Завантаження...

Новини
Дата
Назад
1 Дорослих
Дорослi
Діти
до 14 рокiв
Пн
Вт
Ср
Чт
Пт
Сб
Нд

Tomorrowland - найгучніший музичний фестиваль у Бельгії

user
Олександр Гапонов
27/06/2022
6081
0
Tomorrowland - найгучніший музичний фестиваль у Бельгії

Tomorrowland – легендарний фестиваль, про який чув кожен, і для цього не обов'язково бути фанатом електронної танцювальної музики. Однак у 2005 році, коли його історія почала писатися пером братів Ману та Мішеля Бірса, ще ніхто не знав, до яких величезних масштабів зросте ця подія. Поговоримо про походження фестивалю, його особливості та тонкощі.

Як це все почалося?

Фестиваль Tomorrowland фото

Все розпочалося 14 серпня 2005 року. У містечку Бум, на кордоні Антверпена та Брюсселя, вперше зібралося десять тисяч людей, щоб добре повеселитися під електронну танцювальну музику. Хоча це був перший захід такого роду, Армін ван Бюрен та Давид Гетта, які з того часу не пропускали жодного року, вже грали на стенді заходу. На той час на фестивалі не було можливості розбити табір, тож фанати ставили намети прямо перед головною сценою.

Цікавий факт
Читайте також: Фестиваль дерунів у Коростені - захоплююче та смачно!
Потрапити на захід можна було лише за квитками. Деякі місцеві щасливчики отримали безкоштовні перепустки, щоб заповнити місткість заходу.

Через два роки Tomorrowland переросла в дводенний захід, і в його ворота нарешті почали текти відвідувачі із сусідніх штатів. У 2009 році квитки на фестиваль були повністю розкуплені, а наступного року народилося DreamVille — унікальне кемпінгове селище.

У 2011 році було ухвалено рішення, що 2 дні дуже мало для того, щоб насолодитися улюбленою музикою та відпочити. Наразі фестиваль святкувався три дні. Але зміни торкнулися структури свята. Організатори також вирішили, що кожен фестиваль повинен мати свою назву, тому 2019 отримав прізвисько «Дерево життя».

Наступного року було створено канал на YouTube. Люди, яким не вдалося потрапити на захід, вже могли переглянути сети окремих ді-джеїв, інтерв'ю, закулісні відео, але насамперед офіційні афтермуві фестивалю, які можна було показувати у кінотеатрах як художні фільми.

Читайте також: Октоберфест - масштабний фестиваль пива у Німеччині

Під час десятого випуску було представлено офіційний гімн всього заходу. До речі, пісню було розроблено у співпраці з німецьким автором музики до фільмів Хансом Циммером. Популярність фестивалю зростала з кожним днем, і в Tomorrowland стали приїжджати представники понад двохсот національностей з усього світу. У 2015 році в Бразилії було створено відгалуження, а через два роки фестиваль (який тоді мав назву Amicorum Spectaculum) був продовжений до двох вихідних.

За чотирнадцять років свого існування фестиваль знайшов шанувальників у всьому світі, які щороку приїжджають на нього з усіх його куточків. Адже найбільше свято електронної танцювальної музики пропонує не лише унікальний музичний досвід, а й незабутнє візуальне шоу.

Боротьба за квитки

Декорации Tomorrowland фото

Дістати квитки в Tomorrowland — непросте завдання. Шанувальників фестивалю настільки багато, що останні кілька років дістати квитки дуже складно. Процедура купівлі квитків досить проста – потрібно перейти на офіційний сайт фестивалю та купити. Однак тут є маленький нюанс. Перед покупкою, ви повинні спочатку зареєструватися в ідеалі в січні. Реєстрація дає вам доступ до більш детальної інформації - не тільки про точний час продажу квитків, але і, наприклад, про лайн-апе.

Якщо ви зареєструвалися не пізніше дати початку продажу з країни, в якій проживаєте – вітаємо, у вас є можливість придбати щонайбільше чотири квитки. Однак наплив шанувальників такий великий, що по-справжньому це вдається небагатьом.

Важливо
Якщо ситуація зворотна, і ви не встигли купити квиток, то можна записатися в лист очікування. Якщо хтось відмовиться, або будуть випущені додаткові квитки – ви обов'язково отримаєте цю інформацію раніше за інших. Тому пункт "запис у лист очікування" не варто пропускати в жодному разі.

Квиток на день можна купити від 105 євро, квиток на всі вихідні починається від 250 євро. Але це ціни без проживання в DreamVilla. Якщо ж ви хочете взяти повну участь у фестивалі (включно з кемпінгом), тоді ціна піднімається до €1000 і вище. Щороку на офіційному сайті ціни оновлюються, тому досить періодично заходити та моніторити ситуацію.

Після покупки квитків, ви почнете отримувати pr-розсилки про захід, у яких будуть вказані учасники заходу, плей-листи та інше. За тиждень до початку фестивалю ви отримаєте фірмові книги, атрибути та найголовніше браслети. На браслетах написаний код, який повністю збігається з номером облікового запису, через який ви купили квитки. Тому підробити такі браслети не можна, навіть не пробуйте:). Браслети необхідно активувати через особистий кабінет.

На фестивалі працює своя валюта – перлини. Курс перлини не змінюється вже багато років: 1,3 перлини дорівнюють 1 євро. Тобто, якщо ви хочете розплачуватися на фестивалі, вам потрібно через банківську картку закинути перлини. Принцип оплати простий: ви прикладаєте браслет до зчитувачки, звідки буде знято перлини.

Якщо ви не розрахували з кількістю перлин, і закинули менше, ніж вам потрібно – ви можете будь-коли докинути валюту за допомогою вашої банківської картки. Якщо ситуація навпаки, і ви витратили менше, тоді ваш залишок по завершенню заходу повернеться на баланс карти.

Варіанти участі у заході

Фестиваль Tomorrowland фото

Як уже згадувалося вище, фестиваль Tomorrowland пропонує кілька варіантів участі. Якщо ж ви не хочете брати участь із кемпінгом, тоді потрібно заздалегідь продумати місце проживання на час фестивалю. Багато учасників обирають варіант проживання на територіях, які знаходяться поруч із заходом. У такому разі вибір падає на Антверпен та Брюссель. До речі, такий варіант є вигідним тим туристам, які ще не бували в цих містах, адже можна розглянути місцеву культуру та пам'ятки.

Щоб дістатися до Брюсселя, достатньо перейти на сайт SkyBooking, визначитись з датами, а далі вибрати рейс та купити місця. До речі, не забудьте перевірити наявність прямих рейсів, адже тоді подорож буде набагато приємнішою та комфортнішою.

Що стосується проживання безпосередньо на території фестивалю, тут є кілька варіантів:

  • Перший варіант - це проживання в DreamVille. Простими словами, ви будете жити в наметовому таборі, який влаштований максимально комфортно для любителів усього, що відбувається. Там є і своя сцена, і фудкорти, магазини, і навіть спортзал (ну а раптом ви захочете посидіти або гантелі потягати, чи мало :). Такий варіант проживання можна назвати all inclusive. Ціна такого варіанту проживання коштуватиме 1000 євро.
  • Другий варіант – це варіант Global Journey. У такий пакет включено також трансфер, готель в Антверпені та Брюсселі, а також квиток на 3 дні фестивалю.

Намети на фестивалі

Невелика порада
Якщо ви вперше будете на цьому заході, три дні для любителя-початківця буде багато. Чисто морально буде важко витримати стільки музики, шоу та іншого. Достатньо вибрати один день, і насолодитися атмосферою. А ось вже наступного року можете їхати підготовленим на всі 3 дні :)
Помилка у тексті? Виділіть її мишкою та затисніть Ctrl+Enter
tomorrowland
фестиваль
програма
музичний
Додати свій коментар
Новини на тему
img

Кишинів - серце Молдови: занурення в історію та культуру

Кишинів - мальовниче місто, яке є столицею і культурним серцем Молдови. Просочене давньою історіє...

img

Львівський автовокзал: транспортний хаб України

Львів - місто з багатою історією та унікальною культурою, є одним із найкрасивіших і найцікавіших...

img

Єллоустонський національний парк

Єллоустоун, мабуть, найвідоміший національний парк у США. Він лежить над величезним підземним вул...

img

Головна пам'ятка міста - Звягельська фортеця

Що може бути цікавішим від відвідування стародавнього замку, який має захоплюючу історію? Звягель...

Ок
Надсилання помилки

Орфографічна помилка у тексті:

Надіслати текст автору?

Додати коментар (необов'язково):

Ок