Завантаження...

Новини
Дата
Назад
1 Дорослих
Дорослi
Діти
до 14 рокiв
Пн
Вт
Ср
Чт
Пт
Сб
Нд

Прага: 7 travel-лайфхаків, які стануть у пригоді в поїздці

user
Олександр Гапонов
08/02/2022
6009
0
Прага: 7 travel-лайфхаків, які стануть у пригоді в поїздці

Прага — одне з місць на карті світу, куди хочеться потрапити обов'язково. Це європейське місто та столиця Чехії підкорює своїми пам'ятками та історичною спадщиною. Щоб не розгубитися в місті в перші дні, пропонуємо ознайомитися з деякими корисними порадами від SkyBooking.

Як дістатися з аеропорту в Празі?

Міжнародний аеропорт Праги розташований у передмісті Рузине, на відстані 20 кілометрів від центру столиці Чехії. З нього дістатися міста можна кількома способами:

  1. Міськими автобусами.
  2. Автобусами Airport Express (AE). Вони доставляють пасажирів з аеропорту Прага до станції Прага — головний вокзал, де зупиняються перед будівлею вокзалу.
  3. Мікроавтобусами Prague Airport Transfers (груповим трансфером). Є два варіанти поїздки:
  • доїхати до зупинки Narodní 40 і пересісти на інший вид транспорту;
  • попередньо замовити мікроавтобус та обговорити з водієм потрібний вам маршрут. Так можна дістатися будь-якої частини міста.
Читайте також: Ясіня, Закарпатська перлина: природна краса та відпочинок
  1. За допомогою шаттлів фірми CEDAZ. Це досить дорогий вид транспорту та час його роботи – з 7:30 до 19:00. Такі мікроавтобуси доставляють пасажирів до зупинки V Celnici, розташованої в центрі міста.
  2. Таксі.
  3. Оренда автомобіля. Чудовий варіант для мандрівників, які прагнуть незалежності від міського транспорту. Орендувати авто можна завчасно. 

Придбати квитки на транспорт можна як у касі прильоту аеропорту, так і у водія. 

Валюта ЧехіїЯк можна змінити валюту у Празі?

У Празі, як і в будь-якому місті світу, можна при обміні валюти потрапити на хитрощі аферистів. Не варто міняти валюту на руках. Для цього є офіційні пункти обміну валют, розташовані в: 

Читайте також: Що подивитися в Дубліні - столиці Ірландії
  • банках; 
  • обмінні пункти; 
  • інших фінансових установ. 

Найбезпечніші обмінні пункти знаходяться у центрі міста. Тут можна порівняти курси обміну валюти у різних фінансових установах. Якщо гроші знаходяться на карті будь-якої міжнародної системи, то при знятті потрібної суми в чеському банкоматі автоматично відбувається конвертація валюти. Це найбезпечніша угода. 

Вид на мости у ПразіДе побачити Прагу у всій її красі?

Місто Прагу ще називають "місто червоних дахів", "золотоголовим", "стовежевий". Таких характеристик багато і всі вони говорять про неповторність та красу столиці Чеської республіки. 

Повною мірою можна насолодитися всією красою міста, відвідавши один із найкращих міських оглядових майданчиків:

  1. Староміська ратуша. З висоти її стін можна подивитися не тільки на прекрасні краєвиди, а й на астрономічний годинник.
  2. Староміська бруківка. Одна з найкрасивіших веж середньовіччя Європи.
  3. Вид на 9 мостів Влтави. Цей парк відомий найкращим оглядом Праги та її мостів.
  4. Танцюючий будинок. Він входить до сотні найнезвичайніших будинків світу за свою архітектуру та дизайн. На 7 поверсі цієї цікавої будівлі обладнано оглядовий майданчик з видом на Влтаву, Петршин та Малу країну.

Прага розташувалася на кількох пагорбах. Оглядових майданчиків, розташованих на них, безліч і кожен має свою історію і приголомшливий вид на місто.

Безкоштовні визначні пам'ятки в Празі

Щоб помилуватися містом, необов'язково замовляти дорогі тури. Цілком можна відчути задоволення від краси Праги, подивившись цікаві безкоштовні пам'ятки.

Празький градПіші туристичні екскурсії – варіантів дуже багато. Знайомство варто розпочати із оглядової екскурсії, на якій можна отримати базове уявлення про місто. Далі — є різні тури історичними місцями міста, наприклад:

  • по єврейських кварталах;
  • подорож у Старе місто;
  • Повітряні сади. Їх називають легкими міста за велику площу парку;
  • на Карлів міст;
  • Празький Град – візитна картка не лише Праги, а й усієї країни. Біля нього розташувалися Воянови сади — ще одна визначна пам'ятка міста.

Є ще одна можливість подивитися безкоштовно чеські пам'ятки та, при цьому, не залежати від екскурсовода. Це – туристичний аудіогід по Празі. Унікальна можливість походити тими місцями, які сподобалися, і прослухати дивовижні історії про них.

Безкоштовні музеї в Празі

Найкращі музеї Праги розташовані в історичних будівлях та присвячені культурній спадщині країни. Найбільші виставки — у музеях та галереях. Крім таких масштабних показів у місті є безліч невеликих тематичних експозицій. Не всі вони платні. 

Карлів міст у ПразіМіських музеїв також дуже багато і їх відвідування не передбачає фінансових витрат. Будь-який турист може їх відвідати. Деякі цікаві музеї столиці Чехії:

  1. Музей історії Карлового мосту. Розташований на початку мосту з боку Старого Міста.
  2. Містичні музеї у Празі: Музей привидів та міських легенд, Музей алхіміків та магів. Їхня тематика — середньовічна спадщина, старовинні легенди та містичні оповідання.
  3. Різні музеї, присвячені дітям. Тут малюки знайомляться з мініатюрами залізниць та міст. Також їм показують інтерактивні ілюзії.

З усім переліком празьких безкоштовних музеїв можна ознайомитись на міських картах та в екскурсоводів міста.

Як працює міський транспорт у Празі

Для користування громадським транспортом городяни та екскурсанти купують квитки за попередньою оплатою. Такі проїзні квитки діють у будь-якому комунальному транспорті. Винятком є ​​Airport Еxpress (АЕ).

Діти до 6 років можуть подорожувати безкоштовно. При вході в трамвай, автобус, пором, метро або фунікулер необхідно прокомпостувати заздалегідь придбаний квиток. Для цього є спеціальний автомат. 

Всередині кожного трамваю є безконтактний термінал. Сплатити квиток можна за його допомогою. У цьому випадку компостувати білет не потрібно. Термін дії квитка обмежено часом. Кількість пересадок при цьому не враховується. 

На чому можна заощадити у Празі?

Якщо говорити про економію, варто почати з транспорту. Якщо перебувати в місті тривалий час, то краще придбати проїзний квиток на місяць. Тут є два варіанти: 

  • звичайний місячний проїзний квиток. Він коштує 670 крон та дозволяє їздити на будь-якому міському транспорті протягом місяця;
  • іменний проїзний документ. Цей варіант вигідніший — його ціна 540 крон на місяць. На ньому буде розміщено фото власника квитка та інші дані про людину. Квиток треба замовляти наперед. 

Для студентів є окремий тариф – їм можна оформити так звану «літачку» (чеш. lítačka) – зелену картку для студента. Вона коштуватиме місяць 130 крон.

Гроші в рукахЯкщо говорити про економію на покупці продуктів, то є спеціальний мобільний додаток, завантаживши який є можливість бути в курсі всіх акцій у всіх супермаркетах. Найдешевше житло, як і скрізь — це гуртожиток та хостел. 

Прага – чудове місце. Побувавши тут, хочеться повернутися ще раз. А знаючи кілька лайфхаків, можна отримати ще більше насолоди від перебування в ньому. 

SkyBooking допоможе підібрати зручний маршрут та квиток для вашої незабутньої подорожі до столиці Чехії.

Помилка у тексті? Виділіть її мишкою та затисніть Ctrl+Enter
прага
пам'ятки
travel-лайфхаки
подорожі
чехія
Додати свій коментар
Новини на тему
img

Топ-5 озер України, які варто відвідати кожному

Озера України - це дивовижні природні утворення, що вражають своєю красою і приголомшливими краєв...

img

Готуємось до подорожі на Ніагарський водоспад

Ще напевно зі шкільних уроків географії при слові водоспад, перше, що спадає на думку – це Ніагар...

img

Українська Венеція: Таємниці та краса Вилкове

Вирушити в подорож на човні можна не тільки каналами Італії. В Україні існує місто на воді - Вилк...

img

Пам'ятка міста Хуст – Хустський замок

Дивовижні краси стародавніх руїн, які передають довгу історію міста. Вплив різних культур і народ...

Ок
Надсилання помилки

Орфографічна помилка у тексті:

Надіслати текст автору?

Додати коментар (необов'язково):

Ок