Завантаження...

Новини
Дата
Назад
1 Дорослих
Дорослi
Діти
до 14 рокiв
Пн
Вт
Ср
Чт
Пт
Сб
Нд

Як шукати авіаквитки з урахуванням багажу

user
Олександр Гапонов
03/02/2022
4933
0
Як шукати авіаквитки з урахуванням багажу

Під час пошуку авіаквитків за мінімальною ціною пасажири часто не помічають: чи включено багаж у вартість квитків. На це варто звернути увагу. Авіакомпанії можуть змінити вартість перельоту в залежності від наявності багажу, а тарифи на цю оплату в аеропорту набагато вище, ніж на авіасайтах. Цю важливу інформацію потрібно знати ще до планування подорожі та бронювання квитків.

Якщо потрібна така довідка, пропонуємо звернутися в авіакомпанію SkyBooking. Її менеджери проінформують з усіх питань та допоможуть у виборі найкращого варіанту.

Під час бронювання квитків також потрібно дізнатися розміри багажу, допустимі для перельоту, і ціни на його перевезення. Це не тільки вага, а повні габарити валізи або іншого предмета.

Особисті речі з авіаквиткомАвіаквитки з багажем

Якщо в поїздку необхідно взяти не тільки ті речі, які необхідні в салоні літака, але і багаж, то потрібно точно знати, чи внесений він в ціну авіаквитка. При реєстрації та купівлі проїзного документа на веб-сайті авіакомпанії, зверніть увагу на картинку із зображенням 2 маленьких валіз, що зображають ручну поклажу та багаж

Читайте також: Чому варто купувати залізничні квитки онлайн

Ручна поклажа зображена як іконка маленької валізи без коліс. Якщо всередині зображення вказані цифри, це і є допустимі габарити ручної поклажі.

Багаж - це картинка валізи з колесами. Цифра всередині позначає допустиму вагу майна, що перевозиться. 

Іконки на різних сайтах можуть бути як праворуч варіанта вибору квитка, так і ліворуч. Якщо одна з валізок червоного кольору і перекреслена, то у вартість квитка він не включений. 

Авіаквитки без багажу

Читайте також: Wizz Air: бюджетна авіакомпанія та її модель успіху

Що означає квитки без багажу? Ці слова говорять про те, що в салон літака з собою дозволяється взяти речі, які називаються ручною поклажею. Параметри її провезення дізнаються при бронюванні або купівлі квитка.

У придбанні безбагажних квитків є незаперечні переваги:

  1. Такий квиток дуже часто найдешевший. Але треба знати, що якщо це безповоротний білет, то здати його назад не вдасться. В результаті, якщо ви не поїдете, то гроші, витрачені на покупку квитків, будуть втрачені.
  2. Переліт без багажу економить масу нервів - немає приводу переживати, що речі відлетять у невідомому напрямку і їх доведеться потім шукати.
  3. Заощаджується час при реєстрації на рейс.
  4. Відсутність багажу допомагає заощадити багато часу, витраченого на очікування вивантаження речей з літака, а потім у пошуках своєї валізи на транспортній стрічці. Ручна поклажа, яку взяли із собою, завжди поруч.

Якщо на сайті ви бачите обмеження щодо провезення багажу, а це видно по червоній іконці валізи з колесами та з хрестиком усередині, то за нього потрібно буде доплатити окремо. Це можливо зробити за онлайн-реєстрації на рейс або під час реєстрації перед польотом.

Особливо важливо знати про включення у вартість квитка провезення майна під час пересадок. Квиток на один рейс може включати вартість багажу, а на другий - ні. При доплаті за нього тариф може перевищувати ціну самого квитка. 

Дешеві авіаквитки без багажу з ручною поклажею

Ручна поклажа - це речі, які допускається взяти з собою в салон літака. Її потрібно розмістити в спеціально відведеному для цього місці - на багажній полиці, або якщо розмір поклажі невеликий, то її розміщують під кріслом, розташованим попереду.

Полиці для багажу в літакуВерхній одяг вішають на гачок, розміщений біля крісла, що знаходиться попереду. Допустимий варіант - упаковувати в пакет і розмістити на полиці. Кладь не повинна нікому заважати у непередбаченому випадку, коли потрібно швидко покинути крісло або салон літака.

Вага ручної поклажі може коливатися в межах 5 - 10 кілограм. Цей параметр встановлює авіакомпанія. Точнішу вагу потрібно дізнаватися при покупці квитка. 

Якщо ручна поклажа включена в ціну квитка, то її точні габарити вказані на сайті компанії, наприклад, SkyBooking. Цю інформацію ще можна отримати за телефоном кол-центру аеропорту, а також безпосередньо в касі авіакомпанії. 

Безбагажний квиток завжди коштує дешевше. Це дозволяє заощадити значну суму і підходить пасажирам, які подорожують із мінімумом речей. Саме такий квиток потрібно шукати, якщо планується подорож без нічого.

Ще більше на ціні квитка можна заощадити, купуючи неповоротні квитки, тобто, за найнижчими тарифами, без можливості їх повернути або обміняти без штрафу. Такі авіаквитки можна купувати тільки в тому випадку, коли повністю впевнені у подорожі. Інакше в результаті покупки дешевого квитка можна не заощадити, а зазнати збитків.

Правила для безбагажних авіаквитків

Авіакомпанії на власний розсуд встановлюють правила перевезення ручного багажу. Якщо габарити речей, що перевозяться, відрізняються від допустимих норм, то варіанти їх провезення потрібно уточнювати безпосередньо в авіакомпанії. 

Ручна поклажаБувають випадки, коли речі, навіть ручну поклажу, доводиться здати в багаж. Цей захід вживається для безпеки пасажирів у деяких типах літаків або при їх повному завантаженні. 

Дозволені предмети до безкоштовного провезення понад норму в ручній поклажі

Безкоштовний провіз - це означає, що з собою на борт можна взяти максимально 5 кілограм ручної поклажі без окремої оплати. До них входять: 

  • чоловічий портфель або жіноча сумочка;
  • верхній одяг;
  • м'який чохол для одягу (портплед);
  • дитяча коляска;
  • харчування для дитини;
  • рюкзак, про його габаритні розміри потрібно дізнатися на сайтах авіакомпаній;
  • товари, куплені в дьюті фрі, за умови збереження цілісності упаковки та наявності чека, що підтверджує покупку;
  • тростина, пара милиць або ходунки.

Якщо купили алкоголь, або парфум у дьюті фрі, то не розкривайте їхню фірмову упаковку до виходу в місто з аеропорту. Інакше встановлена ​​норма провезення рідини на них не поширюватиметься. 

Якщо подорожуєте з дитиною, то сік, дитяче харчування, молоко або молочну суміш для дитини віком до 2 років у ручну поклажу можна покласти в будь-яких обсягах, стільки, скільки щоб вистачило на всю дорогу і покласти поряд з собою, щоб не шукати їх в дорозі.

Заборонені предмети до безкоштовного провезення понад норму в ручній поклажі

У правилах перераховані не тільки ті речі, які можна взяти із собою, але й заборонені до безкоштовного провезення понад норму ручного багажу:

  • будь-які електронні пристрої: телефони, ноутбуки, фотоапарати;
  • книги;
  • парасольки;
  • особисті документи тощо.

Ці речі можна просто укласти в портфель, рюкзак або дамську сумочку. 

Авіакомпанії з безбагажними тарифами

Безбагажний тариф було введено після численних прохань пасажирів, що подорожують без багажу. Деякі авіакомпаніїі продають квитки, в яких враховано багаж, навіть якщо його немає. Вже багато компаній прийшли до рішення та задовольнили прохання пасажирів щодо здешевлення цих проїзних документів. Цей вид тарифів дозволяє заощадити на купівлі квитків економ-класу до 30%. 

Квитки в руціНаші та закордонні компанії продають дешеві квитки для пасажирів, які не мають із собою багажу під час подорожі. Найбільше пропозицій є у таких компаній:

Авіакомпанії України:

  • авіакомпанія Windrose;
  • авіакомпанія SkyUp;
  • авіакомпанія Azur Air Ukraine.

Закордонні авіакомпанії:

  • авіакомпанія Aegean Airlines;
  • авіакомпанія airBaltic;
  • авіакомпанія AZAL;
  • авіакомпанія Buta Airways;
  • авіакомпанія Ryanair;
  • авіакомпанія Wizz Air.

Знаючи всі умови польотів на літаках, можна заздалегідь підготуватися до них і убезпечити себе від непередбачених випадків, пов'язаних з покупкою авіаквиту і провезенням багажу. Подорож принесе лише радість та щасливі моменти. 

Доброго шляху, безхмарного неба та прекрасних краєвидів за ілюмінатором!

Помилка у тексті? Виділіть її мишкою та затисніть Ctrl+Enter
квиток
авіаквиток
літак
багаж
поклажа
Додати свій коментар
Новини на тему
img

Дивовижна Барселона з різних боків

Якщо ви хочете змінити обстановку і вирушити у захоплюючу подорож, то вам обов'язково потрібно ві...

img

Як купити авіаквитки дешево: 5 перевірених способів

Как показывает практика, при покупки билета порядок цен зависит не столько от дня недели и времен...

img

Секрети купівлі дешевих залізничних квитків

Ділова поїздка, візит до родичів або освітній тур – на поїзді ви зможете легко відправитися у зах...

img

Подорож поїздом вдень і вночі: усі плюси та мінуси

Багато хто з нас любить подорожувати потягом. Однак не завжди можна придбати квитки на бажаний ча...

Ок
Надсилання помилки

Орфографічна помилка у тексті:

Надіслати текст автору?

Додати коментар (необов'язково):

Ок