Завантаження...

Новини
Дата
Назад
1 Дорослих
Дорослi
Діти
до 14 рокiв
Пн
Вт
Ср
Чт
Пт
Сб
Нд

Прага: 7 travel-лайфхаків, які стануть у пригоді в поїздці

user
Олександр Гапонов
08/02/2022
6010
0
Прага: 7 travel-лайфхаків, які стануть у пригоді в поїздці

Прага — одне з місць на карті світу, куди хочеться потрапити обов'язково. Це європейське місто та столиця Чехії підкорює своїми пам'ятками та історичною спадщиною. Щоб не розгубитися в місті в перші дні, пропонуємо ознайомитися з деякими корисними порадами від SkyBooking.

Як дістатися з аеропорту в Празі?

Міжнародний аеропорт Праги розташований у передмісті Рузине, на відстані 20 кілометрів від центру столиці Чехії. З нього дістатися міста можна кількома способами:

  1. Міськими автобусами.
  2. Автобусами Airport Express (AE). Вони доставляють пасажирів з аеропорту Прага до станції Прага — головний вокзал, де зупиняються перед будівлею вокзалу.
  3. Мікроавтобусами Prague Airport Transfers (груповим трансфером). Є два варіанти поїздки:
  • доїхати до зупинки Narodní 40 і пересісти на інший вид транспорту;
  • попередньо замовити мікроавтобус та обговорити з водієм потрібний вам маршрут. Так можна дістатися будь-якої частини міста.
Читайте також: Ясіня, Закарпатська перлина: природна краса та відпочинок
  1. За допомогою шаттлів фірми CEDAZ. Це досить дорогий вид транспорту та час його роботи – з 7:30 до 19:00. Такі мікроавтобуси доставляють пасажирів до зупинки V Celnici, розташованої в центрі міста.
  2. Таксі.
  3. Оренда автомобіля. Чудовий варіант для мандрівників, які прагнуть незалежності від міського транспорту. Орендувати авто можна завчасно. 

Придбати квитки на транспорт можна як у касі прильоту аеропорту, так і у водія. 

Валюта ЧехіїЯк можна змінити валюту у Празі?

У Празі, як і в будь-якому місті світу, можна при обміні валюти потрапити на хитрощі аферистів. Не варто міняти валюту на руках. Для цього є офіційні пункти обміну валют, розташовані в: 

Читайте також: Що подивитися в Дубліні - столиці Ірландії
  • банках; 
  • обмінні пункти; 
  • інших фінансових установ. 

Найбезпечніші обмінні пункти знаходяться у центрі міста. Тут можна порівняти курси обміну валюти у різних фінансових установах. Якщо гроші знаходяться на карті будь-якої міжнародної системи, то при знятті потрібної суми в чеському банкоматі автоматично відбувається конвертація валюти. Це найбезпечніша угода. 

Вид на мости у ПразіДе побачити Прагу у всій її красі?

Місто Прагу ще називають "місто червоних дахів", "золотоголовим", "стовежевий". Таких характеристик багато і всі вони говорять про неповторність та красу столиці Чеської республіки. 

Повною мірою можна насолодитися всією красою міста, відвідавши один із найкращих міських оглядових майданчиків:

  1. Староміська ратуша. З висоти її стін можна подивитися не тільки на прекрасні краєвиди, а й на астрономічний годинник.
  2. Староміська бруківка. Одна з найкрасивіших веж середньовіччя Європи.
  3. Вид на 9 мостів Влтави. Цей парк відомий найкращим оглядом Праги та її мостів.
  4. Танцюючий будинок. Він входить до сотні найнезвичайніших будинків світу за свою архітектуру та дизайн. На 7 поверсі цієї цікавої будівлі обладнано оглядовий майданчик з видом на Влтаву, Петршин та Малу країну.

Прага розташувалася на кількох пагорбах. Оглядових майданчиків, розташованих на них, безліч і кожен має свою історію і приголомшливий вид на місто.

Безкоштовні визначні пам'ятки в Празі

Щоб помилуватися містом, необов'язково замовляти дорогі тури. Цілком можна відчути задоволення від краси Праги, подивившись цікаві безкоштовні пам'ятки.

Празький градПіші туристичні екскурсії – варіантів дуже багато. Знайомство варто розпочати із оглядової екскурсії, на якій можна отримати базове уявлення про місто. Далі — є різні тури історичними місцями міста, наприклад:

  • по єврейських кварталах;
  • подорож у Старе місто;
  • Повітряні сади. Їх називають легкими міста за велику площу парку;
  • на Карлів міст;
  • Празький Град – візитна картка не лише Праги, а й усієї країни. Біля нього розташувалися Воянови сади — ще одна визначна пам'ятка міста.

Є ще одна можливість подивитися безкоштовно чеські пам'ятки та, при цьому, не залежати від екскурсовода. Це – туристичний аудіогід по Празі. Унікальна можливість походити тими місцями, які сподобалися, і прослухати дивовижні історії про них.

Безкоштовні музеї в Празі

Найкращі музеї Праги розташовані в історичних будівлях та присвячені культурній спадщині країни. Найбільші виставки — у музеях та галереях. Крім таких масштабних показів у місті є безліч невеликих тематичних експозицій. Не всі вони платні. 

Карлів міст у ПразіМіських музеїв також дуже багато і їх відвідування не передбачає фінансових витрат. Будь-який турист може їх відвідати. Деякі цікаві музеї столиці Чехії:

  1. Музей історії Карлового мосту. Розташований на початку мосту з боку Старого Міста.
  2. Містичні музеї у Празі: Музей привидів та міських легенд, Музей алхіміків та магів. Їхня тематика — середньовічна спадщина, старовинні легенди та містичні оповідання.
  3. Різні музеї, присвячені дітям. Тут малюки знайомляться з мініатюрами залізниць та міст. Також їм показують інтерактивні ілюзії.

З усім переліком празьких безкоштовних музеїв можна ознайомитись на міських картах та в екскурсоводів міста.

Як працює міський транспорт у Празі

Для користування громадським транспортом городяни та екскурсанти купують квитки за попередньою оплатою. Такі проїзні квитки діють у будь-якому комунальному транспорті. Винятком є ​​Airport Еxpress (АЕ).

Діти до 6 років можуть подорожувати безкоштовно. При вході в трамвай, автобус, пором, метро або фунікулер необхідно прокомпостувати заздалегідь придбаний квиток. Для цього є спеціальний автомат. 

Всередині кожного трамваю є безконтактний термінал. Сплатити квиток можна за його допомогою. У цьому випадку компостувати білет не потрібно. Термін дії квитка обмежено часом. Кількість пересадок при цьому не враховується. 

На чому можна заощадити у Празі?

Якщо говорити про економію, варто почати з транспорту. Якщо перебувати в місті тривалий час, то краще придбати проїзний квиток на місяць. Тут є два варіанти: 

  • звичайний місячний проїзний квиток. Він коштує 670 крон та дозволяє їздити на будь-якому міському транспорті протягом місяця;
  • іменний проїзний документ. Цей варіант вигідніший — його ціна 540 крон на місяць. На ньому буде розміщено фото власника квитка та інші дані про людину. Квиток треба замовляти наперед. 

Для студентів є окремий тариф – їм можна оформити так звану «літачку» (чеш. lítačka) – зелену картку для студента. Вона коштуватиме місяць 130 крон.

Гроші в рукахЯкщо говорити про економію на покупці продуктів, то є спеціальний мобільний додаток, завантаживши який є можливість бути в курсі всіх акцій у всіх супермаркетах. Найдешевше житло, як і скрізь — це гуртожиток та хостел. 

Прага – чудове місце. Побувавши тут, хочеться повернутися ще раз. А знаючи кілька лайфхаків, можна отримати ще більше насолоди від перебування в ньому. 

SkyBooking допоможе підібрати зручний маршрут та квиток для вашої незабутньої подорожі до столиці Чехії.

Помилка у тексті? Виділіть її мишкою та затисніть Ctrl+Enter
прага
пам'ятки
travel-лайфхаки
подорожі
чехія
Додати свій коментар
Новини на тему
img

Що означає блакитний прапор на пляжі?

На деяких пляжах по всьому світу можна побачити блакитний прапор. Він явно не схожий на державний...

img

Родзинка Конотопу - пам'ятник коню

Чи бачили ви колись пам'ятник коню, зведеного на повний зріст тварини? Тоді саме час відвідати Ко...

img

Відкрийте магію Балі: диво острів в Індонезії

Балі - маленький острів, розташований у південній частині Індонезії, нині відомий в усьому світі....

img

Секрети купівлі дешевих авіаквитків бізнес–класу

Всі авіапасажири прагнуть комфортно долетіти до кінцевої мети подорожі. Адже набагато приємніше в...

Ок
Надсилання помилки

Орфографічна помилка у тексті:

Надіслати текст автору?

Додати коментар (необов'язково):

Ок