Завантаження...

Новини
Дата
Назад
1 Дорослих
Дорослi
Діти
до 14 рокiв
Пн
Вт
Ср
Чт
Пт
Сб
Нд

15 місць, які варто подивитися в Тбілісі

user
Вирвич Любов
23/03/2023
5680
0
15 місць, які варто подивитися в Тбілісі

Грузія - чудова країна з мальовничою природою і багатою культурно-історичною спадщиною. Багато цікавих місць зосереджені прямо в її столиці - Тбілісі. Це дуже зручно, особливо якщо приїжджати на вікенд. Що подивитися в Тбілісі за три дні? Як мінімум одне, а краще кілька цікавих історичних місць Грузії.

Звичайно ж, найкращий спосіб дістатися до Тбілісі - купити дешеві квитки на літак і з комфортом долетіти до грузинської столиці з будь-якої точки світу.

Фортеця Нарікала

Фортеця Нарікала

Велична стародавня споруда, яка розташована на Святій горі - просто в центрі міста. Нарікала вважається найдавнішою пам'яткою Тбілісі. Зверху відкривається чудовий вид на місто.

Читайте також: Ясіня, Закарпатська перлина: природна краса та відпочинок

Етнографічний музей

Етнографічний музей

Якщо вас цікавить, що подивитися в Тбілісі з користю, виберіть етнографічний музей просто неба. Історія Грузії від примітивних знарядь праці до впізнаваних традиційних будівель і оздоблення. Музей розташований на березі Черепашачого озера.

Собор Цмінда Самеба

Читайте також: Що подивитися в Дубліні - столиці Ірландії

Собор Цмінда Самеба

Цікаві місця Тбілісі та Грузії загалом, часто пов'язані з релігією. Однією з таких визначних пам'яток є собор Цмінда Самеба - найвищий храмовий комплекс у країні серед мальовничих гірських схилів.

Озеро Лісі

Озеро Лісі

Природа Грузії дивує - просто недалеко від столиці розташоване озеро Лісі з найчистішою прозорою водою. Чудове місце для відпочинку після спекотного дня. Територія навколо упорядкована, можна милуватися краєвидом і годувати качечок або займатися спортом.

Старе місто

Старе місто

Що відвідати в Тбілісі обов'язково, так це Старе місто. Вузькі атмосферні вулички та самобутня архітектура ХІІ століття. Тільки прогулявшись Старим містом, можна перейнятися духом Грузії і сповна насолодитися її історією.

Абанотубані

Абанотубані

Одне з незвичайних місць Грузії - сірчані лазні Абанотубані. Це не просто історична пам'ятка, а функціонуючий спа-комплекс. Там можна в прямому сенсі зануритися в колорит і випробувати на собі цілющу силу грузинських лазень.

Монастир Бетанія

Монастир Бетанія

Чинний чоловічий монастир розташований за півгодини їзди від Тбілісі. Це місце має величезну культурну спадщину - стародавні фрески із зображенням царської сім'ї, майстерно виструганий іконостас зі святими текстами і не тільки.

Метехі

Метехі

Старий район, розташований на однойменній горі. Метехі - це одне з найдавніших поселень у Грузії. Там же розташований знаменитий Метехський замок - велична резиденція грузинських царів. Вхід абсолютно безкоштовний. 

Міст Миру

Міст Миру

Сучасна визначна пам'ятка Тбілісі - скляний міст через річку Мткварі, який об'єднує Старе місто і сучасні райони столиці. Міст Миру - обов'язкове до відвідування місце під час вечірніх екскурсій.

Грузинський національний музей

Грузинський національний музей

Незважаючи на сувору назву і зовнішній вигляд музею, його відвідування буде яскравим і незабутнім. Родзинка колекції - стародавні знахідки з кургану Тріалеті. Ювелірні прикраси, предмети побуту і знаряддя праці, що збереглися до наших днів.

 

Фунікулер

Фунікулер

Це не просто визначна пам'ятка, а повноцінно працюючий міський транспорт. Особливу увагу до тбіліського фунікулера привернув фільм "12 стільців", де він безпосередньо згадувався. На його кінцевій зупинці розташований оглядовий майданчик.

Канатна дорога

Канатна дорога

Це вже сучасна пам'ятка міста. Канатна дорога через річку Мткварі до самої Нарікала. Найкраще покататися ввечері - таких видів Тбілісі, що переливається яскравими вогнями, не побачити більше нізвідки.

Сухий Міст

Сухий Міст

Це блошиний ринок, проте не варто плутати його з простою барахолкою. Це дивовижне місце, де можна знайти унікальні вінтажні предмети побуту та аксесуари. 

Мечеть Джума

Мечеть Джума

Красиве й заспокійливе місце, яке розташоване поруч із сірчаними лазнями. Всередину вхід закритий, але уваги варта сама архітектура будівлі, яку можна розглянути, піднявшись трохи вище до гірської річки.

"Історія Грузії"

Меморіал "Історія Грузії"

Це меморіал недалеко від Тбілісі. Архітектурний ансамбль із 64 фігур із запаморочливими кам'яними барельєфами, що оповідають про різні етапи грузинської історії. 

Помилка у тексті? Виділіть її мишкою та затисніть Ctrl+Enter
грузія
мандрівки
пам'ятки
тбілісі
Додати свій коментар
Новини на тему
img

Октоберфест - масштабний фестиваль пива у Німеччині

Октоберфест - це мюнхенський пивний фестиваль, який зазвичай триває 16 днів і завжди закінчується...

img

Поради щодо оренди автомобіля за кордоном

Сьогодні можна знайти велику кількість сайтів з оренди автомобілів. Широкий асортимент дозволяє л...

img

Мюнхен: найкращі пам'ятки відомого німецького міста

Мюнхен - столиця Баварії та одне з найпривабливіших міст Німеччини. З його багатою історією, куль...

img

Зміна у розкладі руху поїзда Дніпро - Кривий Ріг

Чи плануєте поїздку по Дніпропетровській області? Тоді не забудьте перевірити розклад поїздів. З...

Ок
Надсилання помилки

Орфографічна помилка у тексті:

Надіслати текст автору?

Додати коментар (необов'язково):

Ок