Завантаження...

Новини
Дата
Назад
1 Дорослих
Дорослi
Діти
до 14 рокiв
Пн
Вт
Ср
Чт
Пт
Сб
Нд

Сільський туризм в Україні: автентичний відпочинок у селі

user
Вирвич Любов
08/08/2024
491
0
Сільський туризм в Україні: автентичний відпочинок у селі

"Зелений туризм" - тенденція, яка широко поширена в усьому світі. Останніми роками вона стрімко набуває популярності в Україні. І це не дивно: природа нашої країни неповторна й унікальна в кожній області. Тому жителі мегаполісів все частіше віддають перевагу спокійному, розміреному і, що найважливіше, корисному для здоров'я відпочинку в сільській місцевості.

Чому варто спробувати сільський туризм

Будинок у селіКожна людина робить вибір на користь зеленого туризму з різних причин. Однак є ті чинники, які вважатиме безсумнівною перевагою кожен:

  1. Екологія. Навіть у невеликих містах якість повітря залишає бажати кращого. Екологічно чиста місцевість - запорука відновлення організму під час відпустки.
  2. Атмосфера. Це гарна можливість забути про стреси, відпочити від скупчень людей і побути в тиші наодинці зі своїми думками.
  3. Традиції. Сільський туризм - це риболовля, збір ягід і грибів, знайомство з культурою та народними ремеслами.

Люди, які активно проводять відпочинок у селі, часто пробують себе в абсолютно нових видах діяльності. Вони можуть брати участь у догляді за худобою, допомагати на полі та у веденні господарства. Це чудова можливість забути про всі свої щоденні проблеми і провести відпустку не тільки приємно, а й з користю, навчитися нового і навіть змінити погляди на своє звичне середовище проживання.

Читайте також: Квитки на потяг: чому їх так складно купити

Крім того, під час відпочинку в селі можна втілити свої мрії - навчитися їздити на коні, подоїти корову, зробити посуд із глини або сплести кошик із лози. Усе, що сільські жителі роблять щодня, чимало городян вважають чимось нереальним і з задоволенням пробують себе в цьому. Народні гуляння та обряди - ще одна можливість зануритися в культуру і традиції своїх предків.

Де пропонують "зелений туризм"?

Агросадиба Садиби, готові прийняти туристів, є практично в кожному регіоні України. Варто зауважити, що враження від кожного з таких турів будуть принципово різними - наприклад, традиції та ремесла південної частини країни відрізняються від тих, яких досі дотримуються на західній. Саме тому варто щоразу відвідувати нові місця та відкривати щось нове для себе.

Щоб вирушити у відпустку в село, не обов'язково шукати підходящу пропозицію в агентствах. Багато домовласників публікують свої пропозиції на відкритих ресурсах. Серед найцікавіших маршрутів:

Читайте також: Путівник історичними замками та фортецями України
  1. "Тарасові шляхи" в с. Моринці Звенигородського району Черкаської області. На батьківщині Тараса Шевченка мандрівникам пропонують затишні 2 і 4-місні номери із санвузлом і душем. Тут можна навчитися гончарної справи та різьблення по дереву, вивчити петриківський розпис зі справжньою майстринею або відвідати майстер-клас із розпису пряників. Традиційна українська кухня і неповторна природа, кінні прогулянки та купання в ставках зроблять ваш відпочинок незабутнім. Щоб максимально зануритися в атмофсеру радимо завітати до Моринців у серпні, коли там відбувається щорічний фестиваль ШеФест.
  2. Садиба Романських у с. Березівка Голованівського району Кіровоградської області. За помірну плату відпочивальники можуть оселитися в затишному сільському будиночку, розташованому поблизу річки Південний Буг. Тут можна ловити рибу, а в сезон - купатися. Місцевість багата на гриби, тому восени сюди часто їздять любителі тихого полювання. У будинку обладнано кухню для приготування їжі. На вулиці - українська піч і барбекю.
  3. База відпочинку "Козачий стан" біля села Лугове Великобагачанського району Полтавської області. Тут можна переміститися на деякий час в епоху козаків, пожити в дерев'яних будиночках, стилізованих під козачий курінь, і навіть зіграти традиційне весілля. Відпочивальники можуть скупатися в річці Псел, порибалити на коропа, щуку, товстолобика та білого амура. Кінні прогулянки, полювання та стрільба з лука подарують безліч приємних вражень і спогадів.
  4. Садиба "Ясна садиба" в с. Ясениця-Замкова Львівської області. Карпатські краєвиди, затишний будиночок в етно-стилі або окремий котедж - те, що потрібно для автентичного відпочинку. Штучна водойма з фореллю, дров'яна лазня та волейбольний майданчик дозволять приємно провести дозвілля. Похід до витоків Дністра, прогулянки на конях чи велосипедах, катання на бричці та ароматерапія на сіннику, а також чайна церемонія "Містерія трав". Тут вас також навчать виготовляти ляльку-мотанку, вишивати стрічкою та хрестом, робити розписи акварельними фарбами.

Обирайте відпочинок, виходячи з власних уподобань. Українські села мають чим вас здивувати. Такий відпочинок запам'ятається надовго і допоможе з головою зануритися в життя наших пращурів, розібратися в собі та на якийсь час забути про повсякденні турботи.

Помилка у тексті? Виділіть її мишкою та затисніть Ctrl+Enter
село
туризм
україна
селище
агро
Додати свій коментар
Новини на тему
img

Куди сходити й що подивитись у Лісабоні

Дорогоцінною перлиною розкинувся на південному заході Піренейського півострова Лісабон. Зліва ві...

img

Підбірка сервісів для пошуку безкоштовного житла у Європі

Пропонуємо добірку актуальних матеріалів про те, як знайти безкоштовне житло в Україні та країнах...

img

Патріотичний потяг в Україні - Поїзд до перемоги

На території України запущено унікальний потяг на честь української армії. Основна тема – протист...

img

Париж - від античних часів до наших днів

Плануючи свій вояж, спочатку варто ознайомитись з історією міста, щоб заздалегідь спланувати марш...

Ок
Надсилання помилки

Орфографічна помилка у тексті:

Надіслати текст автору?

Додати коментар (необов'язково):

Ок