Завантаження...

Новини
Дата
Назад
1 Дорослих
Дорослi
Діти
до 14 рокiв
Пн
Вт
Ср
Чт
Пт
Сб
Нд

У чому різниця між багажем та ручною поклажею?

user
Олександр Гапонов
16/02/2022
7034
0
У чому різниця між багажем та ручною поклажею?

Плануючи подорож, подбайте про те, щоб у дорозі не виникло жодних непередбачених обставин. Для цього необхідно заздалегідь ознайомитись із правилами перевезення речей у літаку. Вимоги можуть відрізнятись у різних авіакомпаніях, тому навіть якщо ви вже неодноразово літали, краще ще раз переконатися у правильності збирання багажу. 

Деяким мандрівникам-початківцям вимоги до багажу можуть викликати дискомфорт. Адже з собою в літак ми не можемо брати всі речі та пристрої, до яких звикли. Особливо складно, якщо подорож запланована довше ніж на місяць. Однак, якщо ви вибрали літак, слід враховувати його особливості. 

Літак у небіІснують різні види літаків – від компактних повітряних таксі на кілька пасажирів до величезних Боїнгів, де в одному ряду може бути до 10 крісел. Значить, у кожного повітряного судна своя вага і ця величина постійно змінюється, залежно від рейсу. Максимальна злітна маса закладається на момент виробництва і вона також не постійна. 

Також враховується маршрут перельоту: чим більша відстань, тим більша витрата палива. Усі складові фактори прораховуються наперед. Кількість пасажирів залежить від самої авіакомпанії: як розташовані крісла, чи є перший та бізнес-класи. 

Коли розраховується місткість багажного відсіку на рейс, звертають увагу на вагу та обсяг вантажу, кількість необхідної площі на одну одиницю. Отже, загальна допустима вага всього повітряного судна з пасажирами, їх речами та запасом палива може відрізнятися.

Читайте також: Wizz Air: бюджетна авіакомпанія та її модель успіху

Середні показники, на які варто орієнтуватися: 

  • багаж – від 20 до 25 кг;
  • ручна поклажа – до 10 кг

Всі ці вимоги є у відкритому доступі на сайті обраної вами авіакомпанії.

Чим відрізняється багаж від ручної поклажі

Читайте також: Що таке лоукост і чому він дешевший?
Ручна поклажа говорить сама за себе. Її розміри суворо обмежені правилами авіакомпанії, однак у будь-якому разі до неї містяться всі необхідні речі для однієї людини. Їх дозволено брати із собою у політ. 

Вони зберігаються у відсіках над сидіннями, щоб у разі евакуації пасажири могли спокійно залишити борт. Які габарити допускаються для ручної поклажі, варто наперед вивчити на сайті компанії, щоб не було неприємних моментів. 

Крім ручної поклажі також дозволено:

  • рюкзак, дипломат, клатч, сумку;
  • парасолька;
  • ноутбук, планшет, нетбук;
  • пальто, куртку, піджак;
  • костюм у чохлі;
  • милиці;
  • покупки з дьюті-фрі (рідини упаковуються у спеціальні герметичні пакети).
Багаж – це сумки та валізи, які перевозяться в окремому відсіку та взяти їх із собою в салон не можна. При цьому враховуйте, що небезпечні предмети навіть у багажі не можна перевозити.

Це можуть бути хімічні речовини, небезпечні для життя, протизаконні речовини та інше. При пошуку та підборі квитка треба звернути увагу на те, що ви шукаєте авіаквитки з урахуванням багажу.

Розглянемо основні умови перевезення необхідних речей:

  1. Рідини. До них відносяться креми, гелеподібні та косметичні препарати у пляшечках об'ємом до 100 мл кожна. Загальний об'єм – до 1 літра. Це стосується й питної води. Все, що має обсяг понад зазначену норму, здається у багаж. Все це потрібно скласти у прозорий пакет та при огляді викласти на стрічку. Якщо любите порядок, можна придбати дорожні флакони – у них різний об'єм, гарні герметичні кришки та компактний розмір. 
  2. Для засобів у вигляді аерозолів встановлюються інші вимоги - їх не можна брати на борт, тому вони відразу пакуються в багаж. Побутові та спортивні аерозолі транспортуються в ємностях не більше 500 мл із закритим ковпачком (загалом – до 2 літрів).
  3. Алкоголь. Напої міцністю до 70 градусів можна перевозити у окремому відсіку. Щоб взяти пляшечку з собою, її місткість має бути не більше 100 мл та упакована за правилами перевезення рідин. Щоб не довелося попрощатися з покупками з дьюті-фрі, не відкривайте їх та дочекайтеся виходу з літака. Кількість алкоголю, що перевозиться, регламентується законом країни, чий кордон ви плануєте перетнути. У будь-якому випадку він повинен бути у непошкодженому впакуванні виробника.
  4. Гострі та ріжучі предмети здаються виключно у багаж. Це стосується штопорів, всіх видів ножів, мультитулів, ножиць, щипчиків та кусачок, пилок і навіть пінцетів. Бажаєте провезти сувенірні мечі, шашки, кинджали, арбалети, рушниці для підводного полювання, мисливські ножі? Потрібен спеціальний дозвіл. 
  5. Вся зброя перевозиться лише за наявності відповідних документів лише у багажному відсіку. На етапі реєстрації ви повинні попередити про це представників авіакомпанії. Заборонено перевозити заряджену зброю, тому її краще завчасно розрядити. Зафіксувати у кобурі або у відповідному футлярі, боєприпаси – окремо. Сумарна вага не повинна перевищувати 5 кг на одну особу. Шокери не дозволені для перевезення.
  6. Побутові електронні прилади - телефони, зарядні пристрої, лептопи, відеокамери, телефони, фотоапарати, планшети та електронні сигарети можна брати в салон. Кухонну побутову техніку краще здавати у багажний відсік. Фени та праски - на ваш розсуд. 
  7. При перевезенні тварини необхідно мати ветпаспорт. Невеликі тварини подорожують у перенесеннях із пасажирами, великі – у клітинах у багажному відсіку. Для екзотичних тварин потрібен додатковий дозвіл. Уточніть правила у найближчій ветеринарній службі, щоб мати під рукою актуальну інформацію.
  8. Музичні інструменти, спортивній інвентар, картини – залежно від габаритів, можна провозити так, як вам зручно. 

Мама з малюком у літакуЯкщо ви подорожуєте з маленькою дитиною

Ви не прив'язані до загальних вимог і можете взяти з собою в салон необхідне харчування та напої для малюка, скільки потрібно на час польоту. Для перельотів краще використовувати дитяче крісло, яке можна взяти із собою в салон без обмежень за вагою. Візок здається в багаж. Також краще придбати дитячий квиток із окремим місцем. Зверніть увагу, що автокрісло повинно мати сертифікацію для використання при авіаперельотах.

Правила для продуктів харчування та лікарських препаратів

Тверді продукти краще взяти до салону: крекери, горіхи, сухофрукти, яблука. Обмеження існують для рідких, м'яких та гелеподібних продуктів – у ємностях до 100 мл та сумарно до 1 літра на людину.

Ліки класифікуються як рідина, їх можна брати у ручну поклажу. Усі препарати мають бути новими та запечатаними.

І на закінчення - якщо у вас збираються конфіскувати цінну для вас річ, віддайте її тим, хто вас проводжає, відправте поштою або покладіть в камеру схову. У будь-якому випадку корисно заздалегідь ознайомитися з вимогами, тарифами та іншими умовами перевізника, щоб переліт був комфортним, а непередбачені обставини не зіпсували вам настрій.

Помилка у тексті? Виділіть її мишкою та затисніть Ctrl+Enter
багаж
поклажа
подорож
поради
літак
Додати свій коментар
Новини на тему
img

Визначна пам'ятка Луцька - Луцький замок.

Луцький замок – найвідоміша архітектурна пам'ятка Волині. Замок Любарта – історично важлива пам'...

img

Венеціанський міжнародний кінофестиваль

Венеціанський кінофестиваль – найголовніша подія для всіх, хто цікавиться кінематографом. Проводи...

img

Секрети купівлі дешевих залізничних квитків

Ділова поїздка, візит до родичів або освітній тур – на поїзді ви зможете легко відправитися у зах...

img

Монастирі, що парять у повітрі

Греція по праву вважається світовим центром православ'я. Крім всесвітньо відомого Афону, який щор...

Ок
Надсилання помилки

Орфографічна помилка у тексті:

Надіслати текст автору?

Додати коментар (необов'язково):

Ок