Завантаження...

Новини
Дата
Назад
1 Дорослих
Дорослi
Діти
до 14 рокiв
Пн
Вт
Ср
Чт
Пт
Сб
Нд

Де відзначити Різдво в Україні у 2023 році

user
Вирвич Любов
30/11/2023
2829
0
Де відзначити Різдво в Україні у 2023 році

Різдво в Україні - це особливе свято, наповнене теплом, радістю та традиціями. Воно супроводжується різноманітними звичаями, які роблять його яскравим і незабутнім. Це час, коли родичі та друзі збираються разом за святковим столом. Одна з найважливіших традицій - це прикрашання свого будинку напередодні свята. Різдвяна ялинка, хвойні вінки на дверях, різнокольорові гірлянди, дзвіночки та інші елементи декору прикрашають будинки українців.

Цікавою розвагою в цей час є різдвяні ярмарки. Люди з усіх куточків країни збираються на ці заходи, щоб насолодитися барвистою атмосферою свята. Тут можна знайти різноманітні товари та вироби, зроблені майстрами та ремісниками, зігрітися глінтвейном і скуштувати страви національної та іноземної кухні, подивитися веселі вистави вуличних артистів. Крім того, багато цікавих розваг очікує на відвідувачів у ці святкові дні. У кожному куточку країни можна знайти унікальні місця, де можна провести Різдво весело і незабутньо.

Яскравий Київ

Площа в Києві на РіздвоРіздво в Києві - це час, коли столиця України перетворюється і наповнюється чарами. Усе місто сяє вогнями та гірляндами, вітрини магазинів рясніють розмаїттям новорічних композицій і прикрас. Особливим символів різдвяного Києва є Головна ялинка країни, яка встановлюється на Софійській площі. Це місце стає справжнім центром святкових заходів, де кожен може відчути себе частиною цього яскравого та жвавого дійства.

Під час різдвяних свят у столиці проводяться ярмарки, де можна придбати подарунки, новорічні прикраси та сувеніри. Напередодні свята, театри і філармонії пропонують спеціальні урочисті програми та концерти. Київські церкви також відіграють важливу роль у святкуванні Різдва. Цього дня віряни збираються в храмах, щоб разом молитися і радіти народженню Ісуса Христа. Одним із найшанованіших храмів Києва є Києво-Печерська лавра, яка збирає тисячі парафіян.

Читайте також: Львівський автовокзал: транспортний хаб України

Колоритний Львів

Різдво у ЛьвовіЩороку в грудні Львів перетворюється на справжню казку, з різнокольоровими вогниками, гірляндами і чудовими прикрасами. Головною визначною пам'яткою міста в цей час є Ратуша, прикрашена сотнями мерехтливих вогнів, вона підкреслює незвичайний вигляд Старого міста. Однією з найяскравіших подій стає відкриття ярмарку на площі Ринок. Тут збираються городяни та гості міста, щоб весело провести час, купити подарунки, взяти участь у різноманітних майстер-класах і насолодитися красою різдвяного вертепу. На ярмарку можна побачити майстрів, які пропонують вироби ручної роботи, продавців новорічних прикрас, солодощів і гарячих напоїв.

У період зимових свят, на Головній площі міста відкривається ковзанка. Тут є все для чудового проведення часу: прокат ковзанів, безліч фудкортів, фотозони та різноманітні атракціони для різного віку. Увечері, коли вмикається святкова ілюмінація, ковзанка набуває особливої зимової атмосфери. На площі перед Оперним театром велично красується міська ялинка. Кожен, хто завітає до Львова в цю пору року, буде захоплений його унікальним колоритом і гостинністю.

Чарівні Карпати

Читайте також: Укрзалізниця запустила новий залізничний рейс до Варшави

Зимовий вид на БуковельОдним із найпопулярніших місць для проведення різдвяних канікул у Карпатах є курорт Буковель. Тут можна насолодитися катанням на лижах і сноуборді, скуштувати різноманітні зимові розваги, як-от поїздки на санях і снігоходах. А після активного відпочинку на вас чекають затишні кафе і ресторани, де подають традиційні частування гуцульської кухні: банош, грибна юшка, бограч, бринза, медовуха, спотикач і багато інших. Затишні котеджі та готелі пропонують гостям усілякі святкові заходи. Тут проводяться різдвяні заходи та вистави для дітей. На території комплексів є розкішні спа-центри, де можна провести час за оздоровлювальними процедурами та насолодитися повним релаксом у гарячих чанах із краєвидом на мальовничі снігові гори. Тим паче дістатися до Буковеля можна кількома зручними способами.

Яремче - ще одне чудове місце для зустрічі Різдва в Карпатах. Місцеві жителі активно відзначають свято, влаштовуючи масштабні народні гуляння. У цей час можна побачити справжніх карпатських колядників, які виконують різдвяні пісні. Більшість готелів і гостьових будинків пропонують унікальні різдвяні програми, з масою розваг і особливим карпатським колоритом. Смачна їжа, запальна гуцульська музика, прогулянки засніженими горами та лісами - все це пропонує гостинний Яремче. 

Дивовижні Чернівці

Чернівці в РіздвоЧернівці напередодні Різдва перетворюються - перші нотки свята відчуваються одразу після встановлення головної ялинки міста. На Центральній площі розгортається справжній різдвяний ярмарок. Строкаті торгові будиночки пропонують відвідувачам різдвяні пряники, прикраси, їжу та напої. Атракціони заманюють відвідувачів веселою музикою і яскравими вогнями. Прогулянка пішохідною вулицею Ольги Кобилянської викличе у вас масу емоцій. Прикрашена святковим декором і гірляндами, вона особливо прекрасна у вечірній час доби. Концертні зали міста пропонують різноманітний репертуар для дітей і дорослих. Розважальні програми проводять і просто неба, пропонуючи перехожим узяти активну участь у танцях і піснеспівах.

У Чернівцях, як і в багатьох інших містах України, Різдво відзначають з особливою величчю та урочистістю, у храмах розпочинаються передсвяткові вечірні богослужіння, що супроводжуються співом хорів, звучанням дзвонів і молитвами. 

Романтичний Ужгород

Ужгород у РіздвоРіздво в Ужгороді - це час, коли місто стає однією великою родиною, об'єднаною любов'ю до свята. Традиційний різдвяний ярмарок пропонує тематичні сувеніри, вироби ручної роботи місцевих умільців, а дерев'яні казкові будиночки, розташовані вздовж площі, заманюють відвідувачів апетитними частуваннями. Ароматний глінтвейн із медовим пряником або імбирним печивом дасть вам змогу відчути справжній смак Різдва. Будучи в Ужгороді, не забудьте спробувати місцевий делікатес - смажене морозиво, приготування якого супроводжується справжнім міні-шоу. 

Ужгород просякнутий романтикою, яка відбивається в його вузьких вуличках, старовинних будівлях і мальовничих парках. Що може бути більш романтичним, ніж прогулянка нічним містом в оточенні яскравих вогнів і святкових веселощів. Красиво оформлені вертепи, звуки церковних дзвонів, народні колядки та сміх людей, створюють неповторну атмосферу ужгородського Різдва.

Помилка у тексті? Виділіть її мишкою та затисніть Ctrl+Enter
різдво
київ
львів
карпати
чернівці
ужгород
Додати свій коментар
Новини на тему
img

Перевірка багажу на Харківському вокзалі

Перевірка безпеки багажу: на Харківському вокзалі запроваджують додаткові заходи. Огляд ручної по...

img

Що подивитися в Берліні: найкращі визначні пам'ятки

Берлін - одна з найбільш неоднозначних європейських столиць із 800-річною історією. Він пережив в...

img

Як шукати авіаквитки з урахуванням багажу

Під час пошуку авіаквитків за мінімальною ціною пасажири часто не помічають, чи входить багаж у в...

img

Вінницький фонтан – візитна картка міста

Вінницький фонтан – візитна картка міста. Світломузичне шоу для мешканців та гостей великого обла...

Ок
Надсилання помилки

Орфографічна помилка у тексті:

Надіслати текст автору?

Додати коментар (необов'язково):

Ок