Завантаження...

Новини
Дата
Назад
1 Дорослих
Дорослi
Діти
до 14 рокiв
Пн
Вт
Ср
Чт
Пт
Сб
Нд

Варшава: 10 travel-лайфхаків які стануть у нагоді в поїздці

user
Вирвич Любов
18/12/2022
7713
0
Варшава: 10 travel-лайфхаків які стануть у нагоді в поїздці

Відвідування Польщі стало повсякденним для багатьох жителів України, проте кожну подорож можна перетворити на захоплюючу пригоду, якщо ретельно до неї підготуватися. У цьому туристам допоможе онлайн-сервіс SkyBooking, де можна придбати квитки на автобус, поїзд, літак, щоб комфортно та безпечно дістатися до Варшави. Крім того, на сайті є безліч інших маршрутів, які дозволять мандрівникам відвідати усі міста Європи. Якщо ви сумніваєтеся щодо безпеки подорожей у 2022 році, вам варто ознайомитись із рекомендаціями для туристів.

АвтобусНа чому дістатися до Варшави?

Найшвидший варіант перетнути кордон – вирушити поїздом або літаком, оскільки вам не потрібно буде стояти в довгих чергах і проходити митний контроль (він заздалегідь пройдений в аеропорту або на вокзалі).

Однак поїздка на автобусі стане для туристів захоплюючою подорожжю, оскільки під час поїздки можна помилуватися неперевершеними пейзажами, познайомитися з цікавими людьми або просто провести час у м'якому кріслі за переглядом улюбленого фільму.

Міжміські перевезення країною здійснює польський перевізник Neobus. Автобусні перевезення – найбільш бюджетний спосіб транспортування. Вартість квитків на рейс складає від 1 злотого.

Читайте також: Відкриття нових маршрутів KLR Bus до Іспанії та Португалії
SkyBooking є представником надійних компаній, що забезпечують комфортну подорож на будь-які відстані. У нас ви зможете купити залізничні квитки, на автобус або літак.

Як дістатися з вокзалу у Варшаві?

Після прибуття на залізничний вокзал, автостанцію, аеропорт, турист може розгубитися, оскільки не знає, як дістатися готелю, який розташований в іншому районі міста. Щоб не потрапити у скрутну ситуацію, необхідно спланувати свій маршрут заздалегідь.

Дістатися з автовокзалу

Читайте також: Які типи вагонів використовує Укрзалізниця

Найбільший автовокзал у Польщі – Warszawa Zachodnia. Оскільки величезна площа станції може спантеличити туриста, необхідно запам'ятати основні орієнтири:

  • зі східного боку будівлі автовокзалу розташовані зупинки міського та приміського громадського транспорту, а також стоянки таксі;
  • із західного боку туристи можуть сісти на автобус, який курсує до інших регіонів країни або на громадський транспорт міжнародного прямування.

Якщо туристу необхідно довго чекати на свій рейс, він може перекусити в ресторані Czarcia Chata, який знаходиться на території автовокзалу і працює цілодобово.

Дістатися з залізничного вокзалу

Залізнична станція, на яку прибувають більшість туристів потягом Укрзалізниці, називається Центральний вокзал. Він розташований у центрі міста, тому перед приїжджими відкривається можливість безперешкодно доїхати до будь-якого району столиці. Для цього від вокзалу курсують автобуси, також поряд знаходиться трамвайна зупинка.

Дістатися з аеропорту

Більшість туристів, які літають міжнародними рейсами, прибувають до аеропорту імені Фредеріка Шопена, розташованого на околиці міста. Якщо мандрівнику потрібно дістатися центру Варшави, він може сісти на автобус №175. Для тих, хто забронював номер у готелі в південній або східній частині міста, підійде автобус №148, а для туристів, які прибули вночі, є зручний рейс №32, який проходить через центр міста до Центрального вокзалу.

Валюта ПольщіЯк можна змінити валюту у Варшаві?

Обмін валют – одне з найважливіших питань туристів, які подумали про методи платежів заздалегідь. Оскільки у Польщі жителі користуються лише злотими, здійснити обмін можна у кількох місцях:

  1. Звернутися до обмінного пункту на автовокзалі, залізничному вокзалі або в аеропорту. Цей метод не найвигідніший, оскільки в таких закладах курс найчастіше трохи завищують.
  2. Обмінювати валюту в прикордонних обмінниках Кантор, які є перед в'їздом до країни.
  3. Звернутися до банку чи обмінного пункту. У Варшаві багато обмінників, де можна змінити гроші. Однак слід звернути увагу, що більшість банків та обмінних пунктів закриті в неділю, тому важливо спланувати вирішення фінансових питань в інший день.

Туристам не рекомендується звертатися до людей, які продають валюту з рук, оскільки така діяльність є незаконною і є ризик отримати підроблені купюри.

Де поїсти у Варшаві?

У столиці Польщі є багато закладів громадського харчування, які можуть бути цікавими для туристів. Якщо ви плануєте бюджетну поїздку, краще заздалегідь продумати, в якому ресторані пообідати або повечеряти.

Щоб не витрачати величезну кількість грошей у дорогих ресторанах, рекомендуємо відвідувати азіатські заклади, які відрізняються від простих забігайлівок, оскільки пропонують смачну та корисну їжу за бюджетну вартість. На відміну від звичайних кафе з фаст-фудом тут можна отримати повноцінний поживний обід. Найвідоміший ресторанчик такого типу у Варшаві – “Co Tu”. У середньому ціна повноцінного обіду у цьому закладі складає 15 злотих.

Туристам рекомендується скуштувати страви молочної кухні, які є традиційними у Польщі. Для цього можна відвідати кафе Bambino, де пропонують різноманітне меню. Обід тут туристу обійдеться в 10-15 злотих.

Музей сучасного мистецтва у ВаршавіДе побачити Варшаву у всій її красі?

Основні визначні пам'ятки у столиці Польщі розташовані не лише у центрі. Замовивши прогулянку теплоходом, можна побачити Черняківський мил, Варшавський зоопарк, Королівський замок та інші цікаві місця міста. Під час річкової прогулянки туристи насолодяться чудовою природою міста, зможуть зробити фотографії у чудових локаціях та отримати масу приємних вражень.

Любителі культурного відпочинку також не нудьгують, оскільки в неділю вони можуть вирушити на прослуховування безкоштовного концерту творів Шопена, який проводиться у парку Лазенки (тільки у літній період).

Також влітку в декількох парках міста проводяться кінофестивалі, де представлені шедеври кінематографа, які можна побачити на великому екрані.

Деякі хореографи з варшавських шкіл танців влаштовують справжні вистави просто неба і вчать перехожих танцювати. Це недорога розвага, а в деяких випадках безкоштовна.

Безкоштовні визначні пам'ятки у Варшаві

Безкоштовно в столиці можна переглянути такі визначні пам'ятки:

  • Старе місто – історична частина столиці із незабутньою архітектурою;
  • парк Лазенки – чудовий палац, де можна насолодитися безкоштовним концертом Шопена (о 16.00 та о 12.00 у неділю);
  • Ринкова площа – особливо гарно виглядає перед новорічними святами, коли кожна будівля мерехтить тисячею вогників;
  • бібліотека варшавського університету – віддалена старовинна будівля на березі річки;
  • Saxon Gardens – чудовий Саксонський сад, прикрашений тисячами дерев та квітів.

Крім цього, туристи можуть відвідати один із торгових центрів, які мають розкішний вигляд та порадують відвідувачів різноманітністю магазинів.

Королівські Лазенки у ВаршавіБезкоштовні музеї у Варшаві

Туристи, які завітали до Варшави, можуть потрапити на безкоштовні екскурсії. День відкритих дверей проводиться у такий час:

  • Королівські Лазенки – щочетверга з 09.00 до 18.00.
  • Галерея Zachęta – безкоштовний вхід по четвергах.
  • Королівський замок доступний безкоштовно у середу.
  • Музей Фредеріка Шопена – не потрібно платити за вхід у неділю.
  • Палац-музей Вілянув – можна безкоштовно відвідати у четвер.

Також у Варшаві є місця, які відкриті для туристів щодня (безкоштовно): Музей сучасного мистецтва та парк "Крулікарня".

Як працює міський транспорт у Варшаві?

Поїздки громадським транспортом – найбільш бюджетний варіант для туристів. Мандрівники можуть купити квиток на проїзд у спеціальних квиткоматах на зупинках, безпосередньо в транспорті або в будь-якому маленькому кіоску. У середньому поїздка автобусом або трамваєм одноразовим квитком коштує 3 злотих, проте туристи можуть купити погодинний, одноденний або тижневий проїзний.

Також гості столиці можуть пересуватися метро. Найдешевший квиток стоятиме 3.4 злотих, проте кататися по ньому можна лише 20 хвилин.

На чому можна заощадити у Варшаві?

Подорожуючи столицею Польщі турист може витратити багато грошей, проте ми підкажемо, на чому можна зекономити:

  1. Вечеряти в азіатських закусочних замість дорогих ресторанів.
  2. Відвідуйте музеї у День відкритих дверей, а також безкоштовні туристичні пам'ятки.
  3. Купувати квитки на міський транспорт із розрахунком на кількість днів, які ви плануєте бути у Варшаві.
  4. Безкоштовно кататися на велосипедах містом. Велопрокат Veturilo дає туристам можливість орендувати велотранспорт на 20 хвилин абсолютно безкоштовно та необмежену кількість разів.
  5. Шукати бюджетні чи безкоштовні розваги, наприклад, концерт Шопена у парку Лазенки, відвідування кінофестивалю та перегляд фільму просто неба, безкоштовні майстер класи з танців у міських парках.

Якщо ви ретельно сплануєте свою подорож, вона стане дуже цікавою, а столиця європейської країни подарує вам незабутні емоції та враження.

Щоб вирушити у захоплюючу подорож найближчим часом, можна звернутися до онлайн-сервісу SkyBooking, який організовує комфортабельні транспортні перевезення та є офіційним представником великих автобусних перевізників в Україні.

Помилка у тексті? Виділіть її мишкою та затисніть Ctrl+Enter
туристам
мандрівки
лайфхаки
польща
поїзд
автобус
Додати свій коментар
Новини на тему
img

Краса і велич Бахайських садів у Хайфі

Бахайські сади розташовані на горі Кармель в Ізраїлі (м. Хайфа). Сьогодні це дуже популярне місце...

img

Візитна картка міста – Тернопільський ставок

Візитна картка міста – Тернопільський став. Ця водойма – така ж давня, як і саме місто. Історія й...

img

Прага: 7 travel-лайфхаків, які стануть у пригоді в поїздці

Прага – одне з місць на карті світу, куди хочеться потрапити неодмінно. Це європейське місто та с...

img

Кишинів - серце Молдови: занурення в історію та культуру

Кишинів - мальовниче місто, яке є столицею і культурним серцем Молдови. Просочене давньою історіє...

Ок
Надсилання помилки

Орфографічна помилка у тексті:

Надіслати текст автору?

Додати коментар (необов'язково):

Ок