Завантаження...

Новини
Дата
Назад
1 Дорослих
Дорослi
Діти
до 14 рокiв
Пн
Вт
Ср
Чт
Пт
Сб
Нд

Що врахувати під час підготовки до подорожі?

user
Олександр Гапонов
15/02/2022
3919
0
Що врахувати під час підготовки до подорожі?

Подорож завжди стає невеликою хвилюючою пригодою, яка допомагає перезавантажитись і поглянути на світ по-іншому. Як провести її максимально комфортно? Щоб спростити вам це завдання, ми спеціально склали невеликий чек-лист по всім етапам подорожі від початку:

Паспорт України з гаманцемЗагляньте в свій закордонний паспорт

Одна з перших дій, яку ви повинні зробити при поїздці за кордон, - переконатися, що у вас є закордонний паспорт, і він діє. Якщо він у вас є, перевірте термін придатності. Якщо ні, ви можете прочитати про те, як отримати паспорт, як дізнатися, чи вам потрібен паспорт нового або старого зразка, і як оформити паспорт для дитини.

Оформіть візу

Тепер у вас є паспорт. Якщо ви їдете в країну, в яку потрібна віза, вона вам знадобиться. Будьте уважні та не допускайте поширених помилок під час збору документів на візу. Проте якщо ви турбуєтесь про оформлення візових документів, подумайте про поїздку в країну, де можна, можливо подорожувати без візи або тільки з візою.

Читайте також: Як знайти житло в іншій країні

АвіаквиткиПридбайте квиток

Вже тримаєте паспорт та візу в кишені? Тепер ми переходимо до питання покупки авіаквитка. Як дістати дешеві авіаквитки? Використовуйте пошукову систему, щоб знайти найкращі авіаквитки. Пам'ятайте, що дешевше літати бюджетними авіалініями. Порівняйте ціни на регулярні та чартерні рейси по популярним напрямкам.

Укласти договір страхування

Оформіть страховку. Важливо придбати туристичну страховку. Ви також можете придбати туристичну страховку онлайн.

Читайте також: Подорожі місцями зйомок Гаррі Поттера

Забронюйте житло

Тепер прийшов час вибрати та забронювати житло. Ви хочете заощадити гроші? Ви знаєте, де хочете зупинитися? Загляньте на сайт з готелями та хостелами, щоб забронювати житло. Шукаєте приватне житло? Докладніше на Airbnb.

Подумайте про транспорт

Ваше розміщення вже сплановане. Організуйте свій транспорт прямо зараз. Як ви проводитимете час у дорозі? Якщо ви плануєте їхати машиною, варто взяти її напрокат, але вам потрібно бути готовим. Якщо ви бажаєте пересуватися громадським транспортом, варто заздалегідь уточнити розклад поїздів та автобусів.

Візьміть ручну поклажу

Організуйте свій багаж, що потрібно взяти із собою:

  1. Ваші документи та гроші. Це самі важливі речі, які ви повинні взяти із собою. Звичайно, покладіть їх у ручну поклажу. Ви можете розділити та зберігати свої гроші в різних місцях. Ми рекомендуємо вам мати при собі готівку та кредитні карти. Ксерокопії документів (паспорт, медичне страхування, квитки в готель, квитки на поїзд, автобус, літак і т.д .).
  2. Аптечка перша допомоги. Враховуйте свої потреби, стан здоров'я та країну, в яку ви їдете. Також пам'ятайте, що у багатьох країнах ви не зможете придбати звичні ліки в аптеках. У США та Європі майже всі ліки відпускаються за рецептом.
  3. Ви також можете взяти в ручну поклажу ноутбуки, зарядні пристрої для фотоапаратів, мобільні телефони. Якщо ваш багаж загубився, це дозволить не втрачати зв'язок. У подорожі корисно завантажити на смартфон цікаві мобільні програми. Порада: завжди беріть із собою портативний зарядний пристрій.
  4. Одяг. Зведіть кількість предметів одягу до мінімуму. Уважно перевірте прогноз погоди для вашого маршруту, враховуйте клімат та кількість днів, на які ви збираєтесь поїхати. Підготуйте свій багаж вдома: загорніть його в плівку.

Читайте книгу або дивіться фільм: готуйтеся до поїздки!

Ми рекомендуємо вам відповідально підійти до підготовки та планування поїздки, читаючи книги про пам'ятки, переглядаючи фільми про країну або місця призначення та вивчаючи місцеву історію.

Жінка вдомаВідновитися після польоту

Акліматизація, втома та завершення: зіпсовані враження від відпочинку. Виділіть собі трохи часу, щоб відновити після перельоту. Адже якщо ви не відчуєте себе добре як можна швидше, ви не отримаєте задоволення від поїздки.

Розкажіть про свої пригоди

І останнє, але не за значенням - поділитися враженнями про поїздку! Підготуйте фотозвіт або напишіть текст на Інтернет-ресурсі.

Помилка у тексті? Виділіть її мишкою та затисніть Ctrl+Enter
підготовка
подорож
чек-лист
поради
Додати свій коментар
Новини на тему
img

Венеціанський міжнародний кінофестиваль

Венеціанський кінофестиваль – найголовніша подія для всіх, хто цікавиться кінематографом. Проводи...

img

Що подивитися в Дубліні - столиці Ірландії

Дублін - столиця Республіки Ірландії, розташована на східному узбережжі острова. Старе місто, що ...

img

Костел Святого Яна з Дуклі – архітектура ХІХ століття

Семінарський костел Святого Яна з Дуклі – архітектурна пам'ятка державного значення XIX століття,...

img

Університет Вроцлава – найбільший внз на заході Польщі

Вроцлавський університет – вищий навчальний заклад, куди може вступити громадянин Польщі та будь-...

Ок
Надсилання помилки

Орфографічна помилка у тексті:

Надіслати текст автору?

Додати коментар (необов'язково):

Ок