Завантаження...

Новини
Дата
Назад
1 Дорослих
Дорослi
Діти
до 14 рокiв
Пн
Вт
Ср
Чт
Пт
Сб
Нд

Секрети купівлі дешевих авіаквитків бізнес–класу

user
Олександр Гапонов
07/02/2022
4389
0
Секрети купівлі дешевих авіаквитків бізнес–класу

Усі авіапасажири прагнуть з комфортом долетіти до кінцевої мети подорожі. Адже набагато приємніше відчути на собі всі принади бізнес-класу — обслуговування на найвищому рівні, ширше крісла та проходи, можливість відкинути спинку крісла та полежати та інші преміальні переваги.

Але ціни на бізнес переліт залишаються досить дорогими. Вони не всім по кишені. Розберемо можливість покупки квитка у бізнес-класі за невисокою ціною.

Авіаквитки в бізнес-класКоли бронювати квитки до бізнес-класу

Покупку проїзного документа не варто затягувати та відкладати її на останній момент. Планувати подорож наперед цілком допустимо. Можна запланувати політ на відпочинок наступного року, це цілком реально. Квитки за рік до вильоту брати все ж таки не варто. Найоптимальніший термін — 2-4 місяці. Саме в цей час авіакомпанії, зокрема SkyBooking, пропонують знижки або акції. Період початку їхньої дії також починається за 60-120 днів до вильоту. Купуючи квиток приблизно в такий проміжок часу вдасться максимально заощадити.  

Оптимальна пора року для вигідних пропозицій на авіаквитки бізнес-класу

Читайте також: Wizz Air: бюджетна авіакомпанія та її модель успіху

Розробляючи маркетингові стратегії в авіакомпаніях, фахівці давно з'ясували — суттєвий пік польотів випадає на високий сезон — святкові та вихідні дні, а також під час літніх відпусток та шкільних канікул. У цей час ціни бути дешевими не можуть. 

За статистикою, є періоди, коли перельоти коштуватимуть дешево – це час із середини січня до кінця лютого та з середини листопада до середини грудня. У цей час немає свят та до відпусток ще далеко. Отже, можна купити найдешевші квитки у бізнес-клас.

КалендарРозкид за датами при пошуку авіаквитка бізнес-класу

Не прив'язуйте покупку до певної дати. Пошукайте квиток в найближчі дні приблизно за 2-3 дні до передбачуваного перельоту або після нього. Змінюючи дату подорожі та повернення з неї, можна простежити цінову політику та вибрати найкращий варіант. Застосовуючи таку практику, куплений квиток може коштувати вам дешевше.

Читайте також: Що таке лоукост і чому він дешевший?
На сайті SkyBooking є можливість вибрати та забронювати найвигідніший білет. 

У який день тижня найкращі ціни на авіаквиток

На ціну квитків істотно впливає дуже багато факторів, і один з них – день тижня. Ділові мандрівники планують політ на початку тижня та намагаються повернутися до вихідних. Значить, у понеділок та п'ятницю рейси будуть завантажені та ціна квитка – дорогою. 

Статистика — наука, з якою не посперечаєшся і вона каже, що найкращий час для покупки — вівторок, середа та четвер, час — з 8 до 12 і з 14 до 18. Тобто дні, що випадають на середину тижня. Квитки на нічні та вечірні рейси можуть бути нижчими за вартістю, ніж на ранкові та денні. 

Найменша завантаженість рейсів з погляду ділової активності

Ділова активність також має вплив на формування ціни. Вона зростає після сезону відпусток — приблизно 10-15 вересня збільшується кількість ділових відряджень. Вересневі ціни зростають.

Також ділова активність збільшена перед святами — всім хочеться ці дні провести з сім'єю та повернення з відрядження припускають до настання свята.

Якщо заздалегідь вибирається час для відпустки та польоту на відпочинок, то потрібно підібрати період з мінімальною діловою активністю, у цьому випадку квитки як в економ, так і бізнес-клас  можуть обійтися дешевше.

Авіаквиток з готівкоюНайкращий день тижня для бронювання дешевих авіаквитків

Відомий мандрівник і журналіст, Пітер Грінберг, шляхом багатьох років дослідження ринку авіаквитків на різних маршрутах, визначив “годину Х”. Це — година ночі з вівторка на середу. У цей час квитки будуть найдешевшими.

Багато авіакомпаній повідомляють про знижки та акції у неділю увечері. Цей період триває день — до вечора понеділка. Опівночі вівторка заброньовані, але ще не викуплені квитки знову вносяться до комп'ютерних систем авіакомпаній. 

За словами Грінберга, щоб скористатися цією можливістю, краще звернутися до авіакомпанії телефоном, а не забронювати квиток через інтернет.

Літайте рано-вранці або пізно ввечері

Недорогі квитки можна купити, якщо взяти квиток в незручний час. Припустимо, вилетіти після обіду в суботу або в неділю набагато зручніше, ніж у понеділок, о п'ятій годині ранку.  

Авіакомпанії враховують і цей фактор. У некомфортний для перельоту час вони пропонують знижку або нижчий тариф. 

Щоб простежити динаміку зростання цін на авіаквитки можна зайти на сайти-агрегатори, де показана вся доступна інформація щодо перельотів. Скориставшись цією пропозицією, можна вибрати найзручніший і найдешевший варіант.

Системи для пошуку авіаквитків: сайти-агрегатори

Систем для пошуку квитків кілька.

  1. Сайти авіакомпаній. На них можна забронювати квитки у потрібному напрямку навіть у високий сезон безпосередньо у потрібної авіакомпанії. 
  • плюси — спілкуєтеся безпосередньо з авіакомпанією та дізнаєтесь про всі питання, пов'язані з вильотів; 
  • мінуси — немає можливості порівняти ціни з пропозиціями інших авіакомпаній.
  1. Сайти агенцій. Зручні тим, що можна побачити та порівняти ціни різних перевізників.
  • плюси — видно відразу всю інформацію за цінами, доступні відомості з дозволеного до провезення багажу;
  • мінуси – додаткова комісія, яку беруть агенції за свої послуги. Операцію з повернення квитків проводять агентства, а решту довідок, пов'язаних з вильотом, потрібно дізнаватися в авіакомпаніях.
  1. Сайти-агрегатори. Надають усю інформацію про наявність та ціну квитків, а також про можливість провезення багажу.
  • плюси – жодні додаткові комісії з покупців не стягуються. Пасажири, після зробленого вибору, прямують на сайт авіакомпанії. Всі інші питання вирішуються із нею;
  • мінуси — немає. Функція агрегаторів – перенаправити покупця на сайт продавця. 

Мандрівнику надано всі можливості вибору інтернет-ресурсів для придбання квитків у будь-якому напрямку. Яким саме скористатися – вирішувати йому.

Сайти спеціалізуються на продажі квитків бізнес/першого класу

При покупці квитків преміум класу можна звернутися до сайтів, що спеціалізуються на продажу таких квитків, наприклад:

  • Flyfirst — пропонує квитки в першому та бізнес-класі на всіх внутрішніх рейсах у США всіх основних авіакомпаній. Є можливість придбання за акційною ціною;
  • Skylux Travel – будь-який маршрут, будь-яка авіакомпанія, включаючи комбінації кількох авіакомпаній. 

Купуючи квитки на сайтах, спеціалізація яких продаж квитків у бізнес або перший клас, можна отримати всю потрібну інформацію та придбати найкращий квиток.

Авіаквитки власникам кредитних карт преміум-класу

Банківська система також не стоїть осторонь продажу авіаквитків. Звернувшись до відділення різних банків за телефоном або завітавши до офісу, можна дізнатися, які програми вони пропонують. 

Видаючи кредитну картку преміум-класу, менеджери пропонують своїм клієнтам скористатися вигідною пропозицією при замовленні квитків бізнес/першого класу. Клієнт банку може дізнатися про всі умови користування карткою, у тому числі, і з якими авіакомпанії у них укладено контракт на бонусні програми для клієнтів.

Безкоштовні квитки та підвищення класу обслуговування за участь у бонусних програмах авіакомпаній

Авіакомпанії розробили бонусні програми, які заохочують пасажирів, що часто літають, користуватися послугами саме даної авіакомпанії або її партнерів. Це бали та очки, а також накопичені милі.

Статус у бонусній програмі визначається кількістю миль від перельотів на регулярних рейсах. 

Авіакомпанії, що входять до одного з трьох світових альянсів, дозволяють купувати милі в одних, а використовувати на авіарейсах інших альянсів. 

Здорова конкуренція у сфері авіаперевезень, знижки та бонуси дозволили збільшити кількість людей, що літають на літаках не тільки в економ-класі, а й дозволили собі купити квиток у бізнес-клас.

Помилка у тексті? Виділіть її мишкою та затисніть Ctrl+Enter
бізнес-клас
квитки
авіаквитки
літак
Додати свій коментар
Новини на тему
img

Де відзначити Різдво в Україні у 2023 році

Різдво в Україні - це особливе свято, наповнене теплом, радістю та традиціями. Воно супроводжуєть...

img

Париж - від античних часів до наших днів

Плануючи свій вояж, спочатку варто ознайомитись з історією міста, щоб заздалегідь спланувати марш...

img

Львівський автовокзал: транспортний хаб України

Львів - місто з багатою історією та унікальною культурою, є одним із найкрасивіших і найцікавіших...

img

Ясіня, Закарпатська перлина: природна краса та відпочинок

Ясіня - маленьке, чарівне селище в самому серці Закарпатської області. Розташоване на висоті 650 ...

Ок
Надсилання помилки

Орфографічна помилка у тексті:

Надіслати текст автору?

Додати коментар (необов'язково):

Ок