Завантаження...

Новини
Дата
Назад
1 Дорослих
Дорослi
Діти
до 14 рокiв
Пн
Вт
Ср
Чт
Пт
Сб
Нд

Підбірка сервісів для пошуку безкоштовного житла у Європі

user
Олександр Гапонов
10/06/2022
7804
0
Підбірка сервісів для пошуку безкоштовного житла у Європі

Із початком воєнних дій в Україні мільйони громадян були змушені покинути свою країну. У більшості людей нині складна фінансова ситуація, а житло – це перша потреба кожної людини. Тому безкоштовний дах над головою зараз дуже рятує і дає відчуття захищеності. Про те, як знайти безкоштовне житло в Україні та країнах Європи, далі у матеріалі.

Сьогодні існують спеціальні фонди та організації, за допомогою яких можна знайти притулок у різних країнах світу, а також щодо безпечних регіонів своєї країни.

Як знайти безкоштовне житло за кордоном

Прапор України та ЄвропиЗ початку війни з України виїхало понад 4 мільйони людей. Багато хто вирушив до країн Європи, де отримати житло можна безкоштовно. Сьогодні таку допомогу надає Міжнародна організація Hospitality Helps. З їхньою допомогою українцям можна отримати безкоштовне розміщення в готелях 43 країн світу. Перебувати в доступних готелях можна протягом 5 днів, за цей термін можна шукати житло для довгострокової оренди. Також подібна пропозиція є актуальною для тих, хто їде через країни Європи проїздом до кінцевого пункту прямування. Наприклад, ви прямуєте до Німеччини через Польщу і вам потрібно зупинитись у дорозі на пару днів.

Щоб отримати номер безкоштовно, потрібно заповнити анкету на сайті Hospitality Helps. На електронну пошту, вказану в анкеті, прийде лист із подальшими роз'ясненнями дій.
Читайте також: ТОП-10 найкрасивіших міст світу: Путівник

Із запропонованого списку готелів вам буде представлений номер, який є вільним на необхідні дати. Після підтвердження бронювання при поселенні вам необхідно буде тільки пред'явити лист, що надійшов на пошту та документ, що підтверджує вашу особистість. ть. Якщо ваші плани змінюються, необхідно скасувати бронювання, щоб ваш номер могли забронювати інші люди.

З початку повномасштабної війни в Україні Європа прийняла спільну домовленість та вказівку між країнами про надання тимчасового захисту українським громадянам. Її дія розрахована на рік і може бути продовжена залежно від ситуації у країні. Ця директива передбачає право на проживання у вибраній європейській країні.

Проте правила отримання безкоштовного житла для українських біженців можуть відрізнятись залежно від країни.

Для пошуку житла за кордоном також є спеціальні сайти. Один із таких https://www.ukrainetakeshelter.com/ , де детально розписані всі інструкції. Працює портал 12 мовами, за його допомогою українські переселенці можуть знайти людей, які готові надати окреме житло чи проживання з господарями у себе в будинку чи квартирі.

Читайте також: Де зустріти Новий рік-2023. ТОП-5 ідей!

Польща з початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну прийняла найбільше біженців. Це пояснюється тим, що сусідня країна є найближчою територіально та має з деякими регіонами нашої країни схожий менталітет. Також тут найбільш лояльні правила перетину кордону та перебування на території для українців. На межі біженців можуть зустріти волонтери. Ви також можете заздалегідь заповнити анкету на надання вам допомоги в Польщі, на отримання житла та іншої інформації, з оформлення документів тощо.

Заявку на отримання безкоштовного житла у Польщі ви можете залишити тут. Ще один інтернет-ресурс, за допомогою якого біженцям з України пропонується безкоштовне житло у Польщі – це Український Дім у Варшаві. Також доступний телефон гарячої лінії +48800190590, яким можуть звернутися люди, які потребують медичної допомоги.

На офіційному сайті Служби Республіки Польща біженці можуть знайти корисну інформацію.

Сама Варшава вже переповнена переселенцями, тому швидше можна знайти пропозиції про житло в інших регіонах Польщі, особливо багато варіантів у передмісті.

Словаччина також приймає біженців з України, надаючи їм варіанти безкоштовного притулку та довгострокового житла. Дізнатися про потрібну інформацію можна на сайті Міграційного інформаційного центру www.mic.iom.sk/ru/.

За цим посиланням www.mic.iom.sk/ru/2015-02-03-14-35-35/759-info-situacija-v-ukraine.html також доступна корисна інформація для тих, хто знаходиться в Словаччину. Групи допомоги у Facebook:

  • https://www.facebook.com/groups/273172384894123
  • https://www.facebook.com/groups/485314373128655/
Знайти безкоштовний притулок можна у Молдові. https://dopomoga.gov.md/  – офіційний сайт, на якому розміщуються посилання з інформацією для українців у Молдові.

Пропонуються групи допомоги з пошуком притулку, а також рекомендації щодо реєстрації та психологічна підтримка. https://ua-md-help.info/  – сайт, на якому можна знайти варіанти житла, а також інші види допомоги у таких країнах, як Молдова та Румунія.

Австрія може запропонувати українським біженцям розміщення на короткий чи тривалий термін. Довгострокова оренда публікується тут, а нічліг або короткострокове перебування за цим посиланням.

Також знайти ночівлю в Австрії ви можете за цими посиланнями:

  • bbu.gv.at;
  • icanhelp.host;
  • t.me/Shelter_in_Austria;
  • host4ukraine.com/;
  • instagram.com/icdo.at/;
  • shelter4ua.com/.
Житло у Німеччині пропонується на цьому сайті. Також безкоштовне тимчасове житло українські біженці можуть знайти на цьому онлайн-ресурсі – https://unterkunft-ukraine.de/.

Заявку можна заповнювати англійською, німецькою, а також російською та українською мовами.

Чехія – ще одна популярна країна серед біженців із України. Тут можна скористатися в телеграмі каналом для пошуку житла.

Прага приймає велику кількість переселенців з початку війни, тому знайти житло у столиці буде складніше, ніж у передмісті та інших містах країни.

Болгарія виявила ініціативу прийняття українських біженців та розселення їх у готелі терміном на один-два місяці.

Однак на літній період переселенцям доведеться підшукувати варіанти розміщення самостійно, оскільки в країні починається курортний сезон.

Серед країн, які приймають постраждалих від війни в Україні, у списку і Португалія.

Варіанти житла можна пошукати за наступними посиланнями:

  • takecarebnb.org/en;
  • sharemyhome.org/uk/i-need-a-home;
  • icanhelp.host.

Також існує Спілка українців у Португалії www.spilka.pt, де також можна знайти житло українським громадянам.

Італія готова надати житло біженцям безоплатно або зі знижкою через сайт https://www.booking.com/index.ru.html.

Найпопулярніший ресурс пошуку житла в Європейських країнах для постраждалих від війни: - https://www.ukrainetakeshelter.com/.

Швеція – також одна із країн, яка приймає українських біженців. Щоб отримати житло, необхідно заповнити форму біженця.

На спеціальних інтернет-ресурсах тієї країни, в якій ви перебуваєте, зазвичай публікується інформація не тільки про житло. Також для біженців є рекомендації, інформація щодо гуманітарної допомоги, пропонується робота.

Як знайти безкоштовне житло на сайті Airbnb

Сервіс пошуку житла AirbnbЧерез популярний сервіс пошуку житла Airbnb можна знайти безкоштовні варіанти житла українським біженцям. Але пошук відбувається не на самому ресурсі, а через онлайн-партнерів "Марш жінок" та Nova Ukraine. Допомога відбувається через видачу ваучерів номіналом 1000 та 2000 євро. Термін проживання у квартирі, будинку або іншому варіанті житла ви можете вибирати самостійно, проте у ваучера певна тривалість дії.

Для отримання допомоги необхідно заповнити спеціальну форму Nova від Фонду жінок. Можна також звернутися до чат-боту Телеграм-каналу Фонду жінок @marsh_zhinok. Після заповнення заявки, на електронну пошту зареєстрованого користувача має прийти ваучер або лист із роз'ясненнями про відсутню інформацію. Якщо форму заповнено некоректно, вашу заявку можуть не обробити.

Примітки:

  • якщо бронювати житло на суму вартості менше, ніж надана вартість ваучера, його залишок буде анульовано;
  • в цілому ціна бронювання не повинна бути вищою від загальної ціни наданого ваучера;
  • купон не можна пропонувати і передавати третім особам, забронювати житло може тільки та особа, на яку оформлений ваучер;
  • якщо скасувати бронь або виїхати раніше, ніж закінчується термін купона, скористатися ним знову неможливо;
  • на одну сім'ю надається один талон.

На даний момент організації повідомляють про велике завантаження обробки заявок, тому ваше звернення може бути розглянуте пізніше. Для більш детальної інформації вивчіть інструкцію з цього посилання.

Хто має право на безкоштовне житло в Україні

Площа Ринок, ЛьвівНезважаючи на військові дії, багато громадян все ж таки залишаються у своїй країні, переміщаючись просто в більш безпечніші регіони центральної та західної України. Особливо популярні такі міста, як Ужгород та Львів. Але не всі мають змогу орендувати житло за гроші. Варіанти безплатного розселення пропонуються на спеціально створених ресурсах. Сайт, де люди пропонують безкоштовне житло: https://prykhystok.gov.ua/. Скористайтеся ним дуже просто, для цього необхідно зайти на сайт та вибрати опцію "Знайти житло".

Вам будуть запропоновані фільтри за такими параметрами:

  • регіон;
  • кількість осіб;
  • наявність тварин.

Відзначивши галочкою потрібні параметри, сайт видасть пропозиції від господарів, які готові надати притулок. Це можуть бути квартири, будинки, кімнати тощо. Як правило, житло має короткий опис умов та телефон для зв'язку. Всі пропозиції безкоштовні, однак іноді господарі можуть просити натомість допомогу по дому або догляду за членами сім'ї.

Ще один сайт, де можна знайти безкоштовне житло: https://dopomagai.org/ . Тут також можна знайти тимчасове чи постійне житло залежно від району, складу сім'ї, тварин та інших параметрів.

Отримати безкоштовне житло можуть люди, які втратили свою квартиру та будинок через війну. Для цього необхідно зафіксувати руйнування та разом із документами відправити заявку, щоб стати на чергу на отримання квартири.

Короткочасне поселення пропонується тим, хто залишив зону бойових дій та проїздом їде до інших міст. Масові притулки, як правило, організовані зараз у кожному населеному пункті. Житло може надаватися на термін від двох днів до кількох тижнів і навіть місяців, доки переселенці не знайдуть довгостроковий варіант.

Право на безоплатний притулок мають люди, які виїхали з небезпечних регіонів, де проходять активні бойові дії або поблизу них знаходиться лінія фронту.

Деякі біженці зупиняються у родичів, друзів чи знайомих. Люди, які надали житло переселенцям в Україні, мають право на отримання від держави грошової компенсації за комунальні послуги у розмірі 450 гривень щомісяця.

Безкоштовне житло у Харкові

З 20 травня стартувала програма будівництва житла для тих, хто втратив його внаслідок війни. За словами міського голови Харкова Ігоря Терехова, через війну втрачено близько 30% житлового фонду. Чимало людей втратили власні будинки та квартири, бо будувати нові для них стали вже зараз. У місті почали добудовувати ті будинки, які зводилися ще до війни. Наразі до Харкова повертаються представники будівельних професій та техніка.

Насамперед нове житло даватимуть тим, у кого воно зруйноване повністю. Терміни будівельної компанії поки що конкретно не позначаються.

Переселенцям, які приїхали до Харкова чи Харківської області, з варто скористатися відомими сайтами https://prykhystok.gov.ua/ і https://dopomagai.org/ для пошуку безкоштовного житла в даному регіоні або зателефонувати за номером гарячої лінії для переселенців: 0(800)332238.

Безкоштовне житло у Києві

Нещодавно до Києва масово стали повертатися як самі кияни, які вимушено покинули столицю на початку війни, так і переселенці з окупованих територій та регіонах, близьких до лінії фронту. У столиці зараз безпечніше, ніж, наприклад, у Східних областях України.

Знайти житло безкоштовно у Києві також можна на вищезгаданих порталах пошуку житла, а також на відомому сайті OLX. Тут публікуються оголошення від власників, які також готові надати житло переселенцям безкоштовно або за оплату комунальних послуг.

Також ви можете переглянути інтерактивну карту вільних місць в Україні, карта регулярно оновлюється.

Де надають безкоштовне житло

Зняти житло безоплатно можна, звернувшись до спеціальних волонтерських організацій, де працівники займаються наданням таких видів житла, як:

  • ліжко-місце;
  • кімната;
  • квартира;
  • хата;
  • та інші.

Розселенням також займаються організації, уповноважені допомагати біженцям чи людям, які опинилися у складних життєвих ситуаціях. Знайти можна такі по приїзді до того міста чи населеного пункту, в якому ви опинилися. У містах це, як правило, виконавчий комітет, а у селищах міського типу, селах та селах – сільська рада. До подібних установ звертаються й ті мешканці, які готові надати своє житло для здавання.

Якщо вам нема де жити, можна також розглянути такі варіанти проживання в таких місцях, як:

  • соціальні кімнати;
  • притулки для безпритульних;
  • житло при монастирях, церквах, лаврах;
  • соціальні центри для матерів-одинаків або вагітних жінок;
  • центри постраждалим від воєнних дій та надзвичайних ситуацій.

Знайти все це також можна за місцем вашого перебування або в тому місті, через яке ви їдете далі транзитом.

Як знайти тимчасове безкоштовне житло

Отже, безкоштовні види житла можна знайти як у своїй країні, так і за кордоном, звернувшись до спеціальних організацій вже за місцем перебування або заздалегідь на інтернет-ресурсах. Онлайн, крім відомих сайтів "Прихисток" та "Допомогай", можна також розміщувати оголошення на спеціальних порталах оголошень та соціальних мережах. Ті, хто не має доступу до інтернету, по-старому можуть написати оголошення про пошук житла від руки або роздрукувати та залишити на стаціонарних дошках оголошень.

У соціальних мережах є спеціальні групи пошуку житла як тимчасового перебування, так і довгострокової оренди. Ці групи можуть бути як по всій країні і за кордоном, так і в конкретному місті. Особливо багато таких груп на Facebook.com, Instagram, Телеграм, Вайбер.

Помилка у тексті? Виділіть її мишкою та затисніть Ctrl+Enter
житло
пошук
переселенці
біженці
безкоштовно
європа
Додати свій коментар
Новини на тему
img

Що можна побачити в Празі: історичні і культурні місця міста

Прага - одна з найяскравіших європейських столиць, приваблює архітектурним багатством і доброзичл...

img

Перевірка багажу на Харківському вокзалі

Перевірка безпеки багажу: на Харківському вокзалі запроваджують додаткові заходи. Огляд ручної по...

img

Венеціанський міжнародний кінофестиваль

Венеціанський кінофестиваль – найголовніша подія для всіх, хто цікавиться кінематографом. Проводи...

img

Кишинів - серце Молдови: занурення в історію та культуру

Кишинів - мальовниче місто, яке є столицею і культурним серцем Молдови. Просочене давньою історіє...

Ок
Надсилання помилки

Орфографічна помилка у тексті:

Надіслати текст автору?

Додати коментар (необов'язково):

Ок