Завантаження...

Новини
Дата
Назад
1 Дорослих
Дорослi
Діти
до 14 рокiв
Пн
Вт
Ср
Чт
Пт
Сб
Нд

Париж - від античних часів до наших днів

user
Олександр Гапонов
26/06/2022
3873
0
Париж - від античних часів до наших днів

Плануючи свій вояж, варто ознайомитись з історією міста, щоби заздалегідь спланувати маршрут екскурсій.

Отже, ви прибули до Парижа. Краще продумати заздалегідь, куди піти в першу чергу або звернутися до досвідчених екскурсоводів, і ваша подорож пройде незабутньо на 100%. Давайте прогуляємося найвідомішими місцями чарівного міста.

Що обов’язково подивитися в Парижі

Відчути неповторну ауру вам допоможуть атмосферні кафе Латинського кварталу — обов’язково спробуйте ароматну каву з хрусткими круасанами. Ввечері — продегустуйте знамениті французькі вина та сири. Прогуляйтеся тихими вуличками, відвідайте модні бутики та сувенірні магазини. З усього світу сюди їдуть закохані пари провести час, помилуватися краєвидами, ознайомитися з визначними пам’ятками, відвідати музеї та виставки.

Ейфелева вежа

Читайте також: Ясіня, Закарпатська перлина: природна краса та відпочинок

Ейфелева вежа

Традиційно огляд визначних пам’яток починають саме з неї. Башта особливо гарна в темний час доби, коли вмикається світлова ілюмінація. За статистикою, за рік її гостями стають 7 мільйонів людей. На оглядових майданчиках можна помилуватися панорамою міста або замовити столик у ресторані.

Висота понад 300 метрів, вага — близько 10 000 тонн. У 1889 році ця вежа була відкрита для Всесвітньої виставки. І за 20 років її планували розібрати. Проте минуло більше 100 років і сьогодні це одна з найпопулярніших пам’яток Парижа та його візитна картка.

Луксорський обеліск

Читайте також: Що подивитися в Дубліні - столиці Ірландії

Луксорський обеліск

На площі Згоди височіє Луксорський обеліск. Колись він стояв на березі Нілу біля знаменитого храму Амон-Ра. На знак дружби в 1831 єгипетським правителем Мехметом Алі був подарований французькому народу. Раніше на цьому місці була гільйотина, що нагадувало про жорстокі часи.

Сьогодні монумент належить до найдавніших у Парижі. Його варто відвідати та відчути особливу енергетику, що оточує Обеліск.

Вандомська колона

Вандомська колона

На початку XIX століття Париж прикрасила грандіозну будову заввишки 44 метри та 3.5 метри в діаметрі — Вандомська колона. Пам’ятник відливали з трофейних знарядь, вінчає колону статуя Наполеона Бонапарта, одягненого в давньоримську тогу. Барельєфи Жана Баптіста Лепера прикрашають п’єдестал. Пам’ятник викликав суспільний резонанс серед противників політики Наполеона та його соратників.

Статуя Республіки

Статуя Республіки

Братами Моріс на площі Республіки в 1880 році була споруджена монументальна статуя у вигляді жіночої фігури з лавровим вінком на голові, що символізує саму Францію. На п’єдесталі розташувалися три скульптури, що символізують Свободу, Рівність і Братство, бронзові леви охороняють всю цю пишність. Уся композиція висотою 10 метрів. Традиційно тут збирається народ, щоби висловити незгоду з політикою держави.

Пам’ятник Жанні Д’Арк

Пам’ятник Жанні Д’Арк

Пам’ятник національної героїні було встановлено в 1874 році. Після поразки у Франко-Прусській війні необхідно було підняти патріотичний настрій городян. Золота статуя Жанни Д’Арк на коні зі стягом у руці нагадувала про героїчні перемоги французів у Столітній війні. Встановлено на площі Пірамід. Спочатку автором пам’ятника Еммануелем Фрем’є були враховані пропорції монумента й постать Жанни Д’Арк було збільшено, оскільки під час огляду вона губилася порівняно з  конем.

Унікальна архітектура

Єлісейські поля

Єлісейські поля

До цього історичного періоду також відносяться Єлисейські Поля — визначна пам’ятка, яку не можна не відвідати. Вулиця починається від двору Наполеона та закінчується Аркою Дефанс. Подорож Єлисейськими полями — історична вісь Парижа, що проходить через:

  • Арку на майдані Каррузель;
  • Королівський сад Тюїльрі;
  • Луксорський обеліск;
  • Тріумфальну арку.

Паризькі бульвари

Паризькі бульвари

Побудовані в 19 столітті дома захисних укріплень, вони перетворилися на візитну картку Парижа. Тут у алеях та кам’яних будинках із мансардами — справжня архітектура Франції від моменту заснування до наших днів.

На початку XVII століття розпочалася планова забудова, де регламентувалися фасади будівель, напрямки вулиць, розбивалися площі та будувалися нові мости. Обов’язково варто відвідати найвідоміші, що дійшли до наших днів:

  • Вандомська площа. Тут знаходиться відомий готель Ріц, головний офіс Chanel, ювелірний бутік Картьє;
  • Площа Перемоги. Одне з місць, присвячених Людовіку XIV зі статуєю короля в центрі;
  • Ворота Сен-Мартен — арка з 3 прольотів із барельєфами 17 століття;
  • Арка Сен-Дені — на кожній із 4 сторін розташовані барельєфи із зображенням військових перемог;
  • Церква Валь-де-Грас у Римському стилі з фрескою «Слава блаженним»;
  • Церква в Сорбонні.

Нотр Дам де Парі

Нотр Дам де Парі

Одне з найвідоміших місць міста, уславлених завдяки роману В.Гюго — Собор Паризької Богоматері. Він будувався майже два століття й застав переломний момент місцевої архітектури між романським та готичним стилями.

Усередині він є колонами з вітражами. На жаль, під час революції собор втратив історичні вітражі, але вони були відновлені під час реконструкції.

Витримавши 2 війни та всі політичні рухи, у 2019 році Нотр-Дам де Парі став жертвою пожежі. Для відновлення благодійні організації зібрали понад 600 мільйонів євро. Зараз башти закриті для відвідувань і потрапити всередину будівлі не вдасться, але ви можете помилуватися околицями й нічним підсвічуванням.

Музеї та культурні пам’ятки

Лувр

Лувр

З 1871 Лувр став функціонувати як музей і останній штрих до його вигляду був доданий в 1989 році. Були збудовані скляні піраміди, оточені фонтанами, де найбільша — вхід до музею. У Луврі перебуває понад 400 тисяч експонатів і щоб оглянути все, не вистачить одного дня. Для зручності відвідувачів експонати розбиті за категоріями:

  • Стародавній схід;
  • Стародавній Рим та Греція;
  • Єгипет;
  • Зал скульптури, у якому спочатку виставлялися античні скульптури, а тепер — роботи майстрів пізнього Середньовіччя та сучасного періоду;
  • Зал живопису зібрав понад 6000 полотен різних майстрів, де представлені різні стилі та техніки живопису. Це найоб’ємніша експозиція.

Гранд Опера

Гранд Опера

Усього за кілометр від Лувру знаходиться Опера Гарньє. Любителі мистецтва можуть насолодитися оперою та балетом, відвідати знамениту бібліотеку, розкішне фойє, схоже на золоту скриньку, помилуватися розписною стелею авторства Марка Шагала.

До піших прогулянок має Булонський ліс і парк Багатель. Якщо ви любитель коней, відвідайте іподроми в Булонському лісі, грайте в тоталізатор та вигравайте. До речі, тут розігрується Приз Тріумфальної Арки. Туристам із дітьми можна відвідати Кліматичний сад, зоопарк та невеликий музей Народного мистецтва.

Монмартр

Монмартр

Обов’язково завітайте до Монмартру, розташованого на пагорбі висотою 130 метрів, найвищою точкою Парижа. Пориньте в неповторну атмосферу, де кожна вуличка має свою історію.

Якщо вас приваблює нічне життя, для вас площа Пігаль, що отримала популярність завдяки району червоних ліхтарів та бульвар Кліші зі знаменитим кабаре Мулен Руж. Можна відвідати Музей еротики та інші заклади.

Собор Сакре-Кер

Собор Сакре-Кер

Найбільший католицький собор Франції. Його видно практично з будь-якої частини Парижа. Цвинтар Монмартр є місцем паломництва туристів до могил своїх кумирів. Закоханим варто відвідати Стіну любові на Монмартрі, де 250 мовами написано «Я люблю тебе».

Церква Сен-П’єр-де-Монмартр

Церква Сен-П’єр-де-Монмартр

Одна з найстаріших церков Парижа. Від старого античного храму залишилися мармурові колони, а сама церква була багато разів перебудована.

Заслуговують на увагу Музей Монмартра з експозицією присвяченої історії та Музей Сальвадора Далі, де виставлені картини та скульптури художника.

Щоб дістатися на вершину Монмартру, можна крокувати сходами або покататися на фунікулері. Така подорож займе пару хвилин. Фунікулер працює щодня з ранку до ночі, надсилаючи кабінки кожні 5 хвилин. Поруч в автоматі можна купити білет.

Державний Дім інвалідів

Державний Дім інвалідів

Він відомий тим, що є усипальницею Наполеона Бонапарта, членів королівської сім’ї, героїв та воєначальників. Складається з кількох будівель та собору з музеями, де експозиції присвячені військовій тематиці. Окрім вищесказаного це популярний туристичний об’єкт з постійними екскурсіями та військовими парадами. Тут розташовані посольства інших країн та Міністерство закордонних справ Франції.

Катакомби

Катакомби

Для любителів гострих відчуттів пропонується незвичайна, лоскочуча нерви екскурсія в катакомби. Вони з’явилися в процесі добування каменю для будівництва міста, за багатовікову історію в катакомбах зберігалися рештки близько 6 мільйонів парижан. Екскурсія починається з відвідування музею та могил відомих особистостей, потім туристи потрапляють у тунель, де рівними рядами укладені кістки та черепи. Вхід у катакомби розташований у центральній частині Парижа, якщо наважитеся їх подивитися, одягайтеся тепліше, не беріть великих сумок і рюкзаків і намагайтеся не відставати від групи.

Паризький Діснейленд

Паризький Діснейленд

Чудове місце для маленьких туристів. Це місце є величезним парком розваг, що складається з двох тематичних зон. Одна присвячена мультяшним персонажам, а друга знайомить дітей та дорослих зі специфікою кіноіндустрії. Після атракціонів можна сходити в ресторани, бари, купити сувеніри в лавках і навіть пограти в гольф. На території Паризького Діснейленду працює курортний комплекс, що включає 7 готелів. Ви зможете поєднати шопінг, дитячий відпочинок та СПА.

Любителям шопінгу буде цікавий квартал Кур дю Коммерс-Сент-Андре. Крім старовинних церков на тихих вуличках до вашої уваги будуть запропоновані магазинчики та бутіки відомих брендів із великими знижками.

Коли найкраще поїхати до Парижа

Якщо ви плануєте подорож влітку, відвідайте Парі пляж, який знаходиться на набережній Сени. Він облаштований шезлонгами, вітер хитає пальми, а під ногами у вас пісок.

Восени, у жовтні, ви можете стати учасником свята «Біла ніч», під час якого всю ніч відкрито музеї та галереї, бари та ресторани. Відвідуйте виставки, театральні вистави, вернісажі, слухайте унікальну поезію.

Взимку ви поринете в атмосферу Різдва з милими подарунками та сувенірами, відвідайте магазини із передноворічними знижками.

Весна – час закоханих. Можна всю ніч гуляти вуличками Парижа, парками та квітучими садами, насолоджуючись непередаваною атмосферою цього міста.

Плануючи відпочинок у Парижі, продумайте які пам'ятки вам хотілося б подивитися і скільки часу ви готові приділити прогулянкам та шопінгу. Продумайте, щоб ви хотіли, побачити свідчення військової слави чи романтичні куточки, віддати шану великим людям чи відвідати бутіки? Неважливо, на пару днів ви приїхали або розраховуєте провести тут усю відпустку. Щоб подорож була вдалою, почніть з комфортного перельоту. Заходьте на наш сайт та знайомтеся з пропозиціями. Використовуючи сучасні технології, ви можете не тільки забронювати квиток, але й придбати його онлайн, це позбавить вас від поїздок в аеропорт та черг. Якщо ви плануєте тур вихідного дня, ознайомтеся з перевагами без багажу. Якщо у вас виникнуть питання - скористайтеся послугою "зателефонуйте мені" і наші менеджери підберуть оптимальний варіант.

Часом під час подорожі плани змінюються і якщо ви вирішили затриматися, не витрачайте дорогоцінний час на поїздки в аеропорт та обмін квитків в авіакасі. Заходьте на сайт SkyBooking, ознайомтеся з тонкощами обміну авіаквитка.

Подорожуючи Парижем, милуючись чудовими краєвидами, пам'ятниками архітектури та мистецтва, приходиш до висновку, що оглянути всі визначні пам'ятки за одну поїздку просто неможливо. Шарм міста підкорює та хочеться знову повернутися. Париж - це свято, яке назавжди в серці.

Помилка у тексті? Виділіть її мишкою та затисніть Ctrl+Enter
париж
пам'ятки
пам'ятники
Додати свій коментар
Новини на тему
img

Подорож поїздом вдень і вночі: усі плюси та мінуси

Багато хто з нас любить подорожувати потягом. Однак не завжди можна придбати квитки на бажаний ча...

img

10 порад для подорожей поїздом до Європи

Європа – це пріоритетний напрямок для мандрівників з України, адже європейські країни зачаровують...

img

Українська Венеція: Таємниці та краса Вилкове

Вирушити в подорож на човні можна не тільки каналами Італії. В Україні існує місто на воді - Вилк...

img

Краса Будапешта: що відвідати насамперед

Це місто наповнене старовинною архітектурою, культурними пам'ятками, а також сучасними будинками,...

Ок
Надсилання помилки

Орфографічна помилка у тексті:

Надіслати текст автору?

Додати коментар (необов'язково):

Ок