Завантаження...

Новини
Дата
Назад
1 Дорослих
Дорослi
Діти
до 14 рокiв
Пн
Вт
Ср
Чт
Пт
Сб
Нд

Дивовижні рисові тераси Хунхе-Хані

user
Вирвич Любов
18/05/2023
4535
0
Дивовижні рисові тераси Хунхе-Хані

У провінції Юньнань Китаю розташована дивовижна природна пам'ятка, що викликає інтерес туристів із різних країн. Це рисові тераси Хунхе-Хані, що мають вигляд каскадів, розміщених у кілька рівнів. Вони розташовані на схилах мальовничих гір Айлао і спускаються до узбережжя Червоної річки. Свого часу місцеві жителі доклали чимало зусиль для їхнього створення і досягли вражаючих результатів.

Дивовижні рисові поля в Китаї

Рисові поля в КитаїВирощуванням рису в Китаї займаються протягом уже 7 тис. років. У давні часи люди, які займаються сільським господарством, виявили, що врожай на вологому ґрунті виходить набагато багатшим, ніж на сухих гірських схилах. Жителям, які живуть на пагорбах, довелося докласти чимало зусиль, щоб перетворити територію. У результаті було утворено рисові тераси Хунхе-Хані.

Зведенням подібних конструкцій займаються протягом останніх 1300 років. Для цього селянам довелося вручну створювати на крутих горбистих схилах своєрідні яруси.

Для їх спорудження була потрібна особлива ретельність і точність, оскільки будь-яке порушення могло призвести до негативних наслідків. На терасах, заповнених водою, вирішили розводити рибу, що сприяє максимальній врожайності культури. Рисові тераси Хунхе-Хані мають такі особливості:

Читайте також: Ясіня, Закарпатська перлина: природна краса та відпочинок
  1. Поля займають величезну площу, яка становить 12,6 тис. га. Місцевість характеризується вологим кліматом, що ідеально підходить для отримання врожаю цієї культури.
  2. На гірських схилах споруджено штучні водойми, що сприяють швидкому вирощуванню злаків. На перший погляд здається, що їхнє розташування вибрано хаотично і випадково. Однак вони в точності повторюють обриси пагорбів. При створенні водойм проводилися ретельні розрахунки.
  3. Іригаційна система вибудовувалася з урахуванням того, щоб як джерельна, так і дощова вода розподілялася по всіх полях рівномірно. Систему зроблено автономною і самозрошувальною, це сприяє тому, що верхній шар ґрунту, який використовується для вирощування культури, не схильний до вимивання.
  4. Культуру висаджують у квітні. До цього місяця земля як слід насичується водою з джерел. Збирання врожаю здійснюється в період з вересня по листопад. Решту часу басейни наповнюються водою і очищаються. У цьому полягає підготовка до наступного сезону.
  5. На висоті 1 - 2 км над рівнем моря розміщується наймальовничіша ділянка рисових полів. Саме це місце показують мандрівникам під час екскурсій.

Не дивно, що 2013 року пам'ятка була внесена до Списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Рисові поля Хунхе-Хані на карті

Рисові поля на картіЩоб побачити унікальну пам'ятку, важливо відшукати координати, за якими вона розташована, і скласти маршрут:

Читайте також: Що подивитися в Дубліні - столиці Ірландії
  1. Рисові поля розміщені в районі Юаньян, у провінції Юньнань ближче до її південно-східної частини.
  2. Відстань від пам'ятки до Пекіна становить близько 2300 км. Аеропорт Гуйлінь, що має найближче розташування до полів, розміщений за 770 км.
  3. На карті пам'ятку можна відшукати за координатами: 23.123085, 102.801436.
  4. Добиратися до полів найзручніше з округу Куньмін. З цього місця вирушає автобус, що прямує до селищ, розташованих у безпосередній близькості від терас. Транспорт курсує регулярно, його відправлення здійснюється 4 рази на день, час у дорозі складе близько 6-8 годин.
  5. Найкращий спосіб побачити унікальну природну пам'ятку - записатися на екскурсію. Досвідчений гід складе маршрут, розповість про цікаві місця. Перевага організованого відвідування місця полягає в тому, що до терас буває проблематично дістатися. Це зумовлено тим, що дороги часто виявляються розмитими, тому відповідний шлях може знати лише досвідчений екскурсовод.

Під час відвідування деяких майданчиків передбачена плата, яку стягують у невеликих будках, встановлених на цих ділянках. За бажання блокпости можна обійти і насолодитися іншими захопливими краєвидами.

Рисові поля Хунхе-Хані цілий рік - захоплююче видовище

Вид на рисові поля Хунхе-ХаніПобачити красу пам'ятки і повністю оцінити її вдасться, здійснивши поїздку до Китаю. Перед цим можна отримати уявлення про мальовничість цього місця, вивчивши фото рисових полів Хунхе-Хані. Знімки, зроблені в ту чи іншу пору року, грають найяскравішими фарбами і відрізняються за колірною палітрою залежно від сезону:

  1. Влітку схили пагорбів покривають соковиті зелені пагони, в осінній період стебла культури набувають золотистого відтінку.
  2. Найяскравіша картина відкривається на фото, зроблених у період з квітня по листопад. У цей час тераси повністю вкриваються водами з джерел, що виглядають як дзеркальна гладь. У ній відбивається чисте блакитне небо вдень і насичені відтінки заходу ввечері.
  3. У лютому-березні неповторну картину створюють квітучі дерева. Груша вкривається білими квітками, персики - ніжно-рожевими.

Рисові каскади в КитаїНезважаючи на дивовижну мальовничість цього місця, до цієї пам'ятки ще не дійшов туризм у його масовому прояві. Багато в чому це зумовлено віддаленим розташуванням у горах. Пейзаж зберіг свою неповторність і автентичність, завдяки чому справить незабутнє враження на мандрівників, яким вдасться побачити це місце.

Помилка у тексті? Виділіть її мишкою та затисніть Ctrl+Enter
китай
хунхе
хані
поля
каскади
пам'ятки
рис
Додати свій коментар
Новини на тему
img

ТОП-10 місць Києва, які треба обов'язково відвідати

Київ - серце України, що об'єднує минуле і сьогодення. Пам'ятки архітектури, старовинні церкви та...

img

Мюнхен: найкращі пам'ятки відомого німецького міста

Мюнхен - столиця Баварії та одне з найпривабливіших міст Німеччини. З його багатою історією, куль...

img

Топ-5 озер України, які варто відвідати кожному

Озера України - це дивовижні природні утворення, що вражають своєю красою і приголомшливими краєв...

img

Париж - від античних часів до наших днів

Плануючи свій вояж, спочатку варто ознайомитись з історією міста, щоб заздалегідь спланувати марш...

Ок
Надсилання помилки

Орфографічна помилка у тексті:

Надіслати текст автору?

Додати коментар (необов'язково):

Ок