Завантаження...

Новини
Дата
Назад
1 Дорослих
Дорослi
Діти
до 14 рокiв
Пн
Вт
Ср
Чт
Пт
Сб
Нд

10 порад для подорожей поїздом до Європи

user
Вирвич Любов
21/11/2022
3637
0
10 порад для подорожей поїздом до Європи

Європа — це пріоритетний напрямок для мандрівників з України, адже європейські країни зачаровують туристів різноманітністю у відпочинку та сервісом високого рівня. Більше того, безліч пам’яток приваблюють своєю історією й захоплюють у світ пригод. Туристи, щоби дістатися обраної країни, найчастіше використовують поїзд, оскільки це з найдешевших і найточніших видів транспорту. До того ж, під час подорожі з вікон вагонів часто відкривається мальовничий краєвид на природу, ландшафти, гірські масиви, морські узбережжя, барвисті заходи сонця та світанки. І щоби поїздка залишила в пам’яті лише добрі спогади, варто заздалегідь до неї підготуватися.

Вибрати своє місце

При оформленні залізничного квитка онлайн за допомогою сервісу SkyBooking ви можете вибрати в переліку швидкісні поїзди, інтерсіті та експрес із зазначенням місця в купе, плацкарті та люксі, залежно від того, де вам буде зручно. Більшість пасажирів люблять подорожувати нижніми полицями. У плацкартних та купейних вагонах непарні числа — це нижні полиці. У вагоні типу «Люкс» є лише нижні полиці, тому в цих вагонах найменша кількість місць.

Вид з вікна поїздаДовіртеся професіоналам

Щоби ваша поїздка принесла лише позитивні емоції та комфорт, ми пропонуємо купувати залізничні квитки на нашому офіційному сайті Skybooking.ua. Ми є представником Укрзалізниці, надаючи вигідні ціни та доступні пропозиції в різних напрямках. У нас можливе замовлення залізничних квитків не тільки по Україні, але й по Європі, тому вам не доведеться шукати найближчий вокзал для купівлі залізничних квитків.

Читайте також: ТОП-10 найкрасивіших міст світу: Путівник

Гардероб для поїздки

У тривалу подорож варто заздалегідь продумати гардероб і взяти із собою тільки зручні речі. Якщо подорож займає більше доби, краще мати щось тепле. Влітку у вагоні може бути дуже спекотно й задушливо або навпаки досить холодно від кондиціонера, тому в будь-якому разі потрібно підібрати речі із натуральних матеріалів. Оптимальним варіантом буде декілька предметів одягу. Особливо це важливо для тривалих поїздок, тому що в різних містах однієї країни погода може бути різною. Однак не забувайте, що додатковий багаж вплине на вартість квитка.

Мати з дитиноюРозважитися та відволіктися — ігротека в поїзді

Багато пасажирів їздять у поїздах на далекі відстані та знають, що час у дорозі можна провести з користю. Наприклад, можна пограти зі своїми друзями чи попутниками в кишенькові настільні ігри, подивитися заздалегідь завантажені фільми або почитати електронну книгу. Не варто хвилюватись про заряд батареї на гаджетах, адже в сучасних вагонах є зарядні USB-порти. Крім того, ви можете попрацювати за ноутбуком або послухати свої улюблені подкасти.

Читайте також: Які типи вагонів використовує Укрзалізниця

А щоби після довгої дороги швидко позбутися скутості в тілі та тяжкості, рекомендуємо періодично виконувати вправи для очей, шиї, ніг. Прості прийоми допоможуть легше відновитися після подорожі та одразу зайнятися своїми справами. В Інтернеті є багато прикладів таких вправ.

Напої та їжа в поїзді

У всіх пасажирів постає питання, що із собою взяти в поїзд для перекушування. У дорогу можна брати овочі та фрукти, сухе печиво, крекери, сухарі, соломку. Чай можна замовити в провідника. Не розраховуйте знайти їжу на станціях, де зупинятиметься склад. Часто зупинки тривають не більше 5 хвилин, а пошук їжі може зайняти набагато більше часу.

Чай у поїздіЗнайти співрозмовника

Якщо ви подорожуєте одні, можна познайомитись із попутниками. Можливо, вони вже неодноразово бували в цьому місті й можуть вам підказати багато цікавих місць для відвідування або можуть порадити гарне місце для відпочинку.

Дорожня аптечка

Аптечка завжди має бути в багажі туриста, куди б він не поїхав. Навіть якщо ви не приймаєте постійно ліки, у дорозі можуть виникнути різні ситуації, коли вони можуть знадобитися. Якщо ви страждаєте на мігрень або у вас слабкий імунітет, краще відразу включіть відповідні препарати у свій багаж і не варто сподіватися на щасливий випадок. По-перше, ви заощадите, а по-друге, велика ймовірність, що для покупки деяких ліків вам може знадобитися рецепт.

Де можна палити пасажирам?

На сьогодні закон суворо обмежує місця для курців. Оскільки залізничний транспорт є громадським місцем, у ньому фактично курити забороняється. Проте все ж таки є рішення:

  1. Є вагони з неробочими тамбурами, які використовують курці. Уточнити цю інформацію краще одразу в провідників. Однак будьте готові до того, що такі тамбури зараз є рідкістю. Провідники намагаються створити комфортні умови для всіх пасажирів, проте є люди, які не переносять диму, тому в цьому випадку комусь доводиться поступатися.
  2. Відведені ділянки. Щоби покурити, пасажири можуть очікувати на зупинку поїзда, вийти й постояти на платформі, де є спеціально виділені місця для куріння. Як правило, такі ділянки знаходяться на відстані 15 метрів від вагона.
  3. На зупинках невеликих населених пунктів немає спеціально відведеної зони куріння. Тому краще уточнити в провідника, де можна покурити, щоби не завдати іншим пасажирам незручностей.

Перед виходом важливо поцікавитися, скільки часу буде зупинка, щоб у результаті не прогаяти час відправлення й не залишитися на платформі, коли поїзд поїде.

Норми провезення багажу на поїзд

При заповненні поля "додаткові послуги" необхідно вказати кількість вашого багажу, тоді при пред’явленні квитка на поїзд швидко пройдете перевірку. Потім ви здаєте багаж у штабний вагон поїзда (запитати цю інформацію можна в провідників). За нормами провезення багажу кожен пасажир має право безкоштовно перевозити із собою у вагоні ручну поклажу вагою до 36 кг на повний, пільговий, безкоштовний проїзний документ та 15 кг на дитячий. Якщо вага ручної поклажі перевищує допустиму норму, то краще заздалегідь подбати про доплату, інакше за це передбачено штраф. Сплата штрафу не звільняє пасажира від відшкодування вартості перевезення перевищення ваги ручної поклажі.

Збираючи валізу, не забувайте, що є речі, які забороняється перевозити:

  • пожежо- та вибухонебезпечні речовини;
  • речі незадовільного санітарного стану;
  • зброю.

До цього списку також можна віднести тварин, за винятком собак та дрібних тварин, яких перевозять у спеціальних боксах-переносках та які не завдають незручностей іншим пасажирам. Крім того, для перевезення тварин у межах Європи потрібні документи, що підтверджують наявність усіх необхідних щеплень.

Дорогі метали та вироби з них, цінні папери, кошти та коштовності найчастіше необхідно декларувати. У разі необхідно заздалегідь уточнювати інформацію в тому, скільки виробів дозволяється перевозити.

Цю інформацію варто заздалегідь уточнювати в перевізника під час купівлі квитків. Можливо, деякі речі можна буде провезти, але за іншим тарифом.

Перетин кордону поїздом

На кордоні поїзд перевіряють так само, як будь-який інший транспорт. Під час митного контролю дивляться документи кожного пасажира, можуть запитати про мету візиту, кількість коштів, про броню в готелі та наявність зворотного квитка. Правила перетину кордону в кожної країни свої, тому заздалегідь уточніть цю інформацію та зберіть усі необхідні документи. У більшості випадків реєстрація займає мінімум часу й не впливає на розклад поїзда, він надходить вчасно.

Жінка у поїздіКупити квиток на поїзд до Європи — де та як це зробити вигідніше?

Коли виникає це питання, у голові одночасно виникає думка про залізничну касу. Однак сьогодні такий варіант уже не найзручніший і найнадійніший. Ми пропонуємо відвідати офіційний сайт skybooking.ua зі зручним інтерфейсом. За допомогою детально продуманого сервісу ви можете вибрати найзручніші місця та купити залізничні квитки за оптимальною ціною всього за кілька кроків.

Нехай ваша подорож виправдає всі ваші очікування, буде вдалою та благополучною, принесе вам безліч позитивних емоцій! Відмінної та успішної поїздки вам та вашим близьким!

Помилка у тексті? Виділіть її мишкою та затисніть Ctrl+Enter
європа
подорожі
квитки
поїзд
туризм
Додати свій коментар
Новини на тему
img

Огляд курортів: Де краще відпочивати в Хорватії на морі?

Хорватія користується великою популярністю серед туристів з усього світу. Вона розташована на Бал...

img

Визначна пам'ятка Луцька - Луцький замок.

Луцький замок – найвідоміша архітектурна пам'ятка Волині. Замок Любарта – історично важлива пам'...

img

Переваги онлайн покупки квитка на літак

Авіаквиток, придбаний через інтернет, - це цифрова форма простого, всім відомого, паперового варі...

img

Мюнхен: найкращі пам'ятки відомого німецького міста

Мюнхен - столиця Баварії та одне з найпривабливіших міст Німеччини. З його багатою історією, куль...

Ок
Надсилання помилки

Орфографічна помилка у тексті:

Надіслати текст автору?

Додати коментар (необов'язково):

Ок