Завантаження...

Новини
Дата
Назад
1 Дорослих
Дорослi
Діти
до 14 рокiв
Пн
Вт
Ср
Чт
Пт
Сб
Нд

Де зустріти Новий рік-2023. ТОП-5 ідей!

user
Вирвич Любов
19/12/2023
2041
0
Де зустріти Новий рік-2023. ТОП-5 ідей!

Новий рік - це особливе свято, яке дарує людям радість і веселощі. Багато хто готується до зустрічі цієї чудової події заздалегідь, плануючи локацію, відвідування заходів та інші організаційні моменти. Є безліч прекрасних місць по всьому світу, де можна зустріти Новий рік незабутньо. Куди б ви не поїхали, головне - насолоджуйтеся святом, зустрічайте його з посмішкою і гарним настроєм, адже це один із найчудовіших днів у році. Розглянемо кілька міст, які відомі своїми яскравими та незабутніми новорічними святами.

Романтичний Париж 

Новий рік у ПарижіПариж вважається одним із найпопулярніших міст для зустрічі Нового року. Свято починається з яскравих і сліпучих вогнів Ейфелевої вежі. Барвиста ілюмінація та феєрверки перетворюють місто на казкове місце. Магазини прикрашені святковими композиціями та гірляндами, ресторани та кафе підносять дивовижні кулінарні шедеври - від класичних страв французької кухні до експериментальних поєднань. На площі Трокадеро влаштовуються знамениті чудові шоу та концерти, які збирають тисячі людей з усього світу. Тут можна насолодитися ароматом гарячого глінтвейну, скуштувати різноманітні французькі делікатеси, купити сувеніри на пам'ять і зустріти Санту, який роздає солодкі частування дітям.

Новий рік у Парижі - це час відвідування відомих пам'яток міста. Ніщо не зрівняється з прогулянкою набережною Сени, де можна насолодитися приголомшливим краєвидом на ілюміновану Ейфелеву вежу і відчути весь магічний настрій міста в цей особливий святковий вечір. Популярні райони Парижа, такі як Монмартр або Латинський квартал, оживають і наповнюються веселощами завдяки святковим ходам, вуличним музикантам і танцям просто неба. Тут можна зустріти Новий рік у найрізноманітніших форматах - від традиційних гулянь на вулицях до елегантних вечорів у розкішних ресторанах. Ви будете приємно здивовані кількістю можливостей, які пропонує це чудове місто.

Елегантний Рим

Читайте також: ТОП-10 найкрасивіших міст світу: Путівник

Новий рік у РиміОднією з головних особливостей святкування Нового року в Римі є різноманітні культурні заходи та розваги. У самому серці міста, на вулиці Віа делла Кончіліаціоне, щороку відбувається феєричний святковий концерт. Не менш дивовижним є й піротехнічне шоу, що відбувається на березі річки Тибр. Грандіозні феєрверки, що освітлюють нічне небо, створюють неймовірну картину. Римський Колізей - одна з найвідоміших визначних пам'яток міста, і в Новорічну ніч велична арена стає центром чудових світлових інсталяцій. 

Рим відомий своїми різдвяними ярмарками, які традиційно проходять у різних частинах міста. Намети з сувенірами, новорічними прикрасами, виробами ручної роботи, пропонують відвідувачам широкий вибір подарунків для близьких і друзів. На ярмарках ви зможете насолодитися місцевими делікатесами, смачною вуличною їжею і спробувати різноманітні напої. Одним із символів Нового року в Римі є Баббо Натале - італійський Санта-Клаус. Під час новорічних свят він зустрічає дітей на вулицях міста, роздає солодкі подарунки та обіймає малечу, бажаючи гарного настрою. Самі жителі столиці, після традиційної сімейної вечері, завершують цей святковий день прогулянками нічним Римом. Вони зустрічаються з друзями та об'єднуючись у великі компанії, такі гуляння зазвичай тривають до світанку. 

Чарівний Рованіємі

Новий рік у РованієміУ Рованіємі, розташованому в Лапландії, розташована резиденція Санта Клауса і його головних помічників - ельфів. Місцеві називають його Йоулупуккі.  Щодня до нього приходять сотні відвідувачів з усього світу. Діти і дорослі пишуть листа Санті зі своїми найзаповітнішими бажаннями і потім кладуть його в спеціальну поштову скриньку, з надією на новорічне диво. Це місце пропонує унікальні можливості для зустрічі Нового року в атмосфері зимової казки. Одним із захопливих моментів у Рованіємі є катання на собачих упряжках. Така прогулянка дасть змогу зануритися в усю красу навколишньої суворої природи і насолодитися її чарівною красою. 

Читайте також: Список найкращих автобусних компаній Європи

За кілька кілометрів від будинку Санти розташований великий парк розваг. Тут проводять різні новорічні заходи, включно з майстер-класами з приготування святкових пряників, навчанням у школі ельфів і прогулянками на санях, запряжених справжніми північними оленями. Перебуваючи в Рованіємі, у вас буде можливість перетнути полярне коло. Тут встановлено спеціальну лінію, яку кожен охочий може переступити і стати "офіційним" підкорювачем полярного кола. Для любителів екзотики, в місті є крижаний готель, де абсолютно всі деталі інтер'єру виконані з обточених крижаних фігур. Провести ніч у такому царстві Снігової королеви під силу лише винятковим любителям екстриму. Для тих, хто мріє про справжні арктичні пригоди, організовують екскурсії крижаними печерами та сафарі на снігоходах замерзлими річками. Зустріч Нового року в цьому дивовижному північному куточку світу залишить незабутні враження і подарує радість і натхнення на весь рік.

Барвистий Відень

Новий рік у ВідніПід час новорічних свят Відень перетворюється на барвистий ансамбль із тисячі яскравих вогнів, що кружляють під звуки вальсу. Відень, як історична столиця класичної музики, пропонує неперевершені культурні заходи, що відбуваються в театрах, операх і філармоніях міста. Новорічні бали й танцювальні вечори проводять у різних місцях, щоб усі могли насолодитися розкішшю і масштабом святкування. Біля Ратуші розташовується головна міська ковзанка, яка особливо прекрасна у світлі нічних вогнів. Там же розташований і найбільший різдвяний ярмарок. Тут можна скуштувати пунш, глінтвейн, скуштувати штрудель і придбати сувеніри на згадку про це чудове місто. Поціновувачі мистецтва можуть відвідати виставкові зали, галереї та музеї, в яких представлені унікальні колекції всесвітньо відомих художників. Квитки, звісно ж, потрібно купувати заздалегідь, тому що у святкові дні все розкуплено. 

Знаменита Новорічна стежка Відня, що являє собою своєрідний маршрут розваг, розташована в Старому місті. Уздовж стежки на вас чекають виступи вуличних скоморохів, музикантів і танцюристів, захопливі атракціони для різного віку, намети й кафе зі смачною їжею, кав'ярні та ще багато різних цікавих місць. 

Затишна Прага

Новий рік у ПразіСтолиця Чехії відома своїми історичними будівлями, колоритними вузькими вуличками, затишними кав'ярнями та гарними мостами, які у світлі різнокольорових ілюмінацій набувають особливої атмосфери. Одним із найвідоміших місць для святкування Нового року в Празі є Староміська площа. Тут щороку збирається величезна кількість людей, щоб зустріти настання Нового року під бій курантів Астрономічного годинника. Годинники стають центром уваги вечора, коли вони відраховують останні хвилини старого року, на площі лунають радісні вигуки та оплески. Яскраві святкові феєрверки, які можна побачити з усіх боків, додають чарівності цьому моменту. Різдвяний ярмарок на площі являє собою безліч дерев'яних кіосків, де можна купити різні сувеніри, прикраси, і звичайно ж, традиційну чеську їжу та напої. 

Ще одним символічним місцем для зустрічі Нового року в Празі є Карлів міст, де збираються сотні людей, щоб спостерігати за феєрверками і святковими вогнями, а також насолодитися захопливим краєвидом нічної річки Влтави й історичних пам'яток міста. Ресторани, нічні клуби і концертні зали пропонують гостям різноманітні програми, включно з живою музикою, театральними постановками і танцювальними виступами. Смачні страви чеської кухні, вишукані напої та затишна атмосфера створюють незабутній досвід святкування Нового року в Празі.

Помилка у тексті? Виділіть її мишкою та затисніть Ctrl+Enter
свято
новий
рік
2024
європа
Додати свій коментар
Новини на тему
img

Як знайти житло в іншій країні

Будь-який відпочинок потрібно планувати заздалегідь і враховувати кожну деталь, яка може призвест...

img

Єдиний пам'ятник барону Мюнхгаузену у Хмельницькому

Єдиний в Україні пам’ятник одному з найяскравіших персонажів — барону Мюнхгаузену. Історія виникн...

img

Зміна у розкладі руху поїзда Дніпро - Кривий Ріг

Чи плануєте поїздку по Дніпропетровській області? Тоді не забудьте перевірити розклад поїздів. З...

img

Чим відрізняються поїзди Інтерсіті від пасажирських поїздів?

Поїздки всередині країни і за кордон - невід'ємна частина життя багатьох людей. Хтось вирушає у с...

Ок
Надсилання помилки

Орфографічна помилка у тексті:

Надіслати текст автору?

Додати коментар (необов'язково):

Ок