Завантаження...

Новини
Дата
Назад
1 Дорослих
Дорослi
Діти
до 14 рокiв
Пн
Вт
Ср
Чт
Пт
Сб
Нд

Путівник історичними замками та фортецями України

user
Вирвич Любов
23/08/2024
442
1
Путівник історичними замками та фортецями України

Хочете відвідати справжні фортеці та замки? У кожній області України можна знайти свої архітектурні пам'ятки, які мають історію. Багато туристів щороку планують поїздки в ці прекрасні місця. У цій статті ви дізнаєтеся про найвідоміші історичні фортеці та замки, які захочеться подивитися наживо.

Замок Паланок

Замок ПаланокЩоб побачити замок Паланок, доведеться вирушити в місто Мукачево. Це стара споруда, оскільки замітка про неї датована XI століттям. Сьогодні тут знаходиться картинна галерея, виставлені різні скульптури. Багато туристів приїжджають сюди, щоб піднятися над містом і подивитися всю його красу.

Хотинська фортеця

Хотинська фортецяФортеця розташована в місті Хотин Чернівецької області і є одним із семи чудес України. Її поява почалася з часів Данила Галицького. Спочатку він створив укріплення за розміром нинішньої Північної вежі. 

Читайте також: Квитки на потяг: чому їх так складно купити

Коли територія була під владою Молдавського князівства, тоді форт набув нового зовнішнього вигляду, який зберігся донині. Замок став іншим: з'явилися підвали, оборонні стіни отримали додаткове укріплення, фортецю розділили на подвір'я для воїнів і князів. Після Молдавського князівства панувати над замком стали турки, які трохи змінили вигляд форту за рахунок будівництва зовнішньої лінії оборони. Це місце пережило багато битв і облог. Сьогодні багато туристів можуть приїхати сюди на екскурсію, щоб познайомитися з вражаючою історією. Щороку тут проводиться фестиваль.

Кам'янець-Подільська фортеця

Кам'янець-Подільська фортецяЗведений ще з часів Київської Русі, замок у Кам'янці-Подільському залишився в прекрасному стані. Тоді форт складався практично з дерев'яного матеріалу. У XVI столітті власники замінили дерево на камінь і замок набув вигляду, який залишився до нашого часу. Сьогодні на його території проводять різноманітні фестивалі. Якщо забратися на самий верх, можна побачити все місто як на долоні.

Фортеця Аккерман

Читайте також: Подорожі поїздом по Україні: найкрасивіші маршрути

Фортеця АккерманДля її відвідин слід поїхати в Одеську область, у місто Білгород-Дністровський. Площа фортеці становить 9 га. У неї було багато власників: турки, молдавани, золотоординці. Коли фортеця перейшла під владу Російської імперії, то стала пам'яткою архітектури. Сьогодні Білгород-Дністровська фортеця має чудовий вигляд, на її території розташований музей. Щоб обійти всю площу, знадобитися близько 5 годин. 

Олеський замок

Олеський замокСтародавній замок можна побачити недалеко від селища Олесько у Львівській області. Він має овальну форму, нетипову для споруд західних областей країни. Ворота замку прикрашені барельєфами, на яких зображені портрети польських вінценосних представників. Біля замку можна прогулятися красивим парком із водоймами та кам'яними скульптурами. 

Червоноградський замок

Червоноградський замокЩоб відвідати Червоноградський замок, варто вирушити в Тернопільську область. Раніше тут було місто Червоноград. Через те, що будова не входить до переліку історичних пам'яток, реставрацію не проводили. Тому 2013 року зруйнувалася одна половина вежі. Але сьогодні туристи хочуть відвідати це місце, щоб побачити те, що залишилося.

Палац Шенборнів

Палац ШенборнівІсторична будова розташована в Закарпатській області, Мукачівському районі. Побудована 1890 року. Засновником був представник роду Шенборнів, тому палац носить таку назву. Приваблює в цій споруді її оригінальність. Вона створена так, що має 365 вікон, 52 димоходи, 12 вхідних дверей.

Сьогодні споруда є санаторієм, у якому відпочивають і лікуються люди з різними захворюваннями серця, опорного апарату, шлунка. Туристам теж можна відвідувати це місце, але гуляти територією лише з 9 до 17 години.

Замок Любарта

Замок ЛюбартаЦей замок цінують за його історико-архітектурне значення. Середньовічну споруду на Волині (вул Кафедральна, 1A, Луцьк, Волинська область) хочуть відвідати багато туристів. Замок Любарта називають Верхнім, бо при створенні було дві споруди, одна з яких уже зруйнована. 

Сьогодні в замку на вас чекають виставкові зали, а також художній музей. Щороку проводяться фестивалі, де збираються туристи. На купюрі 200 гривень зображений цей замок. 

Збаразький замок

Збаразький замокЦей замок розташований у місті Збараж. Серед перших власників були Збаразькі, але потім він перейшов до рук князів Вишневецьких, Потоцьких, Юзефа Бема. Сьогодні тут можна відвідати музей, де представлено понад 10 тис. експонатів. Туристам відкривається можливість побачити вироби з дерева, старовинні ікони та багато іншого. 

Замок Острозьких

Замок ОстрозькихІсторична споруда чекає на всіх туристів у Хмельницькій області в місті Старокостянтинів. Історики кажуть, що побудував її князь Костянтин Острозький, тому вона має таку назву. Наразі форт реставрують, але туристам дозволяється відвідувати його. У хорошому вигляді залишилася церква, де знаходяться старовинні фрески. Щоб оглянути всю садибу, потрібно замовити екскурсію. Щороку біля замку проходить фестиваль "Старкон". Вирушайте сюди в серпні.

Помилка у тексті? Виділіть її мишкою та затисніть Ctrl+Enter
фортеця
замок
україна
мандри
екскурсії
Додати свій коментар
1 Коментар
Згорнути
no-image
Люба
2024-08-27 14:31:52
Чудова стаття! Треба буде обов'язково відвідати всі унікальні споруди нашої країни
Новини на тему
img

Мечеть Султан-Ахмед-джані - пам'ятка світової архітектури

Блакитна мечеть - символ відродження і чистоти віри. На початку XVII століття султан Ахмед I закл...

img

ТОП-10 місць Києва, які треба обов'язково відвідати

Київ - серце України, що об'єднує минуле і сьогодення. Пам'ятки архітектури, старовинні церкви та...

img

Кишинів - серце Молдови: занурення в історію та культуру

Кишинів - мальовниче місто, яке є столицею і культурним серцем Молдови. Просочене давньою історіє...

img

Незвідана Україна: приховані перлини, про які не знаєте

Україна - країна, повна дивовижних місць, багато з яких залишаються поза увагою навіть досвідчени...

Ок
Надсилання помилки

Орфографічна помилка у тексті:

Надіслати текст автору?

Додати коментар (необов'язково):

Ок