Завантаження...

Новини
Дата
Назад
1 Дорослих
Дорослi
Діти
до 14 рокiв
Пн
Вт
Ср
Чт
Пт
Сб
Нд

Дивовижна Барселона з різних боків

user
Олександр Гапонов
15/07/2022
3837
0
Дивовижна Барселона з різних боків

Якщо ви хочете змінити обстановку і вирушити в захоплюючу подорож, то вам обов’язково потрібно відвідати Барселону. Мальовниче місто в Іспанії неодмінно приємно здивує вас своїми традиціями, культурою і, звичайно ж, південним колоритом. Барселона розташована на узбережжі середземномор’я й може похвалитися розвиненою економікою та неповторною культурою.

Кожен турист, незалежно від інтересів та віку, знаходить тут розвагу до смаку. Ті, хто воліє проводити відпустку на теплому піску, можуть вибрати один із десятків чистих пляжів з усіма зручностями. Для любителів стародавніх будівель та культурних пам’яток є можливість побувати на екскурсіях та ознайомитись зі старовинною архітектурою.

Найголовніше, що в Барселоні можна відпочити, незалежно від бюджету, обравши потрібний варіант розміщення. Якщо ви хочете отримати яскраві враження від відпустки, то вам варто побачити краси сонячної Барселони. Щоби мати повне уявлення про це місто, необхідно детальніше ознайомитися з його пам’ятками та архітектурними пам’ятками.

Пам’ятники та статуї

У Барселоні розташовано безліч цікавих пам’яток та арт-об’єктів, які викликають колосальний інтерес та захоплення в багатьох туристів.

Читайте також: Ясіня, Закарпатська перлина: природна краса та відпочинок

Пам’ятник Христофору Колумбу

Статуя відомому Колумбу має висоту близько 50 метрів. Нагорі розташований оглядовий майданчик, тому якщо ви не боїтеся висоти, то можете сміливо підніматися нагору на ліфті. Розташовується ліфт усередині колони, що дозволяє швидко дістатися оглядового майданчика.

Тріумфальна арка

Тріумфальна арка

Читайте також: Що подивитися в Дубліні - столиці Ірландії

Зведена арка була ще 1888 року. Побудова виконана з червоної цегли, на верху тріумфальної арки розташовується прапор Іспанії. Сама побудова призначена для того, щоби можна було зайти в паркову зону, де раніше була цитадель.

Фонтан-пам’ятник на площі Іспанії

Фонтан-пам’ятник на площі Іспанії

Монумент поєднує в собі три абсолютно різні напрямки: арт-декор, греко-римський стиль і бароко. Розташовується монумент на зеленому невеликому острові, а довкола нього кільцева дорога. Завдяки тому, що фонтан декорований різними елементами, скульптурами, він належить до визначних пам’яток, що підкреслюють іспанську культуру.

Барселонська голова

Барселонська голова

Статуя у вигляді голови виконана в стилі сюрреалізму та розташовується на набережній, починаючи з 1992 року. Історія зведення такого пам’ятника починається з проведення Олімпійських ігор 1992 року. Автором такого оригінального пам’ятника став американський скульптор Рой Ліхтенштейн.

"Поранена зірка"

Монумент Поранена зірка

На пляжі Сан-Себастьян розташований цікавий арт-об’єкт "Поранена зірка". Конструкція виготовлена ​​із кубів, які розташовуються один на одному. Незважаючи на те, що арт-об’єкт досить стійкий, дивлячись на нього, можна сказати, що конструкція має кут нахилу. Присвячено дану конструкцію минулим подіям та змінам міста.

"Усміхнена креветка"

Пам'ятка Усміхнена креветка

Знаменитий скульптор Хав’єр Маріскаль є автором оригінальної скульптури "Усміхнена креветка". Багато хто сперечається й говорить про те, що це зовсім не креветка, а лобстер або зовсім краб. Ідея виникнення такої скульптури з’явилася завдяки замовленню власника одного ресторану, який хотів незвичайно прикрасити фасад закладу перед проведенням Олімпійських ігор. "Усміхнена креветка" настільки сподобалася мешканцям міста та туристам, що навіть після закриття закладу пам’ятник залишився, він був відреставрований та відданий у власність міської влади.

Пам’ятник Пікассо

Пам’ятник Пікассо

Неможливо уявити Іспанію без великого художника Пікассо. Пам’ятник як куба встановлено серед штучного водойми. Усередині розташовуються антикварні предмети, що відображають творчість художника, а також його життя. По стінах куба плавно розтікається вода, чим зачаровує та притягує погляд.

Равальський кіт

Равальський кіт

Пам’ятник коту вражає своїми розмірами. Довжина пам’ятника близько семи метрів, а вага — приблизно дві тонни. Назву кіт отримав однойменну з бульваром, на якому він розташований. Через свої великі розміри влада дуже довго не могла визначитися з його точним розташуванням, проте незабаром його остаточно встановили на бульварі по вулиці Раваль.

"Золота рибка"

«Золота рибка»

Нестандартний пам’ятник розташований у порту Барселони. Архітектор Френк Гері виготовив статую з нержавіючої сталі у вигляді тіла риби, яка не має голови та хвоста. Таким чином, архітектор намагався уособити незавершеність та нескінченність. Виглядає скульптура досить оригінально, дозволяючи туристам робити цікаві фотографії на згадку.

Статуя, присвячена Фредеріку Солеру

Статуя, присвячена Фредеріку Солеру

Цей монумент складно пропустити, тому що він знаходиться на одному з найжвавіших бульварів міста — Ла Рамбла. Пам’ятник присвячений знаменитому засновнику каталонського театру Фредеріку Солеру. Скульптор у своїй роботі використав мармур та білий камінь, здобутий на горі Монсеррат, що робить скульптуру особливо цінною для місцевих жителів.

Відкриття монумента відбулося 1906 року, і він одразу став об’єктом для критики. Однак незважаючи на жодні спроби змінити скульптуру, вона так само прикрашає алею й сьогодні.

Найлегша вежа

Найлегша вежа

Вежа розташована неподалік площі Святого Якова. Її називають "Дротова вежа" або "Посвячення кастельєрам". Кастельєри по всій Барселоні постійно влаштовують уявлення, створюючи живі вежі людей. Це видовище варте того, щоби його побачити особисто.

Цей вид уявлень відомий досить давно. Тому було ухвалено рішення увічнити його в монументі. З зовнішнього боку статуя має вигляд дротяного каркасу. Через відсутність додаткових посилень, які б утримували конструкцію, башта досить легка.

"Сірники"

Сірники

Вигнуті сірники у різні боки стали ідеєю американського скульптора Класу Ольденбурга. Оригінальна скульптура є однією з найулюбленіших для туристів. Розташована вона поблизу Національного музею мистецтва Каталонії.

Монумент у стилі поп-арт виконаний із кольорового металу. Скульптор зміг створити відчуття, ніби сірники самі вистрибують із коробки. Відкриття відбулося 1992 року, якраз до початку Олімпійських ігор.

Архітектура, що притягує погляди

Храм Саграда Фамілія

Храм Саграда Фамілія

Однією з найбільших робіт Антоніо Гауді є храм Сімейства або по-іншому Саграда Фамілія. Храм будувався досить довго, починаючи з 1882 року. Усі гроші, витрачені на будівництво, бралися повністю з пожертв парафіян.

Будинок Вісенс

Будинок Вісенс

Каса Вісенс був створений у розквіт творчості. Будівля збудована в стилі модерн. Спочатку замовлення на будівництво будинку було від промисловця Вісенса, який займався виробництвом таких будівельних матеріалів як цегла та керамічна плитка. Саме тому будівлю споруджено з використанням великої кількості матеріалів.

Квартал готів

Квартал готів

Найстарішим місцем Барселони вважається готичний квартал, де розташований Кафедральний собор. Найстаріша будівля була збудована у 12 столітті. Тільки уявіть, скільки історичних подій він пережив!

Понад 2000 років тому тут було невелике римське поселення, захищене широким муром. Від стін нині нічого вже не залишилося, проте старовинні будинки в оригінальному стилі все ще можна побачити.

Дім Міла

Дім Міла

Для сім’ї Міла, які збиралися здавати частину житла в оренду, Антоніо Гауді збудував будинок на замовлення. З зовнішнього боку здається, що будинок живий. Саме оригінальність концепції приваблює до будинку туристів. В одній частині будинку живуть люди, а в іншій розташовані музеї.

Площа Каталонії

Площа Каталонії

Багато туристів і місцевих жителів люблять відвідувати площу Каталонії. Саме звідси розпочинаються всі основні міські маршрути. На площі зупиняються всі туристичні автобуси, які далі роз’їжджаються своїми маршрутами. На площі завжди буває багато туристів, що прогулюються, навіть уночі.

Культурна спадщина

Парк Гуель

Парк Гуель

Спочатку замість парку мали розташовуватися будівлі та особняки, проте проект не вдалося реалізувати, оскільки промисловець Гуель став банкрутом, і місцевість була передана міській владі. На території парку розташовуються різні статуї та постаті, які були створені знаменитим Антоніо Гауді.

Парк Сьютаделья

Парк Сьютаделья

Територія парку вражає своїми масштабами. Тут можна побувати в Цитаделі, відвідати музей, зоопарк, а також побувати на штучному озері. Для того, щоб оглянути парк, вам може знадобитися цілий день, тому сюди найкраще приходити у вихідний від роботи день, наприклад, неділя. Відвідувати парк необхідно обов’язково з друзями чи з дитиною, тут кожен знайде, що подивитися.

Що обов’язково варто включити до свого маршруту

Акваріум Барселони

Акваріум Барселони

Одним із найбільших океанаріумів у Європі знаходиться в Барселоні. Тут розташовано близько одинадцяти тисяч різних представників водного світу. в океанаріумі міститься близько чотирнадцяти екосистем, які представлені у вигляді рифів, гір, печер тощо.

Стадіон Камп Ноу

Стадіон Камп Ноу

Саме тут відбуваються тренування знаменитого футбольного клубу "Барселона". Місцеві жителі вважають стадіон справжнім символом міста. Адже неможливо уявити Барселону без футболу. За місткістю, інтер’єром та зручністю стадіон отримує п’ять зірок.

Ринок Бокерія

Ринок Бокерія

Якщо ви хочете познайомитися з місцевими делікатесами, то вам варто відвідати ринок Бокерія. Тут можна знайти найсвіжіші та найкращі продукти. Саме тут можна дізнатися про справжні традиційні страви Барселони.

Пляж Барселонета

Пляж Барселонета

Одним із найзнаменитіших пляжів є Барселонета. Він розташований на піщаній косі. На пляжі багато клубів, ресторанів, барів, майданчиків для гри у волейбол. Це одне з найулюбленіших місць молоді, яка любить веселитися до самого ранку.

Барселона настільки різноманітна, що кожен може знайти для себе ідеальний вид відпочинку та подивитися ті місця, які більше найбільше привертають увагу. Транспортна розв’язка Барселони досить велика від автобусів до метро, ​​що дозволяє швидко добиратися до потрібної адреси без пробок.

Особливого значення під час подорожі має комфорт. SkyBooking надає своїм клієнтам можливість не стояти в довгих чергах для того, щоби придбати квиток, а вибрати та замовити квиток онлайн. Сьогодні придбання електронних квитків є звичайною процедурою, яка заощаджує ваш час.

Співробітники SkyBooking допоможе вам підібрати квитки на авіарейси від найкращих авіаперевізників, що стане гарантом успішної подорожі. Не забувайте вибирати всі нюанси перельоту, наприклад, вказуйте, який саме квиток вам необхідний із багажем або без нього від цього залежатиме вартість авіаквитка.

Варто пам’ятати про те, що вирушаючи в подорож або відпустку в іншу країну, ви обов’язково повернетеся щасливими і сповненими сил. Сонячна Барселона здатна зачарувати кожного туриста не лише своєю архітектурою та яскравими арт-об’єктами, а й незабутньою природою та, звичайно ж, пісочними пляжами. Відправлятися в Іспанію необхідно з друзями або ж сім’єю, тоді вам ніколи не буде нудьгувати. Іспанський колорит, кухня та традиції перетворять ваш відпочинок на справжню казку.

Помилка у тексті? Виділіть її мишкою та затисніть Ctrl+Enter
барселона
пам'ятники
архітектура
пам'ятки
статуї
Додати свій коментар
Новини на тему
img

Візитна картка міста – Тернопільський ставок

Візитна картка міста – Тернопільський став. Ця водойма – така ж давня, як і саме місто. Історія й...

img

Єллоустонський національний парк

Єллоустоун, мабуть, найвідоміший національний парк у США. Він лежить над величезним підземним вул...

img

Як не стати жертвою авіаквиткових шахраїв

Збираючись полетіти літаком вперше, недосвідчені мандрівники шукають на сайтах авіакомпаній дешев...

img

Що можна побачити в Познані: визначні пам'ятки міста

Познань активно розвивається і не перестає шанувати пам'ять своєї історичної та культурної спадщи...

Ок
Надсилання помилки

Орфографічна помилка у тексті:

Надіслати текст автору?

Додати коментар (необов'язково):

Ок