Завантаження...

Новини
Дата
Назад
1 Дорослих
Дорослi
Діти
до 14 рокiв
Пн
Вт
Ср
Чт
Пт
Сб
Нд

Навіщо потрібен туристичний страховий поліс?

user
Вирвич Любов
14/05/2023
2889
0
Навіщо потрібен туристичний страховий поліс?

Плануючи подорож за кордон, ми налаштовуємося на позитив і передчуваємо насичений пригодами відпочинок. Важливо спланувати не тільки культурну програму та екскурсії новими місцями, а й завчасно подбати про своє благополуччя в незнайомій країні, мінімізувати клопоти, які можуть виникнути через несподівану хворобу. Якість і доступність медичного обслуговування відрізняється в різних країнах. З огляду на комунікаційні складнощі, отримати допомогу в критичній ситуації може бути не просто.

Спеціально на такий випадок існує туристична страховка. Її оформлення обов'язкове для відвідування держав Шенгенської зони та багатьох інших країн. А ось, де саме і який поліс купувати, вирішує кожен сам. Якщо ви щасливий володар міцного здоров'я, купівля туристичної страховки може здатися зайвою тратою грошей. Можна обійтися мінімальним пакетом страхових послуг за низькою вартістю.

Планування подорожіПроте якщо плануєте тривалу поїздку в екзотичні країни з незвичним кліматом і особливостями національної кухні, краще вибрати розширений пакет. На користь оформлення такого страхового поліса є безліч аргументів, головний з яких - ваш спокій і впевненість у своїй безпеці.

Що таке туристична страховка

Страховка для туристів - спеціальний поліс, що покриває витрати на медичне обслуговування та захист майнових інтересів за кордоном. До нього традиційно входить покриття медичних витрат і страхування від нещасних випадків. Існує розширена версія поліса, яка включає також захист у разі втрати багажу або покриття збитків у разі скасування рейсу. Наповнення, термін дії та напрямок визначають вартість страховки:

Читайте також: Замок Паланок - найдавніша фортеця в Україні
  1. Тривалість - поліс можна оформити на період від кількох днів до року з разовим або багаторазовим використанням.
  2. Напрямок - розрізняють страховку для подорожі Європою, зоною Шенгену, США і всім світом.
  3. Страховий ліміт - визначається страховою компанією з огляду на тип поліса, напрямок і мету подорожі.
  4. Наповнення - можна вибрати бюджетний базовий пакет послуг або розширений на всі випадки життя.  
Базова страховка передбачає покриття витрат на надання першої медичної допомоги, послуги лікарів і оплату медикаментів у межах страхового ліміту, а також на невідкладну стоматологічну допомогу.

Розширений або оптимальний поліс до стандартних додає оплату витрат на непередбачувану затримку в країні (оплату готелю і транспорту), відшкодування коштів за втрату багажу, документів або грошей, затримку або скасування рейсу, термінове повернення в Україну.  Оформляючи туристичну страховку, ви знімаєте з себе клопіт з організації розрахунків з медичними установами. Усіма комунікаціями та оплатою рахунків займається страховий агент. Це зручно в разі важкого фізичного стану або наявності мовного бар'єру.

Що не покриває туристична страховка

Читайте також: Як дістатися Тунелю Кохання у Клевані

Турист у горахНавіть розширений пакет туристичної страховки не включає всі види медичних послуг. Страховка не покриє витрати, які виникли з вашої вини (у стані наркотичного або алкогольного сп'яніння), на планове лікування хронічних захворювань і деякі інші потреби:

  1. Стоматологічне лікування без екстреної необхідності.
  2. Пологи (потрібен особливий вид страхового поліса).
  3. Вітаміни та профілактичні препарати.
  4. Косметологічні послуги (зокрема пластичну хірургію).

Важливий момент у використанні страховки полягає в докладному узгодженні витрат зі страховою компанією. Якщо ви звернулися до лікаря або придбали дорогі препарати, заздалегідь не повідомивши свого страхового агента, компанія може відмовити в покритті таких витрат. Будь-які заходи, за які ви плануєте розрахуватися за рахунок туристичної страховки, мають бути заздалегідь обговорені зі страховою компанією. Щойно стався страховий випадок або ви плануєте розтрати, з ним пов'язані, насамперед зателефонуйте за номером, зазначеним у страховому полісі, і обговоріть подію зі своїм страховим агентом.

Що таке франшиза в туристичній страховці

Гроші та гаманецьЯк і в багатьох інших видах страхових полісів, у туристичній страховці існує поняття франшизи. Це частина витрат, які страхова компанія не покриває. Під час оплати медичних послуг або препаратів частину витрат клієнт повинен покрити самостійно. Франшиза в страхуванні буває різних типів, але для туристичних полісів найчастіше застосовується безумовна.

За умовами безумовної франшизи в умовах договору прописується відсоток від страхової суми або фіксована плата, яка лягає на плечі клієнта. У більшості випадків розміри платежів становлять 15% або від 50 до 100 доларів. Франшизні поліси привабливі нижчою ціною. Але важливо пам'ятати, що в разі настання страхового випадку зекономлені на полісі гроші все одно доведеться виплачувати зі свого бюджету.  

Іншими словами, використовувати туристичну страховку з франшизою можна тільки доплативши певну суму. Такий вид поліса підійде в безпечних подорожах, які не передбачають екстремальні види відпочинку або участь у спортивних змаганнях, коли ризик настання страхового випадку дуже низький. Якщо ж ви плануєте гірськолижні спуски, альпінізм або навіть зимову поїздку з ризиком промерзнути і підхопити застуду, краще вибрати страховку без франшизи.

Помилка у тексті? Виділіть її мишкою та затисніть Ctrl+Enter
туризм
страховка
франшиза
мандрівки
медицина
Додати свій коментар
Новини на тему
img

Єдиний пам'ятник барону Мюнхгаузену у Хмельницькому

Єдиний в Україні пам’ятник одному з найяскравіших персонажів — барону Мюнхгаузену. Історія виникн...

img

Як здати або обміняти авіаквиток?

Важлива деталь - оформляти повернення та обмін авіаквитка потрібно якомога раніше, відразу як тіл...

img

10 порад для подорожей поїздом до Європи

Європа – це пріоритетний напрямок для мандрівників з України, адже європейські країни зачаровують...

img

Додаток для відстеження графіка автобусів у Гісені

У Гісені можна встановити мобільний застосунок для відстеження графіка автобусів. Ця можливість з...

Ок
Надсилання помилки

Орфографічна помилка у тексті:

Надіслати текст автору?

Додати коментар (необов'язково):

Ок