Завантаження...

Новини
Дата
Назад
1 Дорослих
Дорослi
Діти
до 14 рокiв
Пн
Вт
Ср
Чт
Пт
Сб
Нд

Що подивитися в Гамбурзі, визначні пам'ятки міста

user
Вирвич Любов
20/06/2023
6413
0
Що подивитися в Гамбурзі, визначні пам'ятки міста

Гамбург - північне портове місто Німеччини, яке також відоме як серце північної частини країни. Тут панує унікальна атмосфера на стику динамічного ритму сучасного життя та заспокійливої середньовічної ґрунтовності. У місті безліч унікальних будівель, що відображають традиції готики, ренесансу і модерну. Над його виглядом працювали найкращі архітектори. Завдяки їхньому генію і креативності сучасне обличчя Гамбурга вражає, дивує і заворожує.

Розглянути все місто в подробицях за пару днів неможливо - воно занадто багатолике. Але якщо включити до свого екскурсійного списку найяскравіші його дивини, можна навіть за вихідні перейнятися неповторною атмосферою і закохатися в Гамбург.

Ратуша Гамбурга

Ратуша ГамбургаНа центральній площі розташований головний символ міста - ратуша. Це ошатна будівля в стилі неоренесансу з витонченою годинниковою вежею і незвичайною покрівлею блакитного кольору. У внутрішньому дворі ратуші розташований пам'ятний фонтан зі скульптурою богині здоров'я Гігеї. Він був відкритий наприкінці XIX століття на честь перемоги над епідемією холери. Висота шпиля ратуші становить 112 м, а в самому комплексі розташовано 647 кімнат. У віконних нішах встановлено статуї 20 німецьких королів від Карла Великого до Франца II. У будівлі розташована резиденція бургомістра і мерія, а також регулярно відбуваються засідання міської ради. Відвідати ратушу можна в першій половині дня. Внутрішнє оздоблення порадує розкішшю і хитромудрими бароковими прикрасами.

Ельбська філармонія

Читайте також: Ясіня, Закарпатська перлина: природна краса та відпочинок

Ельбська філармоніяУнікальний архітектурний проєкт Ельбської філармонії поєднує промислове минуле і богемне сьогодення, уособлюючи саму атмосферу міста. Концертний зал, задрапірований сяючими скляними вітрилами, розташовується на масивній основі з червоної цегли, що колись слугувала складськими ангарами. Тривалий час промисловий об'єкт стояв пусткою і занепадав. Однак 2007 року за нього взялася шведська архітектурна компанія і вдихнула нове життя в стару неоготичну будівлю. Сучасна концертна зала на 2100 місць і мала зала на 550 відвідувачів щороку приймають сотні виступів, шоу-програм і постановок. Також до комплексу входять:

  • готель Westin;
  • 45 апартаментів на 15 поверхах;
  • найдовший у Європі ескалатор;
  • оглядовий майданчик Plaza на 8 поверсі;
  • бутики, ресторани та клуби.

Ельбська філармонія - це цілий розважальний комплекс, одна з головних визначних пам'яток Гамбурга. Місце - обов'язкове для відвідування всіма, хто хоче по-справжньому познайомитися з цим містом.

Церква Святого Миколая

Читайте також: Що подивитися в Дубліні - столиці Ірландії

Церква Святого МиколаяГострий шпиль дзвіниці церкви Святого Миколая здіймається над містом на висоті 147 метрів. Це все, що залишилося від красивого неоготичного храму XIII століття. Його підтримували і реставрували до Другої світової війни. 1943 року під час бомбардувань церкву було майже зруйновано, вціліла лише дзвіниця. Храм не стали реконструювати, а шпиль, що зберігся, став меморіалом жертв військових дій. З 2005 року тут працює ліфт, який підіймає на високий майданчик під дзвін, звідки можна насолодитися міським пейзажем.

Художній музей Кунстхалле

Художній музей КунстхаллеВеличезний виставковий зал, що складається з трьох будівель, наповнений предметами образотворчого мистецтва з часів середньовіччя до сучасності. Це найбільш відвідуваний музей Гамбурга завдяки захопливій експозиції, що налічує тисячі експонатів, і незвичайній монументальній архітектурі самої будівлі. Кунстхалле вражає і заворожує кожного - і досвідчених мистецтвознавців, і цікавих туристів. У музеї представлено велике зібрання робіт з видами Гамбурга від різних світових і німецьких художників. Класичні роботи, що зберігаються в музеї, були доповнені цілим залом експресіонізму. Крім полотен тут виставлена велика колекція пам'ятних медалей і монет.

Гамбурзький порт

Гамбурзький портПорт у місті чи місто в порту - спірне питання щодо Гамбурга. Портова зона тут займає кілька кварталів і включає понад 300 причалів. Усе місто поцятковане численними каналами величної Ельби. Порт Гамбурга називають Воротами Німеччини у Світ. До нього прибувають як великі торгові судна з важливими промисловими товарами, так і пасажирські лайнери. Тут цілодобово панує жваве життя з неповторним портовим колоритом.

Порт заснований наприкінці XII століття і протягом кількох століть утримував першість серед європейських морських воріт. Зараз у ньому розташоване ціле складське місто Шпайхерштадт. Щороку порт приймає близько 10000 заходів суден, які обслуговують 7500 логістичних компаній. Порт дає робочі місця для понад 150 тисяч гамбурців. Вирушити на екскурсію можна на туристичному човні або поромі з головного пірсу Ландунгсбрюкен. Крім промислових і торгових об'єктів, у порту розташовано безліч історичних об'єктів, ресторанів і кафе.

Докладніше дізнатися про портову справу Німеччини можна в Морському музеї, розташованому в унікальній будівлі, що колись служила портовим складом. Кілька залів докладно розповідають про кожен етап розвитку морської логістики та кораблебудування.

Озеро Альстер

Озеро АльстерУ самому центрі Гамбурга розкинулися 160 гектарів водної гладі. Озеро Альстер існує з XII століття, а природний парк на його берегах досі зберігає первозданний незайманий вигляд. Це улюблене місце городян для вечірніх прогулянок, пікніків вихідного дня і щоденних занять спортом. Озером курсують невеликі прогулянкові кораблі, а взимку, коли його поверхня замерзає, тут заливають величезну ковзанку.

Корабель-музей Рікмер Рікмерс

Корабель-музей Рікмер РікмерсГоловний символ портової справи всього Гамбурга - примітний зелено-червоний корабель із багатою історією. Рікмер Рікмерс був провідним торговим барком великої судноплавної компанії Рікмерс. Судно справно виконувало свої прямі функції, перевозячи вантажі по всій Атлантиці і на Далекий Схід до початку ХХ століття. 1983 року його викупила Німеччина у Португалії і переобладнала під постійний музей історії кораблебудування і судноплавства.  

Чиліхаус

ЧиліхаусНіс корабля - ще одна популярна назва незвичайної споруди в самому центрі Гамбурга. Чиліхаус розташовується неподалік від міської ратуші. Він був побудований 1922 року на замовлення успішного суднобудівника Генрі Сломана. Його компанія транспортувала чилійську селітру та інші товари зі спекотної країни. Архітектор врахував вподобання і сферу діяльності замовника і розробив оригінальний проєкт будівлі у вигляді величезного судна. Балкони верхніх поверхів виконані у вигляді корабельних палуб, а балюстрадам надали вигнуту округлу форму за мотивами морських хвиль. У Чиліхаус можна зазирнути на екскурсію, щоб помилуватися незвичайною внутрішньою архітектурою. У внутрішньому дворику можна відпочити в тінистому сквері.

Помилка у тексті? Виділіть її мишкою та затисніть Ctrl+Enter
німеччина
гамбург
пам'ятки
ратуша
порт
філармонія
Додати свій коментар
Новини на тему
img

Подорожі місцями зйомок Гаррі Поттера

Вирушити в подорож слідами Гаррі Поттера і побачити Гоґвортс на власні очі - мрія будь-кого. Як і...

img

Єдиний пам'ятник барону Мюнхгаузену у Хмельницькому

Єдиний в Україні пам’ятник одному з найяскравіших персонажів — барону Мюнхгаузену. Історія виникн...

img

ТОП-10 місць Києва, які треба обов'язково відвідати

Київ - серце України, що об'єднує минуле і сьогодення. Пам'ятки архітектури, старовинні церкви та...

img

Укрзалізниця запустила новий залізничний рейс до Варшави

З жовтня цього року пасажири можуть скористатися новим міжнародним маршрутом Львів - Варшава, що ...

Ок
Надсилання помилки

Орфографічна помилка у тексті:

Надіслати текст автору?

Додати коментар (необов'язково):

Ок