Завантаження...

Новини
Дата
Назад
1 Дорослих
Дорослi
Діти
до 14 рокiв
Пн
Вт
Ср
Чт
Пт
Сб
Нд

Укрзалізниця запустила новий залізничний рейс до Варшави

user
Вирвич Любов
19/11/2023
7087
0
Укрзалізниця запустила новий залізничний рейс до Варшави

З жовтня цього року пасажири можуть скористатися новим міжнародним маршрутом Львів - Варшава, що проходить через центральну станцію Рава-Руська. Протягом першого тижня після запуску поїзда було продано практично 70% доступних квитків, що свідчить про значну популярність та актуальність цього нового транспортного сполучення.

Маршрут 

Потяг відправляється від станції Коломия до станції Рава-Руська. Серед проміжних станцій: Івано-Франківськ, Калуш, Долина, Моршин, Стрий, Львів, Брюховичі та Жовква. На вузловій станції Рава-Руська пасажири здійснюють пересадку на поїзд польського перевізника SKPL. Це необхідно для зміни української колії шириною 1520 мм на європейську – 1435 мм. Надалі зупинки передбачені в Любліні та Варшаві

Види обслуговування

Поїзд на рейкахПеревезення пасажирів здійснюється дизель-поїздом ДПКр-3, до рухомого складу якого входять три вагони, що здатні вміщувати 182 пасажири. Номер поїзда – 867/868. В салоні працює Wi-Fi через Starlink, тому в дорозі можна попрацювати за ноутбуком або ж насолодитися переглядом улюблених фільмів чи серіалів.

Читайте також: Які типи вагонів використовує Укрзалізниця

Пасажирам пропонують місця у першому та другому класах. Умови між класами дещо відрізняються. У вагонах першого класу більш зручні крісла розташовані за схемою 2+2, наявні розетки в кожному ряду, більше вільного місця для ніг, а також є можливість почекати свій поїзд у залі підвищеного комфорту на вокзалі без додаткової оплати. У вагонах другого класу крісла розміщені за схемою 3+2, а розетки доступні через ряд. Тут менше вільного місця за рахунок більшої кількості посадкових місць. 

Тривалість та вартість поїздки

Зі Львова до Варшави новим потягом можна дістатися за дев'ять годин. За цей час ви подолаєте близько 500 км. Вартість квитків від 1188 грн в залежності від класу обслуговування та місця в обраному вагоні. Квитки на рейс можна придбати онлайн у додатку Укрзалізниці, на офіційному сайті, за допомогою чат-бота, а також офлайн – в касах залізничних вокзалів. Який саме спосіб обрати, вирішувати лише вам, адже це питання виключно вашого особистого комфорту. 

Поїзд Львів - Варшава на пероніПроцедура не займе багато часу. До того ж ви не обмежені у часі та можете відстежувати наявні пропозиції скільки вважаєте потрібним. Покупка квитків онлайн — це чудова можливість заощадити власний час та зусилля. 

Читайте також: Львівський автовокзал: транспортний хаб України

Розвиток комфортних пересадкових маршрутів дозволяє досягти високої ефективності логістики. Зручність нового залізничного сполучення між Варшавою та Львовом є беззаперечною. Поєднання високого рівня обслуговування, комфорту та швидкості зроблять вашу поїздку легкою та невимушеною. Це чудовий варіант як для запланованих туристичних поїздок, так і для термінових відряджень до Європи. Добре налагоджене транспортне сполучення між Україною та Польщею має стратегічне та економічне значення. Вільне пересування пасажирів в цьому напрямку впливає на укріплення культурних та соціальних зв'язків, які вкрай важливі для розвитку освіти, науки та дипломатії в контексті геополітичних та міжнародних відносин. 

Помилка у тексті? Виділіть її мишкою та затисніть Ctrl+Enter
поїзд
львів
варшава
польща
поїздка
Додати свій коментар
Новини на тему
img

ТОП-10 місць Києва, які треба обов'язково відвідати

Київ - серце України, що об'єднує минуле і сьогодення. Пам'ятки архітектури, старовинні церкви та...

img

Найрозкішніші поїзди у світі - які вони?

Комфорт під час поїздки – запорука незабутньої подорожі, тому вибір транспорту є первісним завдан...

img

Париж - від античних часів до наших днів

Плануючи свій вояж, спочатку варто ознайомитись з історією міста, щоб заздалегідь спланувати марш...

img

За скільки днів можна придбати квиток на поїзд?

Планувати подорож бажано заздалегідь. Для цього необхідно вчасно знайти та купити залізничні квит...

Ок
Надсилання помилки

Орфографічна помилка у тексті:

Надіслати текст автору?

Додати коментар (необов'язково):

Ок