Завантаження...

Новини
Дата
Назад
1 Дорослих
Дорослi
Діти
до 14 рокiв
Пн
Вт
Ср
Чт
Пт
Сб
Нд

Родзинка Конотопу - пам'ятник коню

user
Олександр Гапонов
12/09/2022
4281
0
Родзинка Конотопу - пам'ятник коню

Вже кілька років на проспекті Миру красується скульптура коня, яка є символом міста. Біля нього місцеві жителі призначають зустрічі, а хулігани розважаються та перефарбовують скульптуру під зебру або часто намагаються забратися на коня. 

Якщо від залізничного вокзалу рухатися проспектом Миру до центрального парку культури та відпочинку, на вулиці Братів Лузанов, 51, можна побачити пам'ятник коню та головну "родзинку" міста Конотоп.

Якщо назва міста пов'язана з кіньми, то чому б не вшанувати коня, який був вірним другом ще далеких наших предків – козаків. Ставлення до коней і сьогодні дуже поважне, подивіться хоч виступ запорізьких козаків на Хортиці.

Легенди про коней

Існує дві версії, чому ж кінь відзначився такою честю. Згідно з першою легендою, колись довкола цієї місцевості розкинулися болота, які затягували у свої сіті ворожих вершників разом зі скакунами, звідси й назва – Конотоп. За іншою легендою коні активно залучалися до постачання води з річки, ходили по колу та витоптували копитами землю за заданим маршрутом. Обидва варіанти мають право існування, тому кінь по праву займає почесну роль створенні міста.

Читайте також: Навіщо потрібен туристичний страховий поліс?

Конотопський пам'ятник конюВарто лише вдуматись, як з'явилася назва міста Конотоп. Звичайно ж, це злиття двох слів - кінь, що потопає. Саме так названо цю статую. Тому пам'ятник повністю уособлює це місто – його велич, культуру, історію та менталітет.

Історія пам'ятника - головної "родзинки" Конотопу

Історія пам'ятника досить цікава. Відкритий він був у 2008 році. Встановлений кінь мав вороне забарвлення. Згодом хтось знущався з скульптури, коня розмалювали в білі смуги, і він перетворився на зебру.

Потім ще хтось вирішив зробити фото верхи на пам'ятнику, який не витримав і впав. Перший кінь і так багатьом не подобався своєю помітною худорлявістю, а тут взагалі пішли жарти про слабкість конячки.

Після акту вандалізму коня забрали на реставрацію та повернули вже гнідим. Він уже був трохи посилений, але все одно створений зі скловолокна та поліефірної смоли. Містяни хотіли бачити величну скульптуру з міді, але на це у місцевої влади не вистачило коштів.

Пам'ятник коню КонотопВстановлену скульптуру знову пофарбували у зебру, але дощ швидко змив це знущання. Сподіваємось у майбутньому влада знайде кошти і новий пам'ятник буде з міцного заліза.

Читайте також: Як дістатися Буковелю: основні шляхи

Чому варто відвідати головну визначну пам'ятку міста?

Відвідування цієї визначної пам'ятки допоможе вам поринути в атмосферу Конотопу та місцевих жителів. Саме на цій центральній вулиці зустрічаються і розходяться люди, а кінь незримо спостерігає за бурхливим життям кожної людини. Статуя відбиває багаторічну історію Конотопу, демонструючи і щасливі, і важкі моменти його становлення.

Богато туристів розпочинають свою подорож Конотопом саме з вулиці Миру та пам'ятника Коню. І недарма. Ця пам'ятка є символом міста, його "серцем". Саме тому прислухайтеся до рекомендацій і обов'язково почніть свою прогулянку Конотопом зі статуї втопленого коня!

Помилка у тексті? Виділіть її мишкою та затисніть Ctrl+Enter
квитки
туризм
екскурсії
конотоп
пам'ятники
Додати свій коментар
Новини на тему
img

Авіаквитки без багажу: що це означає?

У цьому випадку навіщо платити за багаж у економ-класі, якщо можна просто купити дешевий квиток б...

img

Що можна побачити в Празі: історичні і культурні місця міста

Прага - одна з найяскравіших європейських столиць, приваблює архітектурним багатством і доброзичл...

img

Що подивитися в Будапешті: ТОП визначних пам'яток

Будапешт - столиця Угорщини, місто, яке володіє неймовірною красою і загадковою атмосферою. Кожен...

img

Патріотичний потяг в Україні - Поїзд до перемоги

На території України запущено унікальний потяг на честь української армії. Основна тема – протист...

Ок
Надсилання помилки

Орфографічна помилка у тексті:

Надіслати текст автору?

Додати коментар (необов'язково):

Ок