Завантаження...

Новини
Дата
Назад
1 Дорослих
Дорослi
Діти
до 14 рокiв
Пн
Вт
Ср
Чт
Пт
Сб
Нд

Огляд курортів: Де краще відпочивати в Хорватії на морі?

user
Вирвич Любов
27/07/2023
5602
0
Огляд курортів: Де краще відпочивати в Хорватії на морі?

Літо - це пора відпусток. Уже взимку багато хто починає планувати свою поїздку на тепле узбережжя і переглядає різні курорти. Великою популярністю серед туристів користується Хорватія. Вона розташована на Балканському півострові. Крім материкової частини, у країни є безліч островів. Їхня загальна кількість становить 1145, проте не всі вони заселені та користуються попитом серед туристів. 

Узбережжя Хорватії омиває Адріатичне море. Це частина Середземного моря, яка розташована між Балканським та Апеннінським півостровами. Влітку температура води в ньому сягає 24-26°С. Опади в Хорватії бувають рідко, а погода і клімат сприяють спокійному, безтурботному відпочинку. Хорватія - це насамперед пляжний відпочинок, тому вздовж узбережжя розмістилися чудові курортні міста з багатою спадщиною, розвиненою інфраструктурою і величезною кількістю готелів на будь-який смак і бюджет. Ми розповімо в цій статті про найпопулярніші та найкрасивіші курорти цієї середземноморської країни. 

Дубровник

Дубровник ХорватіяДубровник вважається одним із найбільших портових міст у південній частині Хорватії. Крім того, це найпопулярніший морський курорт у країні. У міста дуже багата історія. Його було засновано у VII столітті. Велика частина місцевої економіки будувалася на морській торгівлі. Завдяки такому фінансуванню тут процвітала культура і мистецтво. Цю атмосферу легкості та творчості можна відчути і зараз. Саме вона так приваблює туристів. 

Головною місцевою визначною пам'яткою є Старе місто з безліччю архітектурних пам'яток, звивистими вуличками, фонтанами, старовинними церквами. Історичний центр оточений високою стіною, загальна довжина якої становить два кілометри. Усередині знаходиться багато магазинів і кафе, а також музей Мореплавання. Красою цього місця надихнулися сучасні кінорежисери. Так, місцеві краєвиди можна побачити у відомому серіалі "Гра Престолів" та фільмах не менш популярного кіновсесвіту "Зоряні війни". 

Читайте також: Ясіня, Закарпатська перлина: природна краса та відпочинок

Спліт

СплітСпліт - це місто, що поєднує в собі речі, які складно уявити разом. На одній вулиці тут можна побачити чудові пам'ятки архітектури XV століття, що сусідять із новими сучасними будівлями. Розташований цей курорт на півострові Мар'ян, біля підніжжя Мосорських гір. Пейзаж доповнюють численні острови, які видніються на морському горизонті. Усі вулички вимощені білим каменем природного походження. Саме місто вважається другим за величиною в Хорватії. Тому тут добре розвинена інфраструктура. Неподалік розташований аеропорт. Також тут багато визначних пам'яток. Архітектурний ансамбль центру Спліта внесено до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Туристам варто відвідати палац Діоклетіана, руїни римської Салони. Що стосується місцевих пляжів, то в більшості вони вимощені дрібною галькою. Завдяки чому вода завжди прозора. 

Задар

ЗадарЗадар користується великою популярністю серед мандрівників, які люблять активний відпочинок. Задар - прекрасне місце, щоб зайнятися дайвінгом або морським полюванням. У Задарі мандрівники орендують яхту або човен, щоб помилуватися узбережжям з боку моря або відвідати найближчі острови. 

Читайте також: Що подивитися в Дубліні - столиці Ірландії

Найвдалішим періодом для поїздки в Задар вважається літо. У цю пору року температура повітря коливається в районі 28°С, а вода прогрівається до 25°С. Туристичний сезон триває з травня по жовтень. У листопаді кількість опадів різко збільшується, що не дуже приємно для відпочинку.

У Задарі багато пляжів. Серед них є як піщані з пологим берегом, так і вимощені галькою. За бажання можна вибрати берег зі скелями. Ті, хто хоча б раз тут бував, стверджують, що тут найкрасивіші заходи сонця, які найкраще спостерігати з набережної.

Істрія

Півострів ІстріяІстрія займає найбільший півострів Хорватії. На ньому розташовано безліч невеликих старовинних містечок, кожне з яких надихає своєю історією і культурою. Серед найпопулярніших можна відзначити Ровінь, Пореч або Пулу. Також тут знаходиться найменше місто у світі. У ньому проживає всього 17 осіб. Називається воно Хум. 

Вибравши курорт на Істрії, туристи ніби потрапляють в інший світ, де життя йде плавно і розмірено. Особливо помітно це буде для жителів мегаполісів, які звикли до постійного руху і шуму. Атмосфера цього міста багато в чому схожа з Італією. Це пов'язано з історичним минулим. 

Місцеві пляжі не схожі на інші курорти. Вони представлені невеликими скелями або бетонними плитами. Для дітей на них облаштовано невелику зону з мілководдям. Тому його часто обирають для сімейного відпочинку. 

Макарська

МакарськаМакарська займає особливе місце на території Хорватії. Його називають серцем Далмації, оскільки тут перетинаються всі стародавні дороги країни. Це відкриває багато можливостей перед туристами, оскільки звідси можна легко дістатися в будь-яке інше місто. Крім того, Макарська розташована в бухті. Її оточують два півострови і невеликий гірський масив. Завдяки цьому тут мало вітрів і вода чиста і спокійна. На пляжах часто займаються водними видами спорту. 

Як і на багатьох курортах Хорватії, тут є Стара частина міста, яка багата на пам'ятки архітектури. Прогулюючись вузькими вуличками, можна насолодитися тишею і спостерігати за розміреним темпом життя. У новій частині міста багато різноманітних ресторанів і кафе, які припадуть до душі активним туристам. Там можна скуштувати місцеву кухню і насолодитися музикою та танцями. 

Острів ХварХвар - це окремий острів, який належить Хорватії. Він розташований в Адріатичному морі, недалеко від далматського узбережжя. Острів славиться великою кількістю сонячних променів, тому цей курорт чудово підійде для тих, хто хоче засмагнути. Також туристам тут відкриваються прекрасні пейзажі природи. Символом міста вважається лаванда. Вона росте тут у великій кількості і наповнює повітря своїм ароматом під час цвітіння. Це додає ноту легкості й романтики невеликим бухтам і звивистим вузьким вуличкам.

На острові багато визначних пам'яток, які варто побачити. Тут розташований один із найстаріших театрів у Європі. Зараз він не працює, проте дуже цінний як представник архітектури тих часів. Також рекомендується подивитися на будівлю колишнього арсеналу, собор Святого Стефана та вежу з годинником. 

Ровінь

Містро-архіпелаг РовіньРовінь - це місто-архіпелаг, яке займає суттєву частину західного узбережжя Істрії. Крім того, місто виходить на материкову частину і займає понад 20 маленьких острівців, розташованих недалеко від берега. Серед них є ті, які особливо полюбилися туристам. Наприклад, острови Святої Катерини та Святого Андрія. Покровителькою міста вважається Свята Євфимія. Церкву на її честь було побудовано в Старому місті ще в XVII столітті. Будівлю вдалося зберегти до наших днів. Вона розташована на центральній площі, від якої розходяться вулиці з найкращими закладами міста. 

Весь берег усіяний пляжами. Більшість із них вкриті галькою. Однак можна знайти й піщаний варіант. Крім спокійного відпочинку під сонцем, місцеві жителі пропонують більш активне проведення часу. Наприклад, можна зайнятися дайвінгом і серфінгом або вирушити на морську прогулянку під вітрилом.

Відкрийте для себе дивовижну Хорватію з унікальним узбережжям, кришталево чистим морем і м'яким кліматом! Хорватія справедливо вважається одним із найпривабливіших європейських напрямків, який обов'язково необхідно внести до списку Must see.

Помилка у тексті? Виділіть її мишкою та затисніть Ctrl+Enter
хорватія
пам'ятки
курорти
відпочинок
море
Додати свій коментар
Новини на тему
img

Патріотичний потяг в Україні - Поїзд до перемоги

На території України запущено унікальний потяг на честь української армії. Основна тема – протист...

img

Кишинів - серце Молдови: занурення в історію та культуру

Кишинів - мальовниче місто, яке є столицею і культурним серцем Молдови. Просочене давньою історіє...

img

Де зустріти Новий рік-2023. ТОП-5 ідей!

Новий рік - це особливе свято, яке дарує людям радість і веселощі. Багато хто готується до зустрі...

img

Прага: 7 travel-лайфхаків, які стануть у пригоді в поїздці

Прага – одне з місць на карті світу, куди хочеться потрапити неодмінно. Це європейське місто та с...

Ок
Надсилання помилки

Орфографічна помилка у тексті:

Надіслати текст автору?

Додати коментар (необов'язково):

Ок