Завантаження...

Новини
Дата
Назад
1 Дорослих
Дорослi
Діти
до 14 рокiв
Пн
Вт
Ср
Чт
Пт
Сб
Нд

Чи варто вирушати у подорож самостійно

user
Вирвич Любов
08/01/2023
4300
0
Чи варто вирушати у подорож самостійно

Всі ми любимо подорожувати, дізнаватися про нові міста та країни, знайомитися з цікавими людьми і просто відпочивати від повсякденних справ. Зараз багато хто хоче їздити без турфірм і тому запитує себе: як організувати самостійно подорож? Адже, з одного боку, це вигідніше, з другого – витратно за часом.

Ручна поклажаПеред тим, як почати подорожувати, потрібно зрозуміти, який вид відпочинку більше подобається. Самостійне планування підходить туристам, які хочуть вивчити нову країну зсередини. Готові тури всі схожі між собою. Вони пропонують комфортне та красиве житло, а також низку стандартних екскурсій. Самому можна побачити набагато більше. Перед поїздкою варто подивитися, які є цікаві та дійсно пам'ятні місця у країні. Потім розробити маршрут подорожі, замовити житло, ознайомитися з головними законами та правилами, а також трохи прочитати про культуру та звичаї краю.

Власники машин повинні детально розглянути карту та з'ясувати, якою дорогою краще добиратися з однієї точки до іншої. Краще користуватися навігатором, щоб не заблукати.

Немає конкретних правил, як самостійно організувати подорож. Потрібно орієнтуватися на власні почуття та бажання. Звичайно, в такій поїздці вся відповідальність буде лягати на вас, але тільки подумайте, скільки всього цікавого може статися в подорожі, якою ви керуєте самі. Один день можна лежати на пляжі в Хорватії, а на другий – відправитися на романтичний уїк-енд у Париж.

Організація самостійних подорожей вимагає підготовки за трьома основними пунктами:

Читайте також: Ясіня, Закарпатська перлина: природна краса та відпочинок
  1. Документи. У кожній країні свої правила та список документів, які потрібні для перетину кордону. Зазвичай це паспорт та віза. Є два варіанти оформити пакет документів: самостійно та через агентство. Перший - більш дешевий, але надійніше все-таки буде скористатися послугами фахівців. Вони врахують деталі та зможуть швидко все підготувати. Якщо ви плануєте самостійну подорож Україною, то цей пункт не стане в нагоді.
  2. Дорога. Поїздка за кордон потребує детального спланованого маршруту. Найзручніші та найшвидші – авіаперельоти. Є багато сервісів та компаній, які пропонують через них бронювати місця. Але всі вони беруть комісію за надані послуги. Також не варто купувати квитки за кілька днів до вильоту. Ціна буде сильно завищена. Щоб купити дешеві квитки на літак, краще дивитися пропозиції лоукостерів. Усі можливі варіанти розписані на сайті skybooking.ua. Забронювати місця можна не лише на літак, а й на потяг чи автобус.
  3. Житло. Це останній етап у плануванні відпустки. Варіантів у кожній країні – безліч. Насамперед потрібно орієнтуватися на бюджет. Одні обирають найвідоміші дорогі готелі All inclusive, інші – прості хостели. Якщо ви збиралися відпочивати в одному місці і не плануєте переїжджати з міста в місто, можна орендувати квартиру або апартаменти.

Карта з речамиЯк самостійно спланувати подорож кожен вирішує сам. Варто дотримуватися кількох правил і детально ознайомитись із країною, до якої плануєте вирушити. Спробувавши хоч раз поїхати відпочивати таким чином, ви більше не захочете ніколи звертатися до турагентств за допомогою.

Відпочинок, спланований самостійно, – вигідніший за ціною, ніж поїздки, організовані турфірмою. Єдиний варіант заощадити ще більше – знайти палаючий тур. Тільки в цьому випадку потрібно бути на валізах і виїжджати буквально у день бронювання.

Помилка у тексті? Виділіть її мишкою та затисніть Ctrl+Enter
мандрівка
туристам
подорож
відпочинок
самостійно
Додати свій коментар
Новини на тему
img

Wizz Air: бюджетна авіакомпанія та її модель успіху

Wizz Air - популярна угорська авіакомпанія, яка належить до бюджетних авіаліній (лоукостер). Вона...

img

Визначна пам'ятка Луцька - Луцький замок.

Луцький замок – найвідоміша архітектурна пам'ятка Волині. Замок Любарта – історично важлива пам'...

img

Підбірка сервісів для пошуку безкоштовного житла у Європі

Пропонуємо добірку актуальних матеріалів про те, як знайти безкоштовне житло в Україні та країнах...

img

Візитна картка міста – Тернопільський ставок

Візитна картка міста – Тернопільський став. Ця водойма – така ж давня, як і саме місто. Історія й...

Ок
Надсилання помилки

Орфографічна помилка у тексті:

Надіслати текст автору?

Додати коментар (необов'язково):

Ок