Завантаження...

Новини
Дата
Назад
1 Дорослих
Дорослi
Діти
до 14 рокiв
Пн
Вт
Ср
Чт
Пт
Сб
Нд

Готуємось до подорожі на Ніагарський водоспад

user
Олександр Гапонов
15/07/2022
7926
0
Готуємось до подорожі на Ніагарський водоспад

Ще напевно зі шкільних уроків географії при слові водоспад, перше, що спадає на думку – це Ніагарський.  Один з наймасштабніших і найпопулярніший водоспад, який щороку приваблює понад 500 000 туристів на місяць.  Поговоримо про нього, а також розкриємо невеликі поради, перш ніж туди потрапити.

Американський водоспад, Підкова та Фата Нареченої

Американський водоспад, Підкова та Фата Нареченої

Коли ви опинитеся під ревучим білим пінистим водоймою одного з найвідоміших водоспадів світу, ви повністю зрозумієте сенс словосполучення «природна сила».  Чарльз Діккенс стверджував, що саме тут людина стоїть найближче до Бога, а композитор Густав Малер знову назвав звук бризок та потоку «правильним фортисімо»

 Ніагара Фолс складається з трьох водоспадів.  Перший - Підкова (також відомий як Канадський водоспад).  Він з'єднує Goat Island із Американським водоспадом, який знаходиться на американській стороні.  Третя найменша частина – Фата нареченої, яка пов'язана з островом Місяць (Luna Island).

Читайте також: Ясіня, Закарпатська перлина: природна краса та відпочинок

Гуркіт води справді оглушливий і чутний за багато кілометрів.  Не говорячи вже про те, що за годину з висоти майже шістдесят метрів падає близько семи мільйонів кубометрів води.  Водоспади лежать річці Ніагара і є кілька версій походження її назви.  Одне з найчастіше згадуваних тверджень походить від слова «ніагагерега», яке мовою індіанців ірокезів означає «місце, де земля ділиться навпіл».

До речі, сама визначна пам'ятка допомагає виробляти електроенергію, і близько п'ятої частини всієї питної води у Сполучених Штатах протікає через Ніагару.

Як доїхати до Ніагари

Ніагарський водоспад

Читайте також: Що подивитися в Дубліні - столиці Ірландії

Приємний бонус для туриста - Ніагарський водоспад має дуже вигідне розташування. Він розташований в 130 км на південь від Торонто, для подорожі краще вибрати дорогу шосе Queen Elizabeth Way Highway, яке займає близько 2 годин.

Якщо ж у вас немає автомобіля, або ви не хочете проходити такий шлях машиною, можете скористатися автобусами. Вони довезуть вас до міста Ніагара-Фолс. Прямий маршрут Торонто-Ніагара-Фолс досить популярний, тому подбати про квитки на автобус, краще відразу після покупки квитка на літак. Вартість проїзду в один бік для дорослого становить до 20 доларів (залежно від того, який день ви подорожуєте).

Трохи про історію водоспаду

Водоспад на Ніагарі

Близько 10-11 тисяч років тому, під час останнього льодовикового періоду, більша частина території сучасної Північної Америки була вкрита льодом. У міру відступу льодовика на земній поверхні утворювались западини, долини та улоговини.

Після того, як льодовики почали танути, вони наповнилися водою, створивши, серед іншого, Великі озера. Води ставало дедалі більше, і вона почала виливатися з озер, доки досягла так званого Ніагарського укосу, створюючи вражаючі водоспади. 

Сумний факт 
За деякими оцінками, приблизно через 5000 років водоспади досягнуть озера Ері та повністю припинять своє існування.

Під, над водоспадами чи навіть за ними?

Водоспад

Просто подивитися на водоспади це звичайно добре, але найкрутіші емоції ви отримаєте, коли станете максимально близько до бурхливого потоку води. Є кілька варіантів екскурсій, які мають велику популярність. Одними з найкрутіших, безперечно, є човни, які підпливають до самого підніжжя водойми.

Цікавий факт
Човни, які називають Девою Тумана, стали місцевим символом з 1876 року, коли перші туристи вирушили під водоспади.

На цьому популярному атракціоні вам потрібно підготуватися до великого шуму та вологи. Перед посадкою ви отримаєте спеціальні плащі. Головне, вид на потік води знизу дозволить вам усвідомити їхню приголомшливу силу, а ці враження залишаться з вами на все життя.

Ще однією дуже популярною визначною пам'яткою є тунелі, вирубані в скелі за визначною пам'яткою. Місцеві називаються такий тріп «Подорож за водоспадом».  Ви не тільки побачите їх ззаду, а й опинитеся до них максимально близько.

До речі, ви любите круїзи, ви можете скористатися цією послугою. Якщо у вас достатньо часу(і сміливості :)), ви також можете побачити цю точку з висоти пташиного польоту.

Є вертолітні польоти, а на канадській стороні є дві оглядові вежі, Skylon і Minolta Tower. У другому зі згаданих ви знайдете кілька оглядових майданчиків, а також панорамний ресторан, що обертається. Вхід у Skylon Tower коштує 15 доларів.

Ще однією місцевою пам'яткою є витяг, який доставить вас на оглядовий майданчик. З цієї точки можна побачити пороги та вири. Тут же розміщено досить цікаву виставку фотографій бочок та інших судин, на яких деякі туристи намагалися підкорити водоспад.

До речі, в той час як у Канаді та Америці заборонено казино, тут вони абсолютно легалізовані.  Все через велику кількість туристів, які так і люблять після прогулянки, зайти і відпочити.

Божевільні на Ніагарському водоспаді

Підсвічування на Ніагарському водоспаді

Зрештою вже знайшлося чимало божевільних туристів, які намагалися використати це диво природи для викиду адреналіну.  Найпершої людини, яка стрибнула у водоспади в 1829 році, звали Сем Патч.

Першою, хто спробував спуститися з водоспаду в бочці, була місіс Тейлор. Щиро кажучи, ніхто так і не зрозумів, яка містика допомогла їй вижити. Після того, як вона вилізла з бочки, вона сказала, що ніхто ніколи більше не повинен намагатися зробити щось подібне.

Втім, безумців вистачає і зараз. У 1980-х роках один із молодих каскадерів, наприклад, заявив, що стрибав із водоспадів, щоб показати молодому поколінню, що вони можуть переживати круті емоції без вживання наркотиків.

Крім бочок знайшлися ентузіасти, які намагалися підкорити водоспади на байдарках чи водних лижах. До цього велику популярність користувалися переходи по мотузці, натягнутій над водоймами.

Цікавий факт
Один із знаменитих канатоходців Шарль Блондена кілька разів перетинав мотузку над Ніагарою. І щоб ще більше збудити захоплені натовпи, він вигадував різні трюки: готував омлет на півдорозі або намагався потрапити чимось у капелюх, який один із пасажирів човна підкидав нагору.  Загалом, ця дія відбувалася десь на висоті 50 метрів.

Потрібно додати, що подібних аматорів адреналіну все менше, оскільки за подібні дії їм загрожує великий штраф.

Лайфхакі для відвідування Ніагарського водоспаду

Ніагарський водоспад

Перше, що потрібно подбати це про квитки.  Як уже згадувалося, відвідати водоспади можна або через Штати або через Канаду.  Придбати квитки на літак можна через Skybooking, а квитки на маршрут до самої пам'ятки можна також придбати онлайн.

Лайфхак 1

Ну звичайно, багато хто в поїздці на водоспади, хочуть отримати крутецькі кадри.  Тому радимо наперед зробити невеликі підказки, щоб отримати максимальну кількість вдалих кадрів.  Пам'ятайте, що людей на території досить багато, тому заздалегідь підготуйтеся, а потім у бій за фотками.

Лайфхак 2

Щоб поїздка була максимально насиченою, рекомендуємо взяти екскурсію до найближчої точки водоспаду.  Не варто одягати на екскурсію, легкі шифонові чи лляні сукні (хіба що тільки для фотографії, а потім переодягтися), речі з усякими вісюльками біля шиї.  Не забувайте, що крім великого тиску води, там ще й сильний вітер.  Дотримуйтесь звичної техніки безпеки.

 Лайфхак 3

Крім Ніагарського водоспаду, включіть в екскурсію також відвідування саду квітів, що розташований поряд.  Ось там можна розгулятися, влаштувати собі міні пікнік, розслабитися після викиду адреналіну і просто подихати свіжим повітрям серед квітучої краси.  Крім квітів, там є ще деякі тварини.  Якщо у вас є алергія на цвітіння, не забудьте взяти із собою пігулки :)

Ніагара Фолс - #маствізіт для кожного, хто хоче зіткнутися з неймовірною силою природи.  Після поїздки сюди багато хто відзначає цю точку як місце власної сили, адже тут можна перезарядитися, стати сильнішим і вільнішим.  Скоріше беріть квитки на прямий рейс через Skybooking і вперед перезаряджатися.

Помилка у тексті? Виділіть її мишкою та затисніть Ctrl+Enter
водоспад
ніагара
поради
туристам
пам'ятки
Додати свій коментар
Новини на тему
img

Список найкращих автобусних компаній Європи

Якщо ви збираєтеся в подорож Європою і хочете чудово провести час у дорозі, найкраще вибрати авто...

img

Як купити авіаквитки дешево: 5 перевірених способів

Как показывает практика, при покупки билета порядок цен зависит не столько от дня недели и времен...

img

Путівник маршрутом Одеса - Кишинів: рекомендації

Подорожі завжди були і залишаються джерелом натхнення, знань і нових вражень. Кожна з них зберіга...

img

Лоукостер Ryanair підвищує ціни на квитки

Якщо раніше летіти Ryanair було вигідно через низьку ціну, то зараз авіакомпанія відходить від по...

Ок
Надсилання помилки

Орфографічна помилка у тексті:

Надіслати текст автору?

Додати коментар (необов'язково):

Ок