Завантаження...

Новини
Дата
Назад
1 Дорослих
Дорослi
Діти
до 14 рокiв
Пн
Вт
Ср
Чт
Пт
Сб
Нд

Єллоустонський національний парк

user
Олександр Гапонов
16/08/2022
7018
0
Єллоустонський національний парк

Єллоустоун, мабуть, найвідоміший національний парк у США. Розташований переважно в штаті Вайомінг на північному заході країни, частково заходячи до штатів Айдахо та Монтана. Йєллоустоун лежить над величезним підземним вулканом, тому для місцевої природи характерні гейзери та гарячі термальні джерела. Відвідати цей парк хочуть багато хто, адже саме цей парк дуже часто показують у фільмах.

Пару відомостей про парк

Національний парк в ЄллоустоуніЄллоустоун - найстаріший національний парк у світі. Свою назву він отримав на честь скель жовтого кольору. Під парком знаходиться гігантський Єллоустонський супервулкан, який стоїть одразу за місцевими гейзерами. Востаннє вулкан вивергався 630 000 років тому. Щорічно в Єллоустонському парку відбувається 2000 землетрусів.

Найбільша трагедія сталася 1988 року, коли чверть території перетворилася на попіл після великої пожежі. Адміністрація парку досить швидко привела Йеллоустоун у порядок, тому в ньому досі можуть мешкати ведмеді гризлі, вовки, лосі, бабаки, лосі або бізони.

Найвища точка – Орлиний пік заввишки 3466 метрів. На висоті 1610 метрів над рівнем моря це найнижча частина струмка Різ. Дванадцять важливих американських річок беруть початок у районі Єллоустонського національного парку.

Читайте також: Топ-5 озер України, які варто відвідати кожному

Цікавий факт

На території парку з 1872 року була в'язниця. Вона прослужила до 1903 року, тут же відсиділи свій термін члени злочинних банд Бевінса та Блекберна: Бутча Кессіді, Джорджа Парротта та Кларка Пелтона.

Що подивитись в Єллоустонському національному парку

Єллоустонський парк налічує 290 водоспадів, близько 465 діючих гейзерів і сотні термальних джерел. Температура у них на дні перевищує 100 ° С, тому купатися тут зовсім не варто.

Читайте також: Що можна побачити в Познані: визначні пам'ятки міста

Найвідоміший гейзер Old Faithful викидається на висоту 30-56 метрів приблизно щогодини, виплескуючи за п'ять хвилин до 30 000 літрів води. Old Faithful був названий першим гейзером у парку ще 1870 року. Old Faithful Geyser (Карта) розташований недалеко від центру для відвідувачів, і до нього дуже легко дістатися на машині.

Не забудьте фотоапарат, саме фотогенічне місце - каскад джерел, можна зупинитися у візит-центрі або відправитися в похід однією зі стежок.

Єллоустонське озеро - одне з найвищих гір у США. Прекрасний вид на нього особливо відкривається з Рибальського мосту на тлі гір. Гранд-Каньйон Йеллоустона протяжністю 32 км не такий величний, як однойменний в Арізоні, але все ж таки заслуговує на вашу увагу. Він розташований недалеко від Каньйон-Джанкшн, приблизно за 90 хвилин їзди від гейзера Old Faithful. Глибина каньйону варіюється від 240 до 365 метрів.

Коли їхати до Єллоустонського національного парку

Більшість парку доступна з травня по вересень, середньорічна температура в Єллоустоні всього 2°С. Погода в Єллоустоні відрізняється мінливістю. Найкращий час для відвідування Єллоустона - літо, коли температура часто досягає 25-30°C.
Вночі холодні, у низинах може навіть заморозити. Не забудьте взяти бодай один теплий костюм. Навесні та восени в парку зазвичай коливається температура від нуля до 20°C.

Взимку температура опускається до -20 ° C, а вночі ще нижче. Дороги закриті приблизно з середини грудня до середини березня.

Вхід у Єллоустонський національний парк

Вхід до Єллоустонського національного парку коштує 35 доларів, ціна поширюється на автомобіль, а не на кількість людей у ​​ньому. Якщо ви хочете потрапити всередину на мотоциклі, тоді вам потрібно буде заплатити 30 доларів. А якщо пішки, тоді 20 доларів із людини.

Цікавий факт

Якщо ви плануєте відвідати кілька національних парків під час подорожі США, почитайте про паспорт America the Beautiful. Протягом 12 місяців ви можете відвідати всі американські національні парки без додаткової плати за вхід. Ціна нового паспорта – 80 доларів.

Як дістатися до Єллоустонського національного парку

Придбати квитки в Америку за найвигіднішими цінами можна через SkyBooking. А ось добиратися до парку найзручніше на орендованому автомобілі, в'їхати в парк можна за кілька воріт. У Єллоустоуні є автостоянки, а в парку є кілька заправних станцій на випадок надзвичайної ситуації.

Після настання темряви будьте дуже обережні за кермом. Дороги та серпантини у парку дуже вузькі, а в деяких тварин вночі не світяться очі, тому існує ймовірність аварії.

Проживання в Єллоустонському національному парку

Є кілька варіантів проживання у парку:

  1. Готелі. Навколо Єллоустона багато великих міст і сіл поменше, і знайти готель не складе труднощів. Для дешевого проживання рекомендуємо вибирати мотелі.
    Для тривалого проживання або поїздок з чотирма і більше людьми можна переглянути варіанти розміщення через Airbnb. Досить дешево можна зняти і красиві дерев'яні котеджі біля озера.
  2. Кемпінги. У Єллоустонському національному парку є 12 кемпінгів. Семеро з них перебувають у території парку і працюють під девізом «хто першим прийшов, перший і спить», п'ятьма керує приватна компанія Xanterra Parks and Resorts. У деякі кемпінги можна приїхати автодомом. Плата за ніч досягається до 35 доларів (залежить від місця перебування).

Корисно знати

При відвідуванні термальних джерел ходьте виключно дерев'яними доріжками.
Вода кипить, можна обпектися, а ще отримати високий штраф від рейнджера.
Перед подорожжю збережіть дорогу до національного парку в автономному режимі Google Maps, а також знадобиться PDF-карта Єллоустонського національного парку.
Дотримуйтесь порад, зазначених у цій статті, і тоді ваша подорож до Єллоустонського національного парку буде максимально крутою! А щодо квитків в Америку, донт воррі, Skybooking вам на допомогу.

Помилка у тексті? Виділіть її мишкою та затисніть Ctrl+Enter
озеро
туристам
поради
єллоустон
парк
екскурсії
Додати свій коментар
Новини на тему
img

Визначна пам'ятка Луцька - Луцький замок.

Луцький замок – найвідоміша архітектурна пам'ятка Волині. Замок Любарта – історично важлива пам'...

img

Теплі автобуси для бездомних у Штутгарті

Автобус із обігрівом – справжній порятунок для тих, хто залишився без дому. У Штутгарті запустили...

img

Укрзалізниця запустила новий залізничний рейс до Варшави

З жовтня цього року пасажири можуть скористатися новим міжнародним маршрутом Львів - Варшава, що ...

img

Краса і велич Бахайських садів у Хайфі

Бахайські сади розташовані на горі Кармель в Ізраїлі (м. Хайфа). Сьогодні це дуже популярне місце...

Ок
Надсилання помилки

Орфографічна помилка у тексті:

Надіслати текст автору?

Додати коментар (необов'язково):

Ок