Завантаження...

Новини
Дата
Назад
1 Дорослих
Дорослi
Діти
до 14 рокiв
Пн
Вт
Ср
Чт
Пт
Сб
Нд

Чарівність визначних пам'яток Карлових Вар - що подивитись?

user
Вирвич Любов
18/07/2023
3932
0
Чарівність визначних пам'яток Карлових Вар - що подивитись?

Карлові Вари є одним з найвідоміших курортів Чехії, який знаходиться в західній частині історичної області Богемія. За своєю природою це місце є унікальним, адже саме тут три річки зливаються воєдино – Огрже, Тепла та Ролава. В результаті з’явилися численні джерела з цілющою мінеральною водою. Мальовнича гірська місцевість, багата історична спадщина, численні культурні пам’ятки, унікальний склад мінеральних вод, неповторна атмосфера, чаруюча архітектура, привітні місцеві жителі приваблюють сюди кожного року безліч туристів з усього світу, які прагнуть розширити межі свого світосприйняття та поліпшити стан здоров’я.

Колонади та джерела Карлових Вар

Колонади та джерела Карлових ВарБільшість туристів здійснюють подорож до Карлових Вар заради лікування місцевими мінеральними водами. Цілюща вода тут протікає вже тисячі років, проходячи через гірські породи, і є екологічно чистою на всі 100%. Вона дозволяє вирішити проблеми дефіциту мінеральних речовин в організмі, сприяє омолодженню та оздоровленню організму людини в цілому.  Сьогодні на території Карлових Вар знаходиться понад 15 джерел та близько 4 колонад. Кожен з цих об’єктів має свою унікальну історію, тож відвідавши їх можна не тільки отримати користь для здоров’я, а й дізнатися багато цікавого:

Млинова колонада

На цьому місці в період з кінця XVIII ст. до початку XX ст. відбувалося будівництво дерев'яної споруди. Вона була зведена, щоб люди мали змогу сховатися від пекучого сонця та негоди, а також відпочити. Завдяки комфортним умовам, тут було багато відвідувачів. Через кілька років тут побудували нову покращену споруду, а пізніше її змінила кам'яна колонада. Наразі, це найбільша колонада, де знаходиться п'ять ключів – Млиновий, Русалка, князя Вацлава, Лібуші та Скальний. 

Читайте також: Ясіня, Закарпатська перлина: природна краса та відпочинок

Ринкова колонада

Раніше тут була старовинна лазня, але після неочікуваного зцілення Карла IV про це місце розійшлися чутки, які приваблювали відвідувачів. З’ясувалося, що тут є цілющі джерела, тож було прийнято рішення побудувати невелику альтанку та місце для прогулянок. Джерело дістало назву — Ринкове. Сьогодні це місце є однією з найвизначніших історичних пам’яток, тож сюди приїжджають не лише попити лікувальної мінеральної води, а й відчути унікальну атмосферу минулого та плинність часу. 

Зміїне джерело

Джерело знаходиться в курортній частині міста, тож є доволі відомим серед відвідувачів. Його появу виявили відносно нещодавно. Оригінальну назву пов’язують з великою кількістю вужів, які були на цій території раніше. Це знайшло свій відбиток в оформленні — тут багато скульптур та зображень, присвячених зміям. Щохвилини з джерела витікає 1,8 літра води, а її температура складає 30 С.

Читайте також: Що подивитися в Дубліні - столиці Ірландії

Джерело Русалка

Це джерело з’явилося ще в XVI ст., але своєї популярності набуло лише в XVIII ст. Воно вважається найстарішим, але цілющі властивості води залишилися такими ж. Наразі, це місце є доволі популярним як серед місцевих жителів, так і серед гостей міста. Тут є колонада, яку звели у XIX ст. Це чудове місце, де можна відпочити після прийому води. За хвилину з джерела виливається від 4 до 7 літрів води, температурою 60,2 С. 

Звичайно, це не повний перелік джерел та колонад.Насправді їх набагато більше і кожне з них заслуговує уваги та має свої особливості. 

Карловарський Колодязний дворик

Колодязний дворик в Карлових Варах є унікальним архітектурним ансамблем. Перше, що привертає увагу — архітектура. Центральною спорудою комплексу є Молодіжний театр, побудований в стилі класицизму. Туристам пропонують відвідати численні виставкові зали та музеї, де можна побачити унікальні колекції творів мистецтва видатних митців, а також експозиції, присвячені історичній спадщині. Таким чином, можна багато дізнатися про культуру та історію міста.

Палац та парк Маріанські Лазні

Парк Маріанські ЛазніМаріанські Лазні – це чудові курортні парки, романтичні колонади, прекрасні павільйони, затишні кафе та готелі. Місто, обдароване лікувальними джерелами мінеральної води та винятковою атмосферою. Це місце, де поєднані історія та сучасність, місце в якому можна приємно провести час, займатися спортом, ходити на прогулянки та відвідувати культурні заходи.

Тут також знаходиться парк “Богеміум”, який є науково-пізнавальним округом в східній частині міста. Парк з точними макетами важливих будівельних та технічних пам'яток Чеської Республіки має неперевершені мальовничі види. Тут можна побачити понад 60 мініатюрних визначних пам'яток з усієї країни.

Центральною спорудою відомого курорту є палац Кінжварт. З першого погляду вражає його вишуканий зовнішній вигляд з незвичним архітектурним стилем. Всередині знаходиться колекція рідкісних речей та велика бібліотека, яка налічує численні рідкісні видання. 

Острівський парк

Острівський паркНеподалік від Карлових Вар знаходиться місто Остров. Одним з важливих об'єктів, цікавих для туристів, звичайно є замок у стилі бароко та парк, розташований навколо нього. Парк, спочатку спроектований в італійському стилі епохи ренесансу, поступово доповнювався фонтанами, скульптурами, лабіринтами, штучними озерами та скелями у стилі бароко. Його й до сьогодні продовжують доповнювати та час від часу реставрують. 

Музеї Карлових Вар

Музей склаКарлові Вари відомі не тільки цілющими джерелами, а й віковою історією, якою місцеві жителі дуже пишаються. Більше про історичні події можна дізнатися, відвідавши міські музеї. Найпопулярнішими закладами культурного просвітництва є наступні:

  1. Карловарська картинна галерея — постійна експозиція: відомі та цінні витвори мистецтва, які збиралися галереєю з 1953 року, здебільшого представлені картини та скульптури чеських авторів. В колекції можна побачити як старовинні, так і сучасні експонати.
  2. Карловарський історико-краєзнавчий музей — постійну експозицію музею виставлено в будівлі колишнього крайового управління. Виставка демонструє історію краю, розвиток та історію курортної справи.
  3. Музей скла “Мозер” — представлена ​​в музеї експозиція висвітлює понад 150-річну історію скляного заводу, вироби якого відомі у всьому світі. До уваги відвідувачів представлено понад 2000 експонатів.
  4. Музей Яна Бехера — “Бехерівка” є одним із найвідоміших карловарських напоїв, який розповсюджений в численних країнах світу, тому на честь його засновника було зведено музей. Під час екскурсії відвідувачі знайомляться з історією, технологією виробництва та зберігання легендарного напою.

Відвідування музеїв — це кращий спосіб розширити свої знання про місто та сформувати загальне враження про його історію та культуру.

Помилка у тексті? Виділіть її мишкою та затисніть Ctrl+Enter
чехія
карлові
вари
пам'ятки
богемія
Додати свій коментар
Новини на тему
img

Як найкраще дістатися з Києва до Кишинева: вибір транспорту

Маршрут Київ - Кишинів - це цікава мандрівка, яка дасть змогу насолодитися красою двох столиць - ...

img

10 порад для подорожей поїздом до Європи

Європа – це пріоритетний напрямок для мандрівників з України, адже європейські країни зачаровують...

img

Ера квитків по 10 євро закінчилася - Ryanair

Епоха квитків по 10 євро закінчилася. Авіакомпанія Ryanair заявила про закінчення продажу квитків...

img

Огляд курортів: Де краще відпочивати в Хорватії на морі?

Хорватія користується великою популярністю серед туристів з усього світу. Вона розташована на Бал...

Ок
Надсилання помилки

Орфографічна помилка у тексті:

Надіслати текст автору?

Додати коментар (необов'язково):

Ок