Завантаження...

Новини
Дата
Назад
1 Дорослих
Дорослi
Діти
до 14 рокiв
Пн
Вт
Ср
Чт
Пт
Сб
Нд

Подорожі з дітьми: де краще і що враховувати?

user
Вирвич Любов
06/09/2024
189
0
Подорожі з дітьми: де краще і що враховувати?

У більшості з нас найприємніші дитячі спогади пов'язані з поїздками разом з батьками на море. Кожен дорослий пам'ятає, як він сідає у поїзд і під характерні звуки залізниці мама починає діставати з сумки все те, що вона приготувала вдома. Під аромати курки та яєць ви починаєте свої пригоди. Те відчуття радості та безтурботності важко з чимось порівняти. Такі спогади кожен дорослий зберігає в серці та хоче передати своїм дітям.

Згадуючи щасливі поїздки свого дитинства, багато дорослих хочуть створити такі ж спогади для своїх діточок. Але зараз порадувати їх не так легко, як тих, хто ріс у 90-х. Тоді саме по собі перебування в потязі, біляш та морозиво на вокзалі викликало захоплення. Але і сьогодні є місця, куди можна відправитися всією сімʼєю та створить нові спогади, які будуть супроводжувати ваших дітей все життя. 

ТОП 5 місць, куди варто поїхати з дітьми 

Якщо ви шукаєте місце, де можна відпочити та гарно провести час з дитиною, то ось вам 5 варіантів:

  1. Софіївський парк. Знаходиться він в Умані, Черкаської області. Дендрологічний парк має територію 179,2 га, тут можна познайомити дітей з природними місцями, рукотворними кам’яними гротами та штучними озерами. Парк розділений пагорбами, тому з деяких місць відкриваються особливо гарні краєвиди на доглянуту зелену територію. Така прогулянка сподобається дітям, які люблять багато гуляти та фотографуватися.Софіївський парк в Умані
  2. Яремче, Івано-Франківська обл. Це дуже мальовнича місцевість, де батьки і діти зможуть провести незабутній час разом. Перше, що може подарувати приємні емоції, це водоспад “Пробій”. Великі каміння та потужний потік води захоплюють дух дорослих і дітей. Друге, заради чого точно варто зупинитися на відпочинок в Яремче, це вольєрне господарство. Малеча точно буде в захваті від оленів, кабанів та інших тварин, за якими можна спостерігати в природних умовах. Найбільше захоплення можна отримати, якщо нагодувати тварин. Їжа для них продається при вході. Якщо діти люблять багато ходити, то з ними варто відвідати Стежку Довбуша, яка є меморіальним комплексом. З цієї тропи є можливість піднятися на гору Маковиця та поїсти на вершині гори смачний сир, виготовлений з молока місцевих кіз. 
  3. Опішня. Мало хто знає про місце, де можна поринути в українську культуру та спробувати себе у ролі справжнього гончаря. Опішня - це село на Полтавщині, в якому є понад 5 музеїв для тих, хто захоплюється творчістю. Діти запрошуються до майстер-класів з гончарювання, де можна зліпити собі горщик або півника-свистунця. Спільне гончарування всією родиною точно залишить захопливі враження. Також можна залишитися ночувати в одній із садиб, яка збереглася з 20 століття, та скуштувати місцеві страви - борщ з грушею, качану кашу, верещаку або шпундру.  Гарні краєвиди та смачна місцева кухня доповнять атмосферу творчості та знайомства з українською культурою. 
  4. Музей науки у Львові. Для дітей шкільного віку цей заклад буде справжнім відкриттям. В ньому можна провести цілий день, бо тут є лабораторії з цікавими експериментами, можливість спробувати себе в управлінні рукою робота, познайомитися з особливостями води та світлових променів. Сучасне знайомство з наукою може стати першим кроком дитини до того, щоб стати справжнім науковцем в майбутньому. І звичайно вашу сім'ю чекає багато відкриттів та локацій для фотографування.Музей науки у Львові
  5. Готелі у Карпатах, де є басейн для дітей та дитячі розваги. Таким місцем може стати, наприклад, готель "Озеро Віта". Знаходиться він неподалік від відомого українського гірськолижного курорту Пилипець. Місцевість є екологічно чистою територією, яка оточена хвойними деревами. Для дітей особливою розвагою може стати басейн, розташований просто неба, а також гойдалки. Для татусів, які хочуть показати дітям майстер-клас з риболовлі, буде така можливість. На території готелю є все спорядження та річка, де ловиться форель і короп. Після успішної рибної ловлі можна влаштувати вечерю зі стравами на грилі. Навкруги готелю є різні господарства, де дітки зможуть познайомитися з вівцями, кроликами та коровами.
Читайте також: 10 порад для комфортної подорожі автобусом Одеса - Кишинів

Здається, варіантів відпочинку з дітьми в Україні дуже багато. Батькам залишається тільки обрати те, що найбільше подобається їм та дитині, а потім відправлятися за враженнями. 

Рекомендації для сімейних подорожей 

Хвилювання багатьох з приводу відпусток з дітьми цілком зрозумілі. Треба знати деякі хитрощі, які допоможуть зробити поїздки радістю, а не стресом. Ми зібрали для вас корисні лайфхаки від досвідчених батьків:

  1. Якщо ви подорожуєте поїздом, то обов'язково беріть декілька варіантів перекусів та дрібні гроші. Це допоможе поповнити запаси води чи смаколиків, коли будете робити зупинки. 
  2. Одягайте свою дитину яскраво, тоді її легше буде знайти, якщо вона від вас відірветься. 
  3. Не забувайте ліки, які можуть знадобитися під час пригод. 
  4. В дорогу візьміть з собою планшет для дитини та навушники: йому завжди буде чим зайнятися, якщо стане сумно. Дитина з книгою
  5. Орієнтуючись на вік своїх дітей, можна взяти настільні ігри. 
  6. За можливості плануйте нічні переїзди. Це допоможе вам і дитині поспати в поїзді.
  7. Зберігайте режим. Якщо ви плануєте довгі прогулянки, то заздалегідь продумайте, де зробите “привал”. 
  8. Для дітей буде багато нових вражень, тому треба бути готовим до того, що вони можуть поводитися надто емоційно. Не робіть малечі багато зауважень, а краще уважно слухайте. Це допоможе діткам краще розвинути навички комунікації. 
  9. Перед поїздкою розкажіть дітям, куди ви їдете та що вони там побачать. Це стане гарною підготовкою.
  10. Будьте спокійними. Якщо батьки будуть нервувати, стресувати, то і діти це обов'язково відчують. Налаштовуйте себе на позитив, спокій і радість, тоді відпочинок пройде найкращим чином.
Читайте також: Інтерсіті 1 і 2 клас: у чому різниця?

“Мамо, а пам'ятаєш, як ми разом їздили в …?”

- Ці слова приємно почути кожному від своїх дітей. Час з ними спливає дуже швидко, тому не гайте його. Обирайте місця в Україні, завдяки яким у ваших дітей будуть згадки про щасливе дитинство. Уявіть, як радісно ви будете переглядати світлини з поїздок та розуміти, що ви зробили внесок у відпочинок і розвиток своїх дітей - дали їм неоціненний досвід подорожування. 

Помилка у тексті? Виділіть її мишкою та затисніть Ctrl+Enter
поїздки
діти
сім'я
поради
Додати свій коментар
Новини на тему
img

Як дістатися Буковелю: основні шляхи

Буковель - популярний зимовий гірськолижний курорт у Карпатах. Сюди приїжджають тисячі охочих пок...

img

Луцький замок Любарта: легенди та таємниці цього місця

Луцький замок Любарта (Луцький замок, Верхній замок) - історична пам'ятка, розташована в західній...

img

Краєзнавчий музей Лубен – найважливіший культурний об'єкт

Лубенський краєзнавчий музей імені Гната Стеллецького – головний музей міста, де відвідувачі можу...

img

Рейтинг найкрасивіших європейських міст: ТОП-5

Європа - це палітра культурних скарбів, центр великих історичних подій і континент із мальовничою...

Ок
Надсилання помилки

Орфографічна помилка у тексті:

Надіслати текст автору?

Додати коментар (необов'язково):

Ок