську, Чернівцях, Тернополі та Львові. З Києва до цих населених пунктів регулярно їздять десятки поїздів, зокрема високошвидкісні Інтерсіті.

Найзручніше - прибути на вокзал Івано-Франківська, і звідти подолати автомобілем дорогу до Буковелю. Відстань між містами - всього 110 км. 

Ще ближче до курорту розташована залізнична станція в місті Яремче. Відстань становить 34 км. Час у дорозі від неї до Буковеля - 40 хвилин. Однак до залізничного вокзалу Яремче ходить менше поїздів. 

Потяг до Буковелю

Знайти дешеві квитки на потяг і слідкувати за розкладом рейсів зручно на офіційному сайті сервісу SkyBooking, де розміщена актуальна інформація та найкращі ціни. Крім того, квиток можна придбати заздалегідь, що особливо зручно в курортний сезон або святкові дні.

Переліт у Буковель літаком

Подорож літаком - це варіант, який особливо актуальний для мешканців далеких регіонів або закордонних гостей. Найближчий до Буковеля аеропорт розташований в обласному центрі Івано-Франківщини. 

Регулярні перельоти здійснюють кілька українських авіакомпаній. Переліт до Буковеля триватиме не більше двох годин. Однак, пам'ятайте, що маршрут Буковель - дуже популярний, тому не завжди є вільні місця на рейс до Івано-Франківська. 

У такому разі, рекомендуємо взяти квиток на літак до Львова, де розташований міжнародний аеропорт. Зі Львова до Буковеля дорога займе більше часу, оскільки Львів розташований від нього вдвічі далі, ніж Івано-Франківськ.

Панорамний вид на гори

Як доїхати до Буковеля з міст України

Як доїхати до Буковеля з будь-якого міста України - точно так само, як зі столиці. Аеропорт, безумовно, є не скрізь, але залізничним транспортом дістатися можна майже з кожного населеного пункту. 

Крім того, популярною послугою останніми роками став трансфер до Буковеля - мандрівників зустрічають на вокзалі або в аеропорту, і доставляють прямо в готель. Послугу трансферу надають туроператори для своїх клієнтів або готелі. Однак, самостійна подорож буде не менш комфортною. 

катання на лижах

Як краще їхати в Буковель - через турфірму чи самостійно, потягом чи літаком, власним автомобілем чи автобусом - питання, на які немає однозначної відповіді. Кожен варіант по-своєму гарний, тому туристові слід орієнтуватися на власні уподобання та бюджет.

Помилка у тексті? Виділіть її мишкою та затисніть Ctrl+Enter
україна
буковель
курорт
купити
квитки
подорож
Додати свій коментар
Новини на тему
img

Дивовижні рисові тераси Хунхе-Хані

У провінції Юньнань Китаю розташована дивовижна природна пам'ятка, що викликає інтерес туристів і...

img

Список найкращих автобусних компаній Європи

Якщо ви збираєтеся в подорож Європою і хочете чудово провести час у дорозі, найкраще вибрати авто...

img

Прага: 7 travel-лайфхаків, які стануть у пригоді в поїздці

Прага – одне з місць на карті світу, куди хочеться потрапити неодмінно. Це європейське місто та с...

img

10 порад для подорожей поїздом до Європи

Європа – це пріоритетний напрямок для мандрівників з України, адже європейські країни зачаровують...

Ок
Надсилання помилки

Орфографічна помилка у тексті:

Надіслати текст автору?

Додати коментар (необов'язково):

Ок