Завантаження...

Новини
Дата
Назад
1 Дорослих
Дорослi
Діти
до 14 рокiв
Пн
Вт
Ср
Чт
Пт
Сб
Нд

Поради щодо оренди автомобіля за кордоном

user
Вирвич Любов
31/03/2023
3454
0
Поради щодо оренди автомобіля за кордоном

Сьогодні в Інтернеті можна знайти велику кількість сайтів з оренди автомобілів. Широкий асортимент дозволяє легко знаходити вигідні пропозиції з прокату. Ця інформація буде вам корисна, якщо ви збираєтеся вирушити в подорож в іншу країну. Така послуга дасть змогу вивчити місто і визначні пам'ятки без прив'язаності до громадського або ж екскурсійного транспорту.

Ви можете легко скласти свій маршрут і вирушити в поїздку без купівлі квитків на громадський транспорт. Це дасть вам змогу заощадити свій час, а також гроші. Якщо вас зацікавила ця пропозиція, пам'ятайте, що для оренди авто закордоном вам будуть потрібні водійські права міжнародного зразка. З українськими документами ви не зможете взяти автомобіль напрокат.

Дівчина на капоті авто

Який досвід водіння повинен бути у водія

Досить багато прокатних компаній встановлюють певні обмеження для водіїв. Якщо у потенційного клієнта невеликий водійський стаж, то є високий ризик потрапляння в ДТП. Саме тому досить часто у молодих водіїв можуть попросити доплату за потенційний ризик. Сідати за кермо можуть водії, яким виповнився 21 рік. Максимальний вік становить 75 років. 

Читайте також: Як найкраще дістатися з Києва до Кишинева: вибір транспорту

Збільшитися вартість оренди може, якщо в договорі вказано додаткового водія. Якщо транспортним засобом керуватиме людина, яка не занесена в договір, то покривати весь збиток буде саме вона. Такий вид нанесення шкоди страхові компанії не відшкодовують. 

Банківська картка Visa, Masterсard

Оплатити оренду автомобіля можна банківською картою Visa або Mastercard. Оплатити оренду ви можете дебетовою карткою, а депозит - кредитною. Депозит може бути заблокований на випадок, якщо автомобіль отримає пошкодження, які страховка не оплачує. 

У разі якщо ви повертаєте автомобіль цілим і неушкодженим, то депозит буде розблоковано. За наявності пошкоджень з депозиту буде знято суму для оплати завданих збитків.
Читайте також: Путівник маршрутом Одеса - Кишинів: рекомендації

Наявність страховки та особистої відповідальності

Здебільшого всі прокатні компанії під час оренди авто надають страховку. Існує кілька типів страховки:

  • безпосередня страховка для самого авто, яка покриває нанесення збитків і страхує від крадіжки;
  • страховка, яка покриває витрати в разі завдання шкоди третіми особами;
  • персональна страховка.

Перший варіант страховки дає змогу уникнути оплати збитків, які можуть бути отримані через викрадення авто або ж нанесення пошкоджень. Другий варіант надає страховку від пошкоджень третіми особами. Третій варіант страховки дає змогу покрити витрати в разі виявлення постраждалих під час аварії на орендованому авто.

Дівчина за кермом автомобіля

Страхові компанії не відшкодовують заподіяну шкоду автомобілю, якщо водій під час водіння був в алкогольному або ж наркотичному сп'янінні. Варто зазначити, що страхова не буде оплачувати збитки, завдані третьою особою, яка не була занесена в договір оренди. 

Якщо ви пересувалися на автомобілі по дорогах, для яких транспортний засіб не призначений, або ж заправляєте невідповідним видом палива, то в таких ситуаціях страхова компанія не буде оплачувати збитки, завдані авто. 

Варто також зазначити, що коли ви берете автомобіль в оренду, повинні дбайливо до нього ставитися. Оскільки в разі якщо ви подряпаєте, або ж поставите вм'ятину на машині, то вам доведеться оплачувати ремонт власним коштом і певну частину виплатить страхова. Якщо ви хочете знизити ризики сплати таких сум, то вам варто дотримуватися таких рекомендацій:

  • придбати страховку, яка сприяє поверненню сплаченої суми особистої відповідальності;
  • звертайтеся в ті компанії, які надають автомобілі за низькою ціною і з нульовою особистою відповідальністю;
  • знайти сайт, який надає функцію повернення сплаченої суми особистої відповідальності;
  • придбати кредитну картку, яка містить у собі цілий пакет страхових послуг, де встановлена оптимальна сума особистої відповідальності. 

Підбирати той чи інший варіант страховки варто залежно від того, на який період ви вирушаєте в подорож. 

Автомобіль на березі озера

Паливо

Для автомобілів, які здаються в оренду, існує два види палива: бензин і дизель. Коли ви оформляєте договір оренди, там обов'язково буде прописано вид палива, яким можна заправляти авто. Якщо ви берете авто в оренду з повним баком, то і повернути його теж необхідно із заправленим баком. Якщо палива не вистачатиме, то з вас можуть взяти додатковий збір. Якщо ж вам надали авто з порожнім баком або ж заповненим на половину, то і повернути авто ви зобов'язані таким же.

Додаткові функції

В обов'язковому порядку варто повідомити про додаткові аксесуари, які вам можуть стати в нагоді. Це може бути: дитяче крісло, навігатор, багажник на дах тощо. Оренда таких додаткових речей оплачується окремо. Вартість такої оренди досить висока тому, за можливості, постарайтеся взяти додаткові речі з собою. 

Як проходить процедура бронювання автомобіля та отримання ваучера?

Існує величезна різноманітність сайтів з оренди автомобілів, кожен з яких має свою структуру. Якщо ви відвідали великий сайт, то насамперед варто вибрати країну оренди, а також місто, в якому ви плануєте забирати автомобіль. Найчастіше вказуються великі громадські місця, такі як: вокзал, аеропорт, центральна площа. 

Дуже дорогим задоволенням буде міжнародна оренда. Наприклад, якщо ви взяли авто в Римі, а здали у Франції. Безліч компаній забороняють перетинати територію країни і взяти авто в оренду в одній країні, а здати в іншій часом буває дуже важко. 

Обов'язково необхідно встановити дату і час отримання автомобіля. Далі необхідно вписати своє ПІБ, номер телефону, а також вказати електронну адресу. Для тих, хто збирається брати автомобіль в аеропорту, потрібно вказати номер рейсу. 

Іноді сайти можуть попросити певну передоплату. У такому разі вам необхідно внести грошові кошти і вказати номер банківської карти, з якої буде здійснюватися переказ. Після того як бронювання буде закінчено, вам прийде на пошту ваучер і підтвердження замовлення. В обов'язковому порядку ваучер необхідно роздрукувати. Оскільки там міститься вся необхідна і важлива інформація. 

Машини напрокат у гаражі

Підписання договору про оренду транспортного засобу 

Вся необхідна інформація про місце оренди міститься у ваучері.  Коли ви приїдете на необхідну станцію вам потрібно буде надати ваучер і паспорт, водійське посвідчення, а також підписаний договір. Спеціаліст з оренди зобов'язаний перевірити ваші документи і роздрукувати договір. Одна копія буде у вас, а інша у співробітника. 

Такий документ містить у собі всі нюанси відносин орендаря й орендодавця. Це юридичний документ, який зобов'язує дві сторони виконувати прописані зобов'язання. У договорі вказується стан авто, об'єм палива. Не забувайте одразу на місці оглянути машину, щоб у разі виявлення якихось неточностей або пошкоджень, ви могли одразу про це повідомити і не нести відповідальність за чужу шкоду.  

Процедура огляду автомобіля

Особливу увагу під час огляду варто приділяти наявності подряпин, вм'ятин, сколів. Обов'язково порівняйте зовнішній стан авто з тими даними, які прописані в договорі. Якщо раптом ви побачите нестиковки, то ви зобов'язані зафіксувати це разом із представником компанії, яка здає авто в оренду. 

Не забувайте ретельно оглядати авто. Особливу увагу приділіть даху, а також склу. Сфотографуйте його з усіх боків. Перевірте одразу всю автоматику машини, сигналізацію, габарити.

Коли ви повертатимете авто, представник компанії огляне його і зробить позначки в договорі про його стан. Тому в обов'язковому порядку зберігайте копію договору у себе до того, як буде розблоковано депозит.

Помилка у тексті? Виділіть її мишкою та затисніть Ctrl+Enter
автомобіль
авто
напрокат
аренда
мандрівка
Додати свій коментар
Новини на тему
img

Секрети купівлі дешевих авіаквитків бізнес–класу

Всі авіапасажири прагнуть комфортно долетіти до кінцевої мети подорожі. Адже набагато приємніше в...

img

Відкрийте магію Балі: диво острів в Індонезії

Балі - маленький острів, розташований у південній частині Індонезії, нині відомий в усьому світі....

img

Дивовижна Барселона з різних боків

Якщо ви хочете змінити обстановку і вирушити у захоплюючу подорож, то вам обов'язково потрібно ві...

img

Що подивитися в Будапешті: ТОП визначних пам'яток

Будапешт - столиця Угорщини, місто, яке володіє неймовірною красою і загадковою атмосферою. Кожен...

Ок
Надсилання помилки

Орфографічна помилка у тексті:

Надіслати текст автору?

Додати коментар (необов'язково):

Ок