Завантаження...

Новини
Дата
Назад
1 Дорослих
Дорослi
Діти
до 14 рокiв
Пн
Вт
Ср
Чт
Пт
Сб
Нд

Єдиний пам'ятник барону Мюнхгаузену у Хмельницькому

user
Олександр Гапонов
08/09/2022
3295
0
Єдиний пам'ятник барону Мюнхгаузену у Хмельницькому

Пам’ятник відомій історичній особі Ієроніму Карлу Фрідріху фон Мюнхгаузену, більш відомому нам, як літературний персонаж. Його особистість ототожнюється з людиною, яка переживає неймовірні пригоди та захоплююче їх розповідає своїм слухачам.

Пам’ятник розташувався в одному з житлових масивів Хмельницького, за адресою вулиця Кам’янецька, 48. Скульптура представлена ​​у вигляді вершника на коні, який безуспішно намагається напоїти свою тварину. Якщо дивитися з погляду мистецтвознавства, його краще називати парковою скульптурою.

Історія пам’ятника

Композицію в оригінальному її виконанні було створено в 1970 році ще тоді невідомими майстрами Валентиною Ляшком, Григорієм Мамоном та Михайлом Андрійчуком.

Вилита з бетону фігура казкового персонажа вражає точністю деталей, які максимально передають колорит улюбленого персонажа. Ідея створення пам’ятника мала суто практичний характер. Він був потрібен для облаштування території дворика, щоб порадувати місцевих дітлахів.

Читайте також: Ясіня, Закарпатська перлина: природна краса та відпочинок

Згідно з одним із переказів про барона, його кінь під час штурму Очакова втратив свою задню частину. Варто зазначити, що реальний фон Мюнхгаузен справді брав участь у цій битві. Потім ця втрачена частина тварини була знайдена серед молодих кобил, що пасуться. Внаслідок чого він пошив тварину паростками лавра, які згодом проросли. За мотивом цієї історії було ухвалено рішення зобразити барона у вигляді вершника, який сидить на коні, що має лише передню частину.

Скульптурна композиція

Пам'ятник Барону Мюнхгаузену ХмельницькийНевід’ємним елементом пам’ятника є кінь Мюнхгаузена, яким він скрізь роз’їжджав і потрапляв у різноманітні цікаві історії. Комічна сторона персонажа проявляється саме в образі коня, який у пам’ятнику зображений лише передньою частиною. Кінь намагається напитися, а випита їм рідина відразу ж витікає до дитячого басейну. Сам же барон намагається зрозуміти, що відбувається з його конем.

Нині пам’ятник трохи зносився й потребує реставрації та ремонту. Хоча сама скульптура практично не постраждала, фонтан не працює. Незважаючи на це, неможливо не дивитися на цей витвір без щирої усмішки.

Читайте також: Що подивитися в Дубліні - столиці Ірландії

Дістатися пам’ятника можна маршруткою. Біля дворика з пам’ятником є ​​зупинки: Ощадбанк та Торговий центр. Замовити квиток на автобус можна в сервісі SkyBooking. Тут можна ознайомитися з розкладом руху автобусів у потрібному напрямку та замовити квиток онлайн, не виходячи з дому.

Помилка у тексті? Виділіть її мишкою та затисніть Ctrl+Enter
екскурсія
поїздка
пам'ятники
пам'ятки
квитки
Додати свій коментар
Новини на тему
img

Підвищення цін на квитки громадського транспорту в Німеччині

Тарифи на громадський транспорт у Німеччині помітно зростуть. Усі місцеві логістичні компанії вже...

img

Дивовижна Барселона з різних боків

Якщо ви хочете змінити обстановку і вирушити у захоплюючу подорож, то вам обов'язково потрібно ві...

img

Навіщо потрібен туристичний страховий поліс?

Плануючи подорож за кордон, ми налаштовуємося на позитив і передчуваємо насичений пригодами відпо...

img

Найрозкішніші поїзди у світі - які вони?

Комфорт під час поїздки – запорука незабутньої подорожі, тому вибір транспорту є первісним завдан...

Ок
Надсилання помилки

Орфографічна помилка у тексті:

Надіслати текст автору?

Додати коментар (необов'язково):

Ок