Завантаження...

Новини
Дата
Назад
1 Дорослих
Дорослi
Діти
до 14 рокiв
Пн
Вт
Ср
Чт
Пт
Сб
Нд

Як купити авіаквитки дешево: 5 перевірених способів

user
Олександр Гапонов
14/01/2022
6099
0
Як купити авіаквитки дешево: 5 перевірених способів

Що може бути простіше, ніж купити квиток на літак? Доступність інформації та сучасні технічні засоби дозволяють зробити це буквально за кілька хвилин. Проте, питання виникають, при пошуку варіантів дешевше, ніж пропозиції на сайтах авіакомпаній.

Як показує практика, порядок цін залежить не тільки і не стільки від дня тижня і часу до рейсу. Більшою мірою визначає вартість попит. Чим популярніший напрямок, тим вища сума за авіаквиток. Відповідно, що гірше купують квитки, то нижчою буде і ціна. Впливає на тарифи та конкуренція. При присутності на маршруті понад три авіакомпанії — варіанти пропонуються дешевше.

Чи є сенс у ранньому бронюванні квитків?

Багато хто думає, що чим раніше бронювати квитки, тим вони будуть менше коштувати. Частково це правда. Однак не все так однозначно. Час, що минає до вильоту, особливо впливає на вартість. Так, коли авіакомпанії потрібні фінансові кошти негайно, вона може почати розпродавати квитки навіть на період до 12 місяців. Або, як варіант, розширити часові рамки періоду з найдешевшими варіантами. Щоб привернути увагу до своїх послуг, іноді авіакомпанії проводять вигідні промо-акції, пропонуючи квитки з великою знижкою, чи не в 50%.

Це добре видно на прикладі компанії МАУ, яка в 2017 році реалізовувала квитки за зниженими тарифами за 10-11 місяців до поїздки. Але вже у 2018 році тимчасові межі пропозицій з лоукост-тарифами значно скоротилися.

Читайте також: Чому варто купувати залізничні квитки онлайн

Таким чином, маршрути компанії умовно поділяються на 2 сегменти:

  1. Вартість квитка практично не була обумовлена ​​часом до перельоту, не зважаючи на 45-60 діб до подорожі — за традицією за ці квитки доводиться віддавати пристойну суму. Тому, грудневий авіаквиток за ціною був майже такий самий, як і червневий.
  2. 60-180 діб до відльоту — це період максимально доступних тарифів.

Чим же це було викликано? Не можна затверджувати, але, згідно з аналізом рейсів, в перший сегмент входять:

  • напрямки в Європу, що відрізняються низькою конкуренцією (Брюссель, Афіни, Париж, Мадрид, Барселона тощо);
  • внутрішньоукраїнські рейси;
  • рейси поза Шенгеном (Тбілісі, Баку, Тель-Авів, Стамбул).
Читайте також: Wizz Air: бюджетна авіакомпанія та її модель успіху

Другий сегмент — це напрямки з великою кількістю конкурентів, включаючи лоукостерів (пристойний відсоток збігів маршрутів), до населених пунктів Європи (Франкфурт, Лондон, Варшава, Мілан, Рим, Вільнюс, Копенгаген та ін.). А у турецьких авіаліній і FlyDubai взагалі немає недорогих тарифів з України. Лише у перші 60 діб вартість квитків значно вища.

Лоукостери, зазвичай, пропонують приблизно однакові періоди розпродажу авіаквитків. Як правило, зниження становить від 20 до 50% від первісної ціни за 75-180 діб до вильоту.

Лоу-кост перекладається з англійської мови, як “низька ціна”. Специфікою діяльності авіакомпаній-лоукостерів є бюджетна плата за подорож, яка передбачає обмежену низку послуг у польоті. Це може бути:

  • один пасажирський клас;
  • обмежена вага багажу;
  • харчування за гроші;
  • неможливість обміняти квиток та ін.

Проте, вигідні цінові пропозиції часто виправдовують подібні незручності.

А що з приводу дня тижня?

Подібний критерій також відрізняється у лоукостерів і регулярних авіаперевізників. Вартість квитків в одну та іншу сторони у лоукостерів складається шляхом підсумовування звичайних квитків в одному напрямку. Авіакомпанії ж продають окремі місця в обидві сторони в 1,5 рази дорожчі, ніж за тариф туди-назад. Однак, насправді все це варіабельно. Тому у серйозних перевізників істотну роль відіграє як день вильоту, так і день прильоту.

КалендарПрактично всі лоукост-авіакомпанії ставлять найдорожчу ціну на недільні рейси (на 15-20% дорожче звичайної вартості). А найдешевшу — на вильоти у вівторок та середу (мінус ті ж 15-20%). За п'ятницю та суботу доведеться викласти суму найбільше на 5-10%. Водночас деякі компанії варіюють ціни на квитки, залежно від днів тижня, лише на 5%.

Для регулярних авіакомпаній важливі: маршрут рейсу і число днів між перельотами. Поїздка туди та назад за один день коштуватиме дорожче на 15%. А якщо повертатися на наступну добу, ціна зросте лише на 5%. І це не залежить від дня тижня, це може бути як середа, так і неділя.

Якщо розглядати більш тривалі подорожі, то максимально дорогим задоволенням буде квиток туди в суботу, з поверненням рівно через тиждень, у будь-який вихідний день. Також, жодної економії не вийде з поїздкою на два дні з п'ятниці до неділі. Цілих 10% економії (найдоступніша альтернатива) — це поїздка з відправленням вівторок-четвер та прильотом через 5-6 діб, тільки не у вихідні (неділя). Цікавий факт, що подорож довжиною 7 днів навіть за умови відправлення в середу-четвер, не допоможе заощадити бюджет.

Також, попит на пошук рейсу з першого міста в другий або з другого в перший, впливає на кінцеву ціну. Так, на напрямку Київ - Франкфурт, більшість людей бронюють місця з Києва у Франкфурт і назад. Таким чином, подорож на два дні з п'ятниці по неділю Київ - Франкфурт - Київ коштуватиме на 5% дорожче, ніж Франкфурт - Київ - Франкфурт. Зрозуміло, що на квитках Київ - Франкфурт - Київ з перервою на тиждень можна отримати економію в 5%, на відміну від маршруту на ті самі дати Франкфурт - Київ - Франкфурт.

Квитки на літакЧас для бронювання має значення?

Найцікавіше, що має. За даними SkyBooking, найвигідніші пропозиції з пошуку квитків викладають у робочий час: 8-12 та 14-18 годин у будні дні. У суботу та неділю ціни стабільні та практично не підлягають коливанням.

Так в обід, ціна на квиток може бути однією, а ввечері — зовсім іншою, зазвичай, вище. Багатьом здається, що у нічний час вартість квитків буде нижчою. Однак, це вірно навпаки. З 12 ночі та до 7 ранку квитки дорожчають на 1%. Подібна цифра не така велика, тому що на ціну не настільки сильно впливає час доби, як день тижня. Тим не менш, навіщо переплачувати вночі, якщо можна забронювати місця вранці в робочий час хоч трохи, але дешевше.

Чи є важливим пристрій, з якого купується квиток?

Не буде секретом інформація, що деякі сайти проводять аналіз дій відвідувачів для персоналізації одержуваного ним контенту. Подібні маркетингові ходи відносяться не тільки до покупки різних квитків, але саме на цьому контенті це видно максимально ясно.

Підсумки пошуку можуть відрізнятися залежно від:

  • гаджета, з якого заходять до мережі;
  • країни;
  • кількості заброньованих квитків раніше;
  • історії переглядів.

Таким чином, ризикують любителі яблучних пристроїв, клієнти з високорозвинених країн Європи та Америки, постійні покупці послуг. Щоб переконатися в цьому, достатньо зайти в браузер в інкогніто або через ВПН. Щоб не давати розумним програмам шансу, потрібно чистити куки, кеш та історію переглядів на своєму пристрої. А краще взагалі бронювати квитки в режимі інкогніто або використовувати спеціальний анонімайзер, що приховує інформацію про гаджет в інтернеті. Дивіться також наші поради щодо купівлі квитків бізнес-класу.

І, насамкінець, розвінчуємо застарілі міфи про зростання цін на авіаквитки у високий і низький сезон. Подібний критерій ще щось означає для чартерів, а для лоукостів та регулярних перевізників, сезонність виявляється у трохи зміненому польотному розкладі в зимовий та літній період. Як правило, з останніх чисел жовтня до останніх числа березня — польоти здійснюються згідно з зимовим розкладом, а з останніх числа березня до останніх числа жовтня — по літньому. Кількість рейсів на певних маршрутах може суттєво коливатись як в одну, так і в іншу сторону. Саме цей фактор і визначає попит, який, у свою чергу, обумовлює вартість місць на той чи інший напрямок.

Однак, у будь-якому випадку, влітку і на свята, такі як Новий рік або Різдво, за квитки доведеться заплатити завищену суму. Як у лоукостерів, так і у регулярних авіакомпаній.

Іноді отримати невелику економію коштів дозволяє квиток на чартерний рейс. Чартер є спеціальним рейсом, який викуповують турагентства для своїх турів. Якщо тури не користуються попитом, туркомпанії викидають у мережу “гарячі” квитки за привабливими цінами. Натомість чартери не можуть похвалитися великою кількістю маршрутів та польотних напрямків, а також легкістю в оформленні документів. До того ж, подібний рейс завжди знаходиться у зоні ризику — його можуть скасувати або перенести.

Літаки в небіSkyBooking, співпрацюючи з транспортними перевізниками, враховує всі критерії та підбирає найвигідніші та найкомфортніші пропозиції для своїх відвідувачів. При цьому компанія не моніторить і не використовує дані клієнтів для перетворення цін у пошукових запитах. З SkyBooking можна бути впевненим, що на екрані пристрою показані максимально дешеві пропозиції щодо квитків за всіма відомими напрямками.

Помилка у тексті? Виділіть її мишкою та затисніть Ctrl+Enter
авіаквиток
ціна
купити
літак
квиток
Додати свій коментар
Новини на тему
img

Як не стати жертвою шахраїв при купівлі залізничних квитків?

Чи може квиток на поїзд бути дешевшим в онлайн-агрегаторі? Як визначити, чи маєте ви справу з шах...

img

10 порад для подорожей поїздом до Європи

Європа – це пріоритетний напрямок для мандрівників з України, адже європейські країни зачаровують...

img

За скільки днів можна придбати квиток на поїзд?

Планувати подорож бажано заздалегідь. Для цього необхідно вчасно знайти та купити залізничні квит...

img

Найрозкішніші поїзди у світі - які вони?

Комфорт під час поїздки – запорука незабутньої подорожі, тому вибір транспорту є первісним завдан...

Ок
Надсилання помилки

Орфографічна помилка у тексті:

Надіслати текст автору?

Додати коментар (необов'язково):

Ок