Завантаження...

Новини
Дата
Назад
1 Дорослих
Дорослi
Діти
до 14 рокiв
Пн
Вт
Ср
Чт
Пт
Сб
Нд

Золоті Піски - незабутній відпочинок на Чорному морі

user
Вирвич Любов
18/08/2023
3640
0
Золоті Піски - незабутній відпочинок на Чорному морі

Золоті Піски - це один із найпопулярніших курортів у Болгарії. Він відносно молодий. До середини минулого століття тут знаходилося невелике село. Його заснували турки, коли витіснили з цих земель візантійців і дали назву Довгі піски, тому що протяжне узбережжя було тільки піщаним. Перший готель було побудовано 1957 року. Він був невеликим. На той момент його єдиними постояльцями стала команда баскетболістів, проте поступово курорт набирав популярність, і вже 1963 року він приймав іноземних туристів. Щоправда, вони залишилися не надто задоволені відпочинком у скромному готелі. Це стало величезним поштовхом до розвитку туризму. 

Зараз Золоті Піски вважаються одним із найкращих курортів Болгарії для відпочинку з дітьми. Піщаний широкий пляж довжиною до чотирьох кілометрів, з плавним заходом у воду. Тут можна знайти готелі в будь-якій ціновій категорії, навколо яких багато різноманітних магазинів, кафе, ресторанів і розважальних місць для дорослих і дітей.

Пляжі та природна краса

Пляжі Золотих ПісківЗолоті Піски насамперед привертають увагу своїми пляжами. Завдяки особливому складу пісок тут справді здається золотим. Узбережжя займає близько чотирьох кілометрів і повністю облаштоване для відпочинку. Усі пляжі чисті та безпечні. Щороку вони отримують позначку "Блакитний прапор", який це підтверджує. Крім того, всі вони безкоштовні, за винятком тих, що перебувають у приватній власності готелів, проте бувають винятки, коли адміністрація готелю не забороняє вхід для всіх охочих.

Головні пляжі Золотих Пісків

Читайте також: Ясіня, Закарпатська перлина: природна краса та відпочинок

Лазурний берег Золотих ПісківМісцева берегова лінія розділена на кілька ділянок. Найпопулярнішими серед туристів стали пляжі - Рів'єра, Центральний, Мохіто і Нірвана. У кожного з них є свої особливості:

  1. Центральний - виділяється білими парасольками. Найчастіше тут відпочиває молодь, оскільки захід у море місцями досить стрімкий. 
  2. Мохіто популярний серед людей, які люблять музику і танці. Тут завжди весела і запальна атмосфера.
  3. Нірвана приваблює тих, хто любить спокійний відпочинок. Тут мало туристів, оскільки він розташований трохи осторонь.
  4. Рів'єра - один із найпопулярніших пляжів серед відпочивальників із дітьми. Завдяки великому розміру берегової лінії навіть у пік туристичного сезону тут можна знайти спокійне місце і почуватися комфортно.

Усі ці пляжі безкоштовні. На деяких із них встановлено лежаки, які можна взяти в оренду за окрему плату. Узбережжя чисте, захід у море пологий і піщаний, чудово підходить для відпочинку з маленькими дітьми.

Відпочинок на узбережжі Чорного моря

Читайте також: Відкрийте магію Балі: диво острів в Індонезії

Золоті Піски - курорт, де пляжі плавно переходять один в інший без будь-яких поділів. Готелі намагаються, щоб зона, яка належить їм, була максимально комфортною для відпочивальників. Вони встановлюють дитячі майданчики, відкривають літні кафе, надають шезлонги та парасольки. У багатьох передбачено місця для дитячих візочків. При цьому інфраструктурою можуть користуватися всі, а не тільки їхні постояльці. 

Інфраструктура і туризм

Крім спокійного сімейного відпочинку, Золоті Піски можуть запропонувати і більш активні розваги. Є можливість орендувати яхту, відвідати аквапарк, покататися на гідроциклах та інших водних атракціонах. Недалеко від берегової лінії є як тихі кафе і ресторани для спокійних обідів, так і нічні клуби, бари. Готелі розташовані в три лінії. Вони ніби піднімаються схилом гори, тому в кожному з них є номери з чудовим видом на море. З іншого боку розташований не менш красивий парк. 

Пам'ятки курорту

Захід сонця на узбережжіТуристи приїжджають сюди не тільки позасмагати й покупатися в морі. Золоті Піски славляться своїми цілющими джерелами. Завдяки особливому мінеральному складу, вони надають тонізувальний і оздоровчий ефект на організм. Деякі готелі навіть пропонують особливі послуги у вигляді грязьових ванн у переліку spa-процедур. 

Головною історичною пам'яткою курорту став скельний монастир Аладжа. Його створили візантійці, які прийшли на ці землі понад 1000 років тому. Тут була їхня святиня, доки у XIV ці території не захопили османи. Вони розграбували храм, проте сама обитель збереглася. Відвідати його можна з травня по жовтень, у будь-який день тижня. 

Увечері відпочивальники, як правило, вирушають на прогулянку вздовж набережної, милуючись морем і заходом сонця, коли сонце повільно опускається над лінією обрію, а небо стає палітрою з яскравих відтінків: від ніжного рожевого до глибокого і помаранчевого. Морська вода немов дзеркало відображає цю красу, створюючи відчуття чарівництва.

Де розташований курорт?

Золоті Піски розташовані на узбережжі Чорного моря, за 17 км від центру Варни, в оточенні природного парку, де можна побачити рідкісні види рослин і тварин, що зникають із дикого середовища. Тут помірний морський кліматичний пояс. Завдяки цьому курортний сезон тут досить довгий і починається в середині травня. Щоправда, температура повітря в цей час не піднімається вище за +20°С, тому туристів у цей час не багато і не завжди можна поплавати, оскільки температура води ще нижча. У червні стає спекотніше, і повітря прогрівається до +25°С. 

Недалеко від курорту є містечко Балчик. Місцеві жителі часто їздять туди на шопінг або в розважальні центри. Це місто буде цікавим і туристам, оскільки звідти відправляються практично всі екскурсійні автобуси в цьому регіоні. Поїздка від Золотих Пісків до Балчика займає близько півгодини. Автобуси відправляються щодня, у розкладі є кілька рейсів. Також мандрівники часто їздять до Варни.

Як дістатися до Золотих Пісків з України?

Як правило, українські туристи добираються до Золотих Пісків автобусом. Рейси прямі і відправляються щодня з багатьох великих міст. Найчастіше відпочивальники обирають Львів, Київ або Одесу, залежно від регіону проживання. Найдовше добиратися зі столиці. Поїздка займає від 20 до 25 годин. У той час як з Одеси їхати всього 15 годин. 

Також є можливість дістатися до курорту й іншими видами транспорту, однак у такому разі вам доведеться зробити щонайменше одну пересадку. Приміром, ви можете перетнути кордон на поїзді, а в Молдові чи Румунії сісти на автобус. Такі рейси щодня відправляються від автовокзалів. Купити квиток можна в касі або онлайн.

Крім того, ви можете скористатися комбінованим маршрутом, наприклад купити квитки на автобус і літак, з вильотом із Кишинева, Бухареста або Варшави. Це один із найдорожчих варіантів. За тривалістю такий маршрут займає практично стільки ж часу, як і поїздка прямим автобусним рейсом, оскільки мандрівникові доведеться витратити досить багато часу на пересадку.

Рекомендації туристам

Розважальний паркТим, хто планує провести свою відпустку на березі Золотих Пісків, рекомендуємо завчасно бронювати житло і купувати квиток на автобус або інший вид транспорту. Це можна зробити самостійно онлайн за допомогою агрегаторів або в офісі туристичної компанії. Обираючи готель, подивіться на карті, який саме пляж розташований біля нього. Також зверніть увагу на пору року. Найбільший наплив відпочивальників припадає на липень і серпень. У цей період тут найвищі ціни. Оксамитовий сезон триває весь вересень. Цей місяць вважається найбільш підходящим для відпочинку на Золотих пісках. Температура повітря вже починає опускатися і не так спекотно, водночас вода в морі все ще тепла. 

Золоті Піски - один із найкращих курортів на узбережжі Чорного моря. Чисті й широкі пляжі чудово підходять для спокійного сімейного відпочинку. Крім того, тут створено всі умови і для тих, хто любить активний відпочинок. Тому кожен знайде те, що припаде йому до душі.

Помилка у тексті? Виділіть її мишкою та затисніть Ctrl+Enter
золотий
піски
болгарія
чорний
море
курорт
відпочинок
Додати свій коментар
Новини на тему
img

Що можна побачити в Празі: історичні і культурні місця міста

Прага - одна з найяскравіших європейських столиць, приваблює архітектурним багатством і доброзичл...

img

Варшава: 10 travel-лайфхаків які стануть у нагоді в поїздці

Відвідування Польщі стало повсякденним для багатьох жителів України, проте кожну подорож можна пе...

img

Що подивитися в Берліні: найкращі визначні пам'ятки

Берлін - одна з найбільш неоднозначних європейських столиць із 800-річною історією. Він пережив в...

img

Родзинка Конотопу - пам'ятник коню

Чи бачили ви колись пам'ятник коню, зведеного на повний зріст тварини? Тоді саме час відвідати Ко...

Ок
Надсилання помилки

Орфографічна помилка у тексті:

Надіслати текст автору?

Додати коментар (необов'язково):

Ок