Завантаження...

Новини
Дата
Назад
1 Дорослих
Дорослi
Діти
до 14 рокiв
Пн
Вт
Ср
Чт
Пт
Сб
Нд

Топ-5 озер України, які варто відвідати кожному

user
Вирвич Любов
25/11/2023
3162
0
Топ-5 озер України, які варто відвідати кожному

Озера України - це дивовижні природні утворення, що вражають своєю красою і приголомшливими краєвидами навколо. Привабливість озер полягає не тільки в їхньому зовнішньому вигляді, а й у можливостях відпочинку. Тут можна провести час на свіжому повітрі, зайнятися риболовлею, активними видами спорту, катанням на човні або просто скупатися в чистій прохолодній воді.

Озера мають велике значення не тільки для туризму, а й для екосистеми країни. Вони є місцем проживання безлічі рідкісних видів флори і фауни, а також відіграють важливу роль у збереженні водних ресурсів. Відвідування озер - це унікальна можливість зануритися у світ спокою, насолодитися величчю природи і відчути себе єдиним цілим з навколишнім світом. 

Ворожеска

ВорожескаОзеро Ворожеска - одне з найкрасивіших і найзагадковіших місць в Україні. Розташоване в Закарпатській області, в межах гірського масиву Свидовець на висоті понад 1400 м, воно приваблює туристів своєю неповторною красою і чарівною природою навколо. Насправді, Ворожеска - це два озера, перше велике у формі майже правильного кола, друге - у вигляді півмісяця, що розташоване за кілька метрів від нього і має скромніші розміри. 

Озеро оповите легендами і загадками, що надає йому особливої магії і таємничості. Перша легенда оповідає про двох друзів-пастухів, які випасали в цій місцевості отару овець. Але природа краю виявилася настільки суворою, що брати замерзли і загинули. А на цьому місці розлилися два озера, які отримали свою назву через ворожість природного ландшафту. 

Читайте також: ТОП-10 найкрасивіших міст світу: Путівник

Згідно з другою легендою, два брати полюбили дівчину Марічку. За її прихильність вони вирішили позмагатися в силі та спритності, перепливши озеро. Але їх застала сильна буря і брати не змогли вибратися на берег. Коли їхня мати про це дізналася, вона довго лила сльози біля берега, запитуючи озеро, чому воно таке вороже. 

Відвідування озера Ворожеска - це можливість відкрити для себе прекрасний світ природи, насолодитися тишею і спокоєм. Навколо озера можна розбити кемпінг і насолодитися чудовим заходом сонця, нічним зоряним небом, що віддзеркалюється у воді, і, звісно, зустріти чарівний світанок, коли вся природа довкола прокидається зі сну і починає новий день.

Догяска

ДогяскаОзеро Догяска розташоване на висоті понад 1500 м над рівнем моря недалеко від знаменитого гірськолижного курорту Драгобрат. Воно займає площу близько 1,2 га і є одним із найкрасивіших у регіоні. Оточене горами і мальовничими луками, Догяска не залишить вас байдужим. Вода в озері цілий рік дуже холодна, навіть у літні місяці вона не перевищує +10°C.

Читайте також: Львівський автовокзал: транспортний хаб України

Любителів природи та пішого туризму озеро приваблює ландшафтом. Уздовж берега можна поставити намет і провести в цих чудових місцях незабутню відпустку. Влітку тут можна зануритися в прохолодну чистісіньку воду, влаштувати пікнік на березі, скуштувати смачні чорниці, що ростуть у цій місцевості, а також дослідити околиці та зробити чудові фотознімки на пам'ять. 

Осінь на озері Догяска приносить із собою справжній фестиваль фарб. Природа рясніє різноманітними відтінками: від теплих жовтих до глибоких червоних, створюючи дивовижний контраст із блакитним небом і дзеркальною гладдю води. У цю пору року тут не так багатолюдно, як улітку, що дає змогу насолодитися спокоєм і цілющим гірським повітрям. Осінні заходи сонця тут особливо чудові. Сонце неспішно ховаючись за масивами гір, забарвлює небо в неймовірні кольори, створюючи ідеальні умови для романтичного вечора біля багаття. Будь-якої пори року, коли б ви не завітали до Догяски, вона буде по-своєму привабливою та різноманітною.  

Синевир

СиневирСиневир - найглибше озеро України, розташоване в серці Карпат, на висоті майже 1000 м над рівнем моря. Його краса і загадковість приваблюють мандрівників, роблячи це місце одним з обов'язкових пунктів у путівниках Карпатами. Посеред озера розташований маленький острівець, якщо дивитися на озеро з висоти, він нагадує зіницю ока, саме тому Синевир і прозвали Морським оком. 

Історія Синевира пов'язана з красивою легендою. Колись донька князя на ім'я Синь закохалася у простого пастуха Вира. Батько княжної розлютився через це, і наказав убити хлопця. Коли Синь про це дізналася, вона плакала так довго, що на місці її сліз утворилося прекрасне озеро.

Однією з особливостей Синевира є його колір. Залежно від часу доби та погодних умов, він може змінюватися від смарагдового до синього відтінку. Навколо озера розташовані затишні будиночки, де відпочивальники можуть зупинитися на нічліг. У місцевій колибі можна скуштувати знаменитий бограч і мамалигу. З розваг доступні водні прогулянки, катання на конях, пішохідні або велосипедні прогулянки околицями. 

Озеро Синевир - це не тільки туристичний об'єкт, а й цінний природний ресурс, що потребує особливої уваги та захисту. Тому важливо зберігати його чистоту та екосистему. Щоб через покоління, люди могли насолоджуватися красою цього дивовижного місця. 

Світязь

СвітязьОзеро Світязь розташоване у Волинській області і є найбільшим у групі Шацьких озер. У деяких місцях глибина його сягає 58 м, що робить його одним із найглибших у країні. Озеро славиться кришталево чистою водою, яка має унікальні ранозагоювальні властивості, а також цілющими грязями. Світязь оточений дивовижною природою. Ліси, зелені луки, мальовничі береги і найчистіше повітря створюють ідеальну атмосферу для відпочинку.

Берегова смуга озера всіяна піщаними пляжами, які приваблюють щоліта велику кількість відпочивальників. Навколо розташовано безліч баз відпочинку та готелів, де можна комфортно провести час і насолодитися чудовими краєвидами. Тут можна зайнятися риболовлею, покататися на човні або катамарані, а також спробувати свої сили у водних видах спорту, таких як вейкбординг або віндсерфінг. 

Світязь є значущим природним заповідником. У його водах мешкає безліч видів риби, а навколишні ліси є домівкою для рідкісних тварин і птахів, деякі з них занесені до Червоної книги. Озеро Світязь і його прилеглі території перебувають під захистом держави як заповідна зона. Це дає змогу зберігати багатство природи та унікальність цього куточка.

Кунігунда

КунігундаОзеро Кунігунда розташоване в Закарпатській області, в околицях Солотвина. Воно знамените своїми солоними водами, які насичені поживними речовинами, завдяки чому і стало популярним. Кунігунда - це насамперед місце, де можна оздоровитися. Вода тут настільки солона, що буквально виштовхує людину на поверхню. Дика навколишня природа вражає своєю пишністю. Чисте гірське повітря і цілюща вода творять чудеса. Концентрація солі досягає 150‰, температура води в літні місяці становить +27°C. Усі ці унікальні природні особливості благотворно впливають на лікування опорно-рухового апарату, нервової системи, легеневих і шкірних захворювань.

У безпосередній близькості розташовані санаторії та готелі, які пропонують повний спектр оздоровчо-омолоджувальних процедур. Серед них - лікувальні ванни, грязелікування, масаж, фітотерапія, ароматерапія та інші види реабілітації. Професійні лікарі та медсестри допоможуть підібрати індивідуальну програму для кожного відвідувача. Відпочинок на озері Кунігунда надає можливість не тільки поправити своє здоров'я, а й насолодитися красою української природи, отримати масу позитивних емоцій і зарядитися енергією цього вражаючого місця.

Помилка у тексті? Виділіть її мишкою та затисніть Ctrl+Enter
україна
озеро
топ
п'ять
природа
Додати свій коментар
Новини на тему
img

Теплі автобуси для бездомних у Штутгарті

Автобус із обігрівом – справжній порятунок для тих, хто залишився без дому. У Штутгарті запустили...

img

Октоберфест - масштабний фестиваль пива у Німеччині

Октоберфест - це мюнхенський пивний фестиваль, який зазвичай триває 16 днів і завжди закінчується...

img

Визначна пам'ятка Луцька - Луцький замок.

Луцький замок – найвідоміша архітектурна пам'ятка Волині. Замок Любарта – історично важлива пам'...

img

Університет Вроцлава – найбільший внз на заході Польщі

Вроцлавський університет – вищий навчальний заклад, куди може вступити громадянин Польщі та будь-...

Ок
Надсилання помилки

Орфографічна помилка у тексті:

Надіслати текст автору?

Додати коментар (необов'язково):

Ок