Завантаження...

Новини
Дата
Назад
1 Дорослих
Дорослi
Діти
до 14 рокiв
Пн
Вт
Ср
Чт
Пт
Сб
Нд

Авіаквитки без багажу: що це означає?

user
Олександр Гапонов
14/01/2022
8051
0
Авіаквитки без багажу: що це означає?

При слові авіапереліт, у голові виникають образи людей з купою валіз та сумок. Однак, не всі подорожі мають на увазі велику кількість речей. Тур вихідного дня, коротке відрядження, подорож до родичів на пару святкових днів — подібні обставини допускають подорож без нічого. У цьому випадку навіщо платити за багаж у економ-класі, якщо можна просто купити дешевий квиток без багажу? Багато авіакомпаній реалізують подібні варіанти поїздок, які є досить популярними серед різних мандрівників. На SkyBooking можна підібрати рейси з дешевим авіаквитками без реєстрації багажу від лоукостерів та регулярних авіаперевізників.

Квитки на літак без багажу - особливості

Що являє собою поїздка з квитком без багажу? Це найпростіший переліт, з однією відмінністю — пасажир має право взяти до салону літака лише ручну поклажу, яка не повинна перевищувати за вагою встановлені норми авіакомпанії. Але, як водиться, подібні тарифи мають свої позитивні та негативні сторони.

Пасажир з валізою в аеропортуСпочатку, про плюси:

  • вартість. Зазвичай це найдешевші варіанти, через що, власне, на них і звертають увагу;
  • спокій та комфорт. Жодних хвилювань і занепокоєнь про валізи, які можуть, випадково, вирушити в іншому напрямку або взагалі загубитися;
  • виграш у часі. Не потрібно чекати в аеропорту, доки сумки з'являться на транспортерній стрічці. Невелика сумка ручної поклажі завжди поруч.
Читайте також: Wizz Air: бюджетна авіакомпанія та її модель успіху

Куди ж без мінусів:

  • певна маса та конфігурація багажу. Це накладає обмеження на вибір потрібних предметів гардеробу, особистої гігієни, подарунків та інших речей. Оскільки кожен грам на рахунку;
  • такий тип квитка не можна повернути. А якщо потрібно скоригувати дату вильоту, то за це доведеться доплачувати;
  • бюджетні безбагажні тарифи пропонують не всі авіалінії. Тим більше, що пошук може бути ускладнений підбором потрібного рейсу та напрямки, на яких апріорі не передбачено подібних варіантів.

Отже, найбільшою перевагою авіаквитка без багажу є його низька ціна, що дає можливість пристойної економії, а найістотнішим недоліком — складність пошуку потрібного маршруту.

Допустима вага ручної поклажі

Читайте також: Що таке лоукост і чому він дешевший?

Перед тим, як придбати квиток на літак, що передбачає лише провезення ручної поклажі, пасажиру доцільно дізнатися в подробицях політику конкретної авіакомпанії щодо даного моменту.

Зазвичай, більша частина авіаперевізників офіційно допускає вагу ручної поклажі до 10 кілограмів. І це максимум. Водночас зустрічаються і винятки з цього правила. Так, British Airways дозволяють взяти в салон до 23 кілограмів речей, що дозволяє покласти в чемодан майже все потрібне для поїздки. І це на одного пасажира!

KLM і Air France дозволяють переліт з вагою ручної поклажі наполовину менше — 12 кілограм. А ось Czech Airlines, Lufthansa, LOT, AirBaltic та інші недорогі авіалінії не особливо щедрі в цьому питанні. Згідно з офіційними нормами, пасажир має право взяти з собою на борт лише до 8 кілограмів ручної поклажі.

Звідси напрошується висновок. Оскільки, для мандрівника без речей, кожен грам особливо цінний, за однакової вартості, він вибере квиток того авіаперевізника, у якого вагові норми більші.

Черга на реєстрацію в аеропортуНюанси оплати багажу в літаку

Тарифи, що не мають на увазі провезення багажу — це улюблена тема лоукостерів. Оскільки дешеві квитки майже завжди рівні обмеженому набору сервісів. При виникненні форс-мажорів, коли пасажир розуміє, що йому потрібна більша кількість речей, ніж планувалося, є варіант реєстрації багажу пізніше. Але це, звісно, ​​за додаткову плату. І чим раніше до вильоту багаж буде зареєстровано, тим менше доведеться платити.

Так, в AirBaltic діє тариф 20 євро, якщо придбати додатково багажне місце одночасно з квитками. А при реєстрації в аеропорту на стійці — сума зросте вдвічі і становитиме вже 40 євро. Досить пристойно!

Лоукостер Ryanair з Ірландії пропонує доплачувати за багаж 10-50 євро. Сума обумовлена ​​часом, коли був зареєстрований багаж та напрямком рейсу. А за переваги доведеться віддати додатково ще по 10 євро за кілограм.

Виходячи з цього, щоб відчути економію, заради якої це все і затівалося, мандрівнику потрібно ретельно зважити валізу до реєстрації. Дізнавшись вагу, можна запитати представників авіаліній про вартість багажного місця за потрібним напрямком. За наявності незначної переваги, може варто сплатити перевагу ручної поклажі за кожен кілограм, ніж купувати повноцінне місце для багажу?

У будь-якому випадку пасажир вирішує сам, як йому зручніше та вигідніше.

Червона валізаЯк перевірити наявність або відсутність багажу в квитку?

Щоб дізнатися, включений чи ні багаж у квиток, потрібно знайти рядок у маршрутній квитанції з однією з назв: «bags», «baggage allowance», «БАГ», «Багаж». Якщо авіаперевізнику характерна штучна система контролю багажу, там стоятимуть такі індекси: 1рс, 01р, 1р, 1n. Що означає бронювання одного зареєстрованого багажного місця відповідно до вагових норм. А ось системі реєстрації, що базується на масі, характерна вказівка ​​певного допустимого вагового значення в кілограмах — 20kg або 23 кг. У вищевказаних рядках стоїть “0” або «nil» у випадку, якщо придбано безбагажний квиток.

Тарифи, що передбачають лише ручну поклажу, — це вибір людей, які віддають перевагу подорожі без нічого на пару днів, найчастіше, бізнесменів, європейських студентів, пасажирів-завсідників локальних рейсів. Так як, подібні варіанти забезпечують пристойну економію бюджету і досить комфортний переліт, без обтяження громіздкими валізами та сумками. А купівля квитків зі SkyBooking — це вигідно, просто, безпечно!

Помилка у тексті? Виділіть її мишкою та затисніть Ctrl+Enter
літак
багаж
білет
авіабілет
безбагажний
Додати свій коментар
Новини на тему
img

Варшава: 10 travel-лайфхаків які стануть у нагоді в поїздці

Відвідування Польщі стало повсякденним для багатьох жителів України, проте кожну подорож можна пе...

img

Париж - від античних часів до наших днів

Плануючи свій вояж, спочатку варто ознайомитись з історією міста, щоб заздалегідь спланувати марш...

img

Подорожі місцями зйомок Гаррі Поттера

Вирушити в подорож слідами Гаррі Поттера і побачити Гоґвортс на власні очі - мрія будь-кого. Як і...

img

Куди сходити й що подивитись у Лісабоні

Дорогоцінною перлиною розкинувся на південному заході Піренейського півострова Лісабон. Зліва ві...

Ок
Надсилання помилки

Орфографічна помилка у тексті:

Надіслати текст автору?

Додати коментар (необов'язково):

Ок