Завантаження...

Новини
Дата
Назад
1 Дорослих
Дорослi
Діти
до 14 рокiв
Пн
Вт
Ср
Чт
Пт
Сб
Нд

Найкращі безкоштовні музеї Барселони

user
Вирвич Любов
29/05/2023
4548
0
Найкращі безкоштовні музеї Барселони

У яскравій і сонячній Барселоні завжди знайдеться, чим заповнити вільний час. Місто сповнене цікавою архітектурою та культурними пам’ятками. В місцевих державних музеях є чудова традиція – раз на тиждень вони пропонують вільний вхід. Це гарна нагода краще пізнати історію міста та Іспанії в цілому.

Морський музей

Морський музейВ будівлі Королівскьої верфі Драссанс знаходиться колекція здобутків Морської школи Барселони. Тут представлені кораблі різних моделей, навігаційне приладдя, карти та атласи, датовані XV – XIX століттям. Постійна колекція регулярно доповнюється тимчасовими тематичними експозиціями.

Безкоштовно завітати до морського музею можна щонеділі після 15:00 години за адресою Av. de les Drassanes, 1

Музей історії Барселони

Читайте також: Ясіня, Закарпатська перлина: природна краса та відпочинок

Музей історії БарселониВ центрі міста на Королівській площі розташований комплекс історичного музею. Більш ніж на 4000 м² його площі знаходяться різноманітні пам’ятки архітектури різних епох. Музей має наземну та підземну частину. До найцікавіших локацій тут належать римські поховання, монастир-музей Педралбес, ансамбль Плаза дель Рей, будинок-музей Вердаге, храм Августа, розважальний майданчик у парку Гуель. Кожна локація працює за власним режимом та має індивідуальні дні безкоштовного відвідування. 

Музей дизайну

За адресою Pl. de les Glòries Catalanes, 37-38 розташований оригінальний музей, який обов’язково зацікавить творчих особистостей. Музей дизайну виник у результаті злиття чотирьох напрямів мистецтва та відображає чотири напрями дизайну – просторовий, продуктовий, інформаційний та модний.

Вільний вхід дозволений щонеділі з 15:00 до 20:00 годин, кожної першої неділі місяця, а також у національні святкові дні – у День святої Євлалії 12 лютого та La Mercè 24 вересня.
Читайте також: Що подивитися в Дубліні - столиці Ірландії

Музей музики

Справжня музична скринька Барселони знаходиться за адресою C/ de Lepant, 150. Музей музики – інтерактивний простір, що занурює у гармонію та магію нот. Тут можна роздивитися незвичайні інструменти з середини та в деталях, дізнатися унікальні подробиці створення світових музичних шедеврів. В музеї регулярно проходять різноманітні майстер-класи, лекції, відкриті репетиції та звукозапис. Можна потрапити на живий концерт та познайомитися з музичними митцями.

Завітати до музею безкоштовно можливо кожної неділі з 15:00 та у четвер з 18:00 до 21:00.

Музей сучасного мистецтва

Найбільш неоднозначна і екзотична експозиція притаманна музею сучасного мистецтва. Екстравагантне та шокуюче, яскраве та філософське – колекція нараховує сотні оригінальних творів з другої половини ХХ століття до нашого часу. Виставка оновлюється кожного сезону, привертаючи увагу до актуальних проблем сьогодення та відображуючи найобговорюваніші теми.

Безкоштовно відвідати музей за адресою Plaça dels Àngels, 1 можна по суботах з 16:00 та у святкові дні.

Музей природознавства

Природничий музей Барселони вважається одним із найкращих в світі і не дарма. Він охоплює кілька напрямів та налічує тисячі експонатів. До його комплексу входят пять локацій:

  1. Музей природознавства у будівлі Forum в Parc del Fòrum.
  2. Два ботанічних сади у Parc de Montjuïc.
  3. Лабораторія Природи.
  4. Музей Марторелла у парку Сьюдадела.
Музей запрошує до всіх об’єктів з 15:00 по неділях та цілий день у кожну першу неділю місяця безкоштовно.

Музей Фредеріка Мареса

Музей скульптури виник завдяки щедрій пожертві, яку зробив відомий колекціонер Фредерік Марес місту. Він розташований на території старовинного Королівського палацу та займає два поверхи. Перший присвячений експонатам з іберійських часів до XV  століття, другий – картинам та скульптурам від XV ст. до XIX ст. Окремої уваги варта «сентиментальна колекція» - зібрання традиційних предметів каталонського побуту.

Вільний вхід до музею дозволений щонеділі після 15:00, кожної першої неділі місяця з 11:00 до 20:00 та у великі свята.

Ботанічний сад Барселони на горі Монжуїк

Монжуїцька фортеця – одна із найвизначніших пам’яток архітектури Барселони, що відображає важливі історичні події. Вона пережила великі битви у 1641 та 1705 роках, була захоплена Наполеоном у 1808 році та слугувала військовою в’язницею франкістів до 1960 року. Сьогодні у фортеці розташований військовий музей, а довкола розбитий мальовничий ботанічний сад. З пагорбу відкривається неймовірний краєвид на море на місто.

Завітати до музею безкоштовно можна щонеділі з 15:00, у свята та кожної першої неділі місяця.

Етнологічний музей

Дізнатися, як зароджувалися цивілізації на кожному континенті, прослідкувати еволюцію націоналізму до міжкультурної глобалізації можна завдяки унікальному зібранню документів та предметів етнологічного музею. Він знаходиться за адресою Passeig de Santa Madrona, 16, та відкритий безкоштовно для всіх охочих з 15:00 до 19:30 щонеділі, цілий день щомісяця у першу неділю та в святкові дні.

Музей Пікассо (Барселона)

Найповніше зібрання творів відомого іспанського художника налічує понад 3500 картин. Музей створено за ініціативи близького друга Пікассо – Джемі Сабартеса. Він заснував музей на основі власної колекції робіт, які художник передавав на зберігання. Згодом сам Пабло Пікассо виставляв власні твори у музеї. Безкоштовно музей працює щочетверга з 17:00 до 20:00, кожної першої неділі місяця та на свята. Для відвідин у такі дні необхідно заздалегідь зареєструватися на сайті музею за 4 дні до дати візиту.

Помилка у тексті? Виділіть її мишкою та затисніть Ctrl+Enter
барселона
музеї
пам'ятки
безкоштовно
Додати свій коментар
Новини на тему
img

Як знайти житло в іншій країні

Будь-який відпочинок потрібно планувати заздалегідь і враховувати кожну деталь, яка може призвест...

img

Що можна побачити в Празі: історичні і культурні місця міста

Прага - одна з найяскравіших європейських столиць, приваблює архітектурним багатством і доброзичл...

img

Визначна пам'ятка Полтави - Біла альтанка

Біла альтанка – не просто пам'ятка, а "візитна картка" Полтави та одне з найулюбленіших місць гор...

img

Перевірка багажу на Харківському вокзалі

Перевірка безпеки багажу: на Харківському вокзалі запроваджують додаткові заходи. Огляд ручної по...

Ок
Надсилання помилки

Орфографічна помилка у тексті:

Надіслати текст автору?

Додати коментар (необов'язково):

Ок