Завантаження...

Новини
Дата
Назад
1 Дорослих
Дорослi
Діти
до 14 рокiв
Пн
Вт
Ср
Чт
Пт
Сб
Нд

Незвідана Україна: приховані перлини, про які не знаєте

user
Вирвич Любов
25/07/2024
687
0
Незвідана Україна: приховані перлини, про які не знаєте

Україна - країна, повна дивовижних місць, багато з яких залишаються поза увагою навіть досвідчених мандрівників. Коли ми думаємо про туристичні напрямки, на думку часто спадають такі відомі місця, як Київ, Львів чи Одеса. Однак Україна сповнена унікальних куточків, які варто відкрити. У цьому тексті ми розповімо про декілька маловідомих, але надзвичайно цікавих місць, які допоможуть поглянути на нашу країну з нового боку.

Олешківські піски - українська пустеля

Олешківські піскиКоли ми говоримо про пустелі, Україна рідко спадає на думку. Однак в південній частині країни знаходиться справжній природний феномен-Олешківські піски. Це найбільша пустеля в Європі, яка займає близько 160 тисяч гектарів. Її ландшафт нагадує Сахару з піщаними дюнами висотою до 20 метрів. Олешківські піски-відмінне місце для активного відпочинку: тут можна покататися на квадроциклах, зайнятися сендбордингом або просто насолодитися унікальними видами. Важливо відзначити, що клімат тут також особливий-літні температури можуть досягати 50 градусів за Цельсієм, а вночі сильно падають.

Бакота: українська Атлантида

БакотаБакота - затоплене село на березі Дністра, що нині стало частиною національного природного парку "Подільські Товтри". Історія цього місця сягає в давнину, коли тут розташовувався один з найбільших печерних монастирів Поділля. У 1981 році, після будівництва Дністровського гідровузла, село було затоплено, і тепер воно приховане під водами водосховища. Сьогодні Бакота приваблює туристів своїми мальовничими видами, чистими пляжами і кришталево чистою водою. Це місце ідеально підходить для тих, хто шукає усамітнення і хоче доторкнутися до історії.

Читайте також: Путівник історичними замками та фортецями України

Мігея: українська Мекка для любителів рафтингу
 

МігеяЯкщо ви любите активний відпочинок і адреналін, вам варто відвідати село Мігея, розташоване на річці Південний Буг в Миколаївській області. Тут знаходиться одне з кращих місць для рафтингу в Україні. Бурхливі пороги, кам'янисті береги і стрімкий потік річки створюють ідеальні умови для цього виду спорту. Крім того, Мігея славиться своїми мальовничими ландшафтами, численними водоспадами і каньйонами. Це місце особливо популярно серед екстремалів, проте підходить і для сімейного відпочинку: тут можна влаштувати пікнік, позасмагати на пляжі або просто прогулятися по околицях.

Шаян: українська Швейцарія

ШаянШаян - невеликий курорт в Закарпатській області, який часто називають Українською Швейцарією. Це місце знамените своїми мінеральними водами і лікувальним кліматом. Курорт оточений мальовничими Карпатами, які створюють унікальний мікроклімат. Шаянські Мінеральні Води мають лікувальні властивості і особливо корисні для людей із захворюваннями шлунково-кишкового тракту. Крім того, в Шаяні безліч маршрутів для піших і велосипедних прогулянок, які дозволять вам насолодитися красою місцевої природи і свіжим гірським повітрям.

Читайте також: Подорожі поїздом по Україні: найкрасивіші маршрути

Тустань: стародавня фортеця в Карпатах

ТустаньТустань - це унікальне історичне та природне місце у Львівській області. Тут знаходяться останки стародавньої фортеці, побудованої на вершині скелястого масиву. Фортеця Тустань була стратегічним пунктом в XI-XIII століттях, що служив для захисту торгових шляхів. Сьогодні від фортеці залишилися тільки руїни, але вони вражають своєю величчю і загадковістю. Відвідування Тустані - це не тільки занурення в історію, а й можливість насолодитися приголомшливими видами на Карпати та навколишні ліси.

Подільські Товтри: українські гори-стовпи

Подільські ТовтриПодільські Товтри - це унікальний природний ландшафт, що представляє собою ланцюг вапнякових гір-стовпів, що тягнеться на Західній Україні. Ці гори утворилися понад 20 мільйонів років тому і є одним з небагатьох рифових масивів, що збереглися у світі. Подільські Товтри славляться своєю унікальною флорою і фауною, а також мальовничими краєвидами. Це відмінне місце для піших походів, скелелазіння та екологічного туризму. Особливу увагу заслуговує гора Бакота, яка пропонує один з кращих видів на долину Дністра.

Україна - країна з багатою історією і різноманітними природними ландшафтами. Від пустель до гір, від стародавніх фортець до унікальних природних заповідників – тут кожен знайде щось до душі. Ці маловідомі, але дивовижні місця пропонують унікальний досвід і є справжніми дорогоцінними каменями, які варто відкрити. Нехай ваша наступна поїздка стане справжнім відкриттям незвіданої України!

Помилка у тексті? Виділіть її мишкою та затисніть Ctrl+Enter
україна
пам'ятки
перлини
мандрівки
Додати свій коментар
Новини на тему
img

Швидкісний та звичайний потяг: у чому різниця

Потяги є важливим елементом транспортної системи в будь-якій країні. Це можливість швидко та зруч...

img

Відкриття нових маршрутів KLR Bus до Іспанії та Португалії

KLR Bus розширює свої горизонти, запускаючи нові маршрути до сонячної Іспанії та чарівної Португа...

img

Плюси та мінуси поїздки за кордон на автобусі та на поїзді

Чи плануєте ви відпочинок на білосніжних пляжах, чи захоплюючі пригоди під час підкорення гірськи...

img

Ковельська пам'ятка - Історичний музей

Ковельський історичний музей – головне сховище давнини краю. Експозиції історичного музею Ковель...

Ок
Надсилання помилки

Орфографічна помилка у тексті:

Надіслати текст автору?

Додати коментар (необов'язково):

Ок