Завантаження...

Новини
Дата
Назад
1 Дорослих
Дорослi
Діти
до 14 рокiв
Пн
Вт
Ср
Чт
Пт
Сб
Нд

ТОП-10 місць Києва, які треба обов'язково відвідати

user
Вирвич Любов
30/10/2023
5437
0
ТОП-10 місць Києва, які треба обов'язково відвідати

Київ - серце України, місто, де переплітається минуле і сучасність. Пам'ятки архітектури, старовинні церкви і замки привертають погляди своєю красою, немов розповідаючи історію минулих часів. Сонячні відблиски відбиваються у величезних скляних хмарочосах, створюючи панораму мегаполісу. 

Галасливі вулиці і тихі сквери приймають у свої обійми всіх, хто бажає відчути магію цього місця. Ресторани і кафе запрошують любителів українського кулінарного мистецтва, а магазини пропонують насолодитися шопінгом. Неважливо, скільки разів ви вже відвідували столицю, кожна зустріч завжди буде новим відкриттям і приємним сюрпризом. Представляємо вашій увазі Топ-10 місць Києва, які варто відвідати.

Андріївський узвіз 

Андріївський узвіз Андріївський узвіз отримав свою назву на честь церкви Святого Андрія Первозванного, яка була побудована на його вершині. Узвіз починається від Десятинної вулиці і веде до Контрактової площі та Подолу - одного з найстаріших районів Києва. Пройшовшись узвозом, ви поринете в атмосферу, де мистецтво, історія та сучасність взаємодіють у повній гармонії. Тут розташовані майстерні та галереї, де можна придбати унікальні художні твори, вироби ручної роботи, національні сувеніри та прикраси. 

Маріїнський палац

Читайте також: Ясіня, Закарпатська перлина: природна краса та відпочинок

Маріїнський палацМаріїнський палац - це велична будівля, розташована в історичному центрі Києва. Він є однією з найкрасивіших і найвідоміших пам'яток архітектури в Україні. Палац був побудований у 1750-х роках на замовлення імператриці Єлизавети Петрівни і названий на честь її дочки Марії. Архітектор Бартоломео Растреллі використав чудове поєднання стилів бароко і класицизму. Розкішні деталі та вишукані прикраси роблять Маріїнський палац справжнім витвором мистецтва. Важливі політичні та культурні події відбувалися і відбуваються донині в цій чудовій будівлі.

Золоті ворота

Золоті воротаЗолоті ворота побудовані в XI ст. і служили головним входом до Києва. Вони були частиною оборонних споруд міста і були важливим символом його могутності та величі. Згодом Золоті ворота зруйнували і занедбали, але в 1982 р. їх відновили в рамках святкування 1500-річчя столиці. Сьогодні вони служать важливим історичним і культурним центром. Усередині Золотих воріт розташований музей, де можна більше дізнатися про історію Києва та Київської Русі.

Києво-Печерська Лавра

Читайте також: Що подивитися в Дубліні - столиці Ірландії

Києво-Печерська ЛавраКиєво-Печерська Лавра - унікальний комплекс, який є не тільки культурним і релігійним центром України, а й національним надбанням. Лавра була заснована в XI ст. і стала першим монастирем Київської Русі. На території розташовані музеї, бібліотеки, архіви, які зберігають багатющі колекції книг, документів та ікон. Також тут працює Києво-Печерська академія, яка є одним із провідних навчальних закладів у галузі теології та релігійних наук. Невід'ємна частина Лаври - підземні печери, де зберігаються мощі святих. Сотні років ченці вели в цих стінах молитовне життя, віддаючи свою душу і серце служінню Богу.

Будинок із химерами

Будинок із химерами

Будинок із химерами розташований у центрі Києва, на вулиці Банковій, і привертає увагу своєю незвичайною архітектурою. Він був побудований на початку XX ст. архітектором Володимиром Городецьким. Будівля являє собою поєднання кількох архітектурних стилів, таких як модерн, неоготика і неоренесанс. Справжньою родзинкою будівлі є химери - хитромудрі скульптури, що зображають голови левів, китів, змій і казкових істот, створюючи атмосферу містики і загадковості. Химери, немов оживають на фасаді, заохочуючи кожного, хто погляне на них, відкрити уяву і побачити світ абсолютно новими очима.

Софійський собор

Софійський собор

Софійський собор - це величне архітектурне диво, збудоване в XI ст. Його будівництво було розпочато князем Ярославом Мудрим, який бажав створити центр освіти та культури свого народу. Золоті куполи та білосніжні стіни сяють під сонячним промінням, створюючи величний образ святині. Усередині собор вражає атмосферою спокою та умиротворення, адже він протягом століть чув безліч молитов. Фрески на стінах, коштовні ікони, старовинні мозаїки - все це заворожує і дивує.

Хрещатик

ХрещатикЦентральна вулиця - Хрещатик - символ Києва, його гордість і серце. Чи то мальовничий світанок, чи нічні вогні, Хрещатик не зупиняється, тут цілодобово вирує життя. Щодня тисячі людей проходять Хрещатиком, насолоджуючись красою та атмосферою цього місця. Тут можна побачити все: від модних бутиків до історичних будівель. Найголовніше на Хрещатику - це його атмосфера та особлива енергетика, яка притягує людей з усього світу.

Володимирський собор

Володимирський собор

Володимирський собор - це пам'ятка, що зберігає і передає нам глибину історичної спадщини та красу православної культури. Загальна архітектурна композиція собору вражає своєю монументальністю та гармонійною пропорційністю. Храм було зведено в пам'ять про князя Володимира Святославича, який прийняв християнство і повів Київську Русь новим релігійним шляхом. Усередині собору можна побачити безліч ікон, фресок і розписів, які були створені відомими майстрами.

Національний академічний театр опери та балету

Національний академічний театр опери та балетуНаціональний академічний театр опери та балету України ім. Т. Г. Шевченка є одним із найбільш значущих культурних місць у Києві. Він розташований на вулиці Володимирській, у центрі міста, і вважається одним із найбільших оперних театрів в Україні. На сцені театру виступають найкращі оперні та балетні артисти України, а також знамениті гості з різних країн світу. Щороку театр приваблює тисячі глядачів, охочих насолодитися його неповторною атмосферою і виступами.

Театр опери та балету України пишається своєю гастрольною діяльністю та успішними виступами як на батьківщині, так і за кордоном. За свою історію він встиг підкорити серця глядачів у багатьох країнах світу, продемонструвавши свій професіоналізм, високий рівень техніки та фантастичний талант артистів.

Центральний ботанічний сад ім. Гришка

Центральний ботанічний сад ім. ГришкаЦентральний ботанічний сад ім. Гришка в Києві - це унікальне місце, де можна насолодитися красою природи та відпочити від метушні великого міста. Він був заснований у 1935 р. і сьогодні є одним із найбільших ботанічних садів у Європі. Сад поділений на кілька зон, кожна з яких являє собою унікальний ландшафтний комплекс. 

Ботанічний сад ім. Гришка також відіграє важливу роль у науковій та дослідницькій діяльності. Тут вивчають нові види рослин, а також займаються збереженням і відновленням рідкісних видів.

Помилка у тексті? Виділіть її мишкою та затисніть Ctrl+Enter
україна
київ
пам'ятки
столиця
найкраще
місце
Додати свій коментар
Новини на тему
img

Ясіня, Закарпатська перлина: природна краса та відпочинок

Ясіня - маленьке, чарівне селище в самому серці Закарпатської області. Розташоване на висоті 650 ...

img

Прага: 7 travel-лайфхаків, які стануть у пригоді в поїздці

Прага – одне з місць на карті світу, куди хочеться потрапити неодмінно. Це європейське місто та с...

img

Громада Несебр: історія, географія та культурна спадщина

Несебр - це звабливе сонце, золотий пісок узбережжя і легкий морський бриз. Колись маленьке місте...

img

Перевірка багажу на Харківському вокзалі

Перевірка безпеки багажу: на Харківському вокзалі запроваджують додаткові заходи. Огляд ручної по...

Ок
Надсилання помилки

Орфографічна помилка у тексті:

Надіслати текст автору?

Додати коментар (необов'язково):

Ок