Завантаження...

Новини
Дата
Назад
1 Дорослих
Дорослi
Діти
до 14 рокiв
Пн
Вт
Ср
Чт
Пт
Сб
Нд

Найрозкішніші поїзди у світі - які вони?

user
Вирвич Любов
29/11/2022
6095
0
Найрозкішніші поїзди у світі - які вони?

Комфорт під час поїздки — це запорука незабутньої подорожі, тому вибір оптимального транспортного засобу є первісним завданням кожного туриста. Поїзд — один із найбільш популярних засобів пересування, що забезпечують зручне переміщення країною. Наскільки безпечно подорожувати цього року, ви зможете дізнатися в інших наших статтях, а зараз ми розповімо вам про найдорожчі поїзди у світі.

Багато хто звикли їздити у вагонах типу плацкарт чи купе, де сервіс та дизайн залишаються стандартними, проте у світі є напрям презентабельних залізничних подорожей, де пасажири почуватимуться справжніми королівськими особами, оточеними вишуканістю та розкішшю. За рівнем сервісу такі поїздки можна порівняти з найкращими морськими круїзами.

Незважаючи на популярність авіації, багато світових компаній організовують подорожі поїздами преміум-класу. Такі поїздки — не тільки гарний спосіб дістатися місця призначення, а й поринути в атмосферу аристократизму з витонченими інтер’єрами, предметами мистецтва та бездоганним комфортом.

Поїзд Belmond Northern BelleBELMOND NORTHERN BELLE (Велика Британія)

Розкіш — перше слово, яке спадає на думку, коли ви сідаєте у вагон, щоб дістатися з Лондона до Честера. Стилістика всередині поїзда нагадує фешенебельний ресторан 1930-х років.

Читайте також: ТОП-10 найкрасивіших міст світу: Путівник

Особливістю цього поїзда є обіди, які провідники подають на гарному посуді. Кожен пасажир має власний столик, де він може неспішно насолодитися смачною їжею, гарячим чаєм і приємною бесідою з попутником. За маршрутом туристи відвідають такі визначні пам’ятки, як мостові Кентербері, старовинний Йорк, незабутні музеї Едінбурга.

Поїзд Belmond Andean ExplorerBELMOND ANDEAN EXPLORER (Перу)

Потяг, який здійснює рейс Куско-Арекіпа, йде за маршрутом два дні. Цей тур стане найяскравішим у вашому житті. Усередині вагонів витримано оригінальну перуанську стилістику, а насолодитися неймовірними краєвидами Південної Америки можна в панорамному вагоні зі скляними стінами та дахом.

Для комфортного сну в купе встановлені м’які ліжка та затишні крісла, у яких можна розслабитись та почитати улюблену книгу. Обідати пасажири будуть вишуканими стравами з меню, вигаданого шеф-кухарями знаменитого готелю Belmond Hotel Monasterio.

Читайте також: Які типи вагонів використовує Укрзалізниця

Вагон поїзда Eastern&Oriental ExpressEASTERN & ORIENTAL EXPRESS (Таїланд)

Якщо вам випаде шанс подорожувати цим поїздом, ви зрозумієте, що таке справжня східна розкіш. Опинившись у вагоні, мандрівник одразу помітить комфортні м’які диванчики, на яких можна сидіти, розглядаючи краєвиди через скляні стіни. Маршрут проходить через дивовижні міста, де багато величних храмів, маленьких східних лавок та ринків, насичених різноманітними східними товарами.

У ресторані пасажирам доведеться скуштувати унікальні страви з меню відомого французького кухаря. Під час вечері відвідувачі можуть насолодитися азіатською музикою.

Пасажири поїздом Rocky MountaineerROCKY MOUNTAINEER (Канада)

Подорож зимовою Канадою має відбуватися саме в цьому поїзді. Прийшовши на вокзал, туристи одразу зможуть оцінити оригінальний стиль вагонів. Скляні стіни і стеля дозволять насолодитись видами засніжених гір, величних дерев, приголомшливих озер.

На нижньому поверсі пасажири зможуть скуштувати страв канадської кухні. У традиційне меню входить лосось, свіжа яловичина, які вдало поєднуються із чудовими винами.

Особливість цього поїзда в тому, що люди не можуть заночувати у вагоні. Ближче до вечора трансфер відвозить туристів до готелю, де вони можуть комфортно відпочити.

Сервіс у поїзді Indian PacificINDIAN PACIFIC (Австралія)

Indian Pacific — трансконтинентальний поїзд, що їде крізь усю країну. Найкраще цей поїзд підходить для бізнес-поїздок, оскільки всередині є все необхідне для ділових розмов, роботи та відпочинку. Власники спеціальної платинової картки мають більше можливостей, ніж звичайні пасажири, оскільки компанія організовує трансфер на вокзал. Також преміальні клієнти можуть розраховувати на обід та вечерю в розкішному ресторані класу люкс.

Вагон поїзда Venice Simplon-Orient ExpressVENICE SIMPLON-ORIENT EXPRESS (країни Європи)

Найбільш популярний поїзд у Європі, який здійснює рейси з Лондона до Венеції, Берліна, Відня. Кожен кілометр подорожі запам’ятається на все життя, оскільки у вагоні на відвідувачів чекають зручні м’які крісла з оксамитовою оббивкою, персональні обідні столи та обслуговування на найвищому рівні.

Вагон поїзда Belmond Royal ScotsmanBELMOND ROYAL SCOTSMAN (Шотландія)

Цей варіант найбільш підходить для любителів стриманого англійського стилю. Вагони оформлені в невимушених відтінках (коричневий, темно-зелений). У купе стоять м’які дивани, дзеркала та позолочені тумби для зберігання речей. У номерах є ванна кімната з необхідними засобами особистої гігієни та м’якими рушниками.

Основною перевагою цього поїзда є СПА, у якому пасажирам запропонують розслаблюючий масаж, манікюр, педикюр, процедури догляду за шкірою.

Вагон поїзда Maharajas' ExpressMAHARAJAS' EXPRESS (Індія)

Отримати насолоду від східного колориту можна, подорожуючи поїздом Maharajas' Express. Пасажири можуть насолодитися вечерею зі страв світової кухні в одному з двох вагонів-ресторанів.

Додатково гостям буде запропоновано відвідати СПА-салон, бізнес-зал, скористатися безкоштовним Wi-Fi. Гордість MAHARAJAS' EXPRESS — неперевершений президентський люкс, обладнаний розкішною вітальнею, спальнею-купе та ванною кімнатою з усім необхідним косметичним приладдям.

Вагон поїзда Twilight Express MizukazeTWILIGHT EXPRESS MIZUKAZE (Японія)

Витриманий японський стиль порадує всіх любителів мінімалізму. Стильні купе оснащені м’якими двоспальними ліжками, тумбочками та дзеркалами. Під час подорожі туристи матимуть змогу спостерігати панорамні пейзажі, Японське море та засніжені вершини гори Дайсен. У ресторані пропонують унікальні страви японської кухні з меню, яке розробив всесвітньо відомий японський шеф-кухар.

Вагон-ресторан Версальського поїздаВерсальський вагон (Україна)

Клієнти Укрзалізниці порадіють, коли дізнаються, що розкіш доступна зовсім поряд. Для преміальних пасажирів було створено спеціальний причіпний VIP-вагон, інтер’єр якого нагадує Версальський палац.

У вагоні є королівська зала з великим обіднім столом зі стільцями, оббитими оксамитом, у якому хочеться залишитися назавжди. Пасажири можуть розважитись, переглядаючи фільми або цікаві програми по телевізору.

Якщо у вас поки що немає можливості здійснити поїздку преміум-класу, можна вирушити в приємну подорож звичайним поїздом. Ми зібрали рекомендації для такої подорожі.

На що звернути увагу для комфортної подорожі поїздом

До кожної поїздки прийнято готуватися заздалегідь, тому необхідно знати кілька лайфхаків, які зроблять подорож комфортною та цікавою:

  1. Купити квиток на поїзд заздалегідь. У такому разі є велика ймовірність наявності вільних місць у комфортних вагонах і пасажиру не доведеться подорожувати в задушливому плацкарті. Оптимальний варіант — замовити квитки онлайн, оскільки таким чином покупець може підібрати потрібний вагон і забронювати зручне місце.
  2. Ретельно перевірити інформацію, вказану у квитку. Існує чимало випадків, коли пасажир стикається з неприємностями під час посадки лише через помилки у квитку. Згідно з правилами Укрзалізниці, допускається наявність трьох друкарських помилок в імені та прізвищі туриста, проте всю решту інформації (номер вагона, місце, дату та час відправлення) слід ретельно перевірити перед поїздкою.
  3. Одягти зручний одяг. Поїзд не той транспорт, у який варто одягати вечірню сукню чи костюм. Оскільки в середньому поїздка триває не менше 5–6 годин, людина повинна почуватися комфортно, а для цього найкраще підійде зручний сезонний одяг.
  4. Подумати про розваги під час поїздки. Оскільки подорож поїздом не дозволить зупинитися, щоби переглянути пам’ятки або відвідати кафе, пасажиру варто подумати, як розважити себе в дорозі. Для цього можна взяти із собою улюблену книгу, кросворд, завантажити гарний фільм на планшет чи смартфон.
  5. Підготуватися до сна. Сторонні звуки, які часто доводиться чути в поїзді, заважають мандрівникам спати, тому найкраще запастися берушами та маскою для сну.

Ці корисні лайфхаки забезпечать приємну подорож, після якої турист матиме достатньо енергії для вивчення нового міста чи країни.

Купити квитки в SkyBooking

Покататися на чудовому поїзді мріє кожен мандрівник та здійснити це бажання може сервіс SkyBooking. На сайті туристи можуть вибрати оптимальний маршрут та купити залізничні квитки онлайн, попередньо пройшовши коротку реєстрацію. Подорожувати з нашим онлайн-сервісом зручно, оскільки кожен турист знайде ідеальний маршрут.

Помилка у тексті? Виділіть її мишкою та затисніть Ctrl+Enter
потяг
поїзд
європа
подорож
квитки
преміум-клас
Додати свій коментар
Новини на тему
img

Памуккале - лікувальний курорт і природна пам'ятка

Памуккале - один із найвідоміших турецьких курортів. Він славиться не тільки корисними лікувальни...

img

Топ-5 озер України, які варто відвідати кожному

Озера України - це дивовижні природні утворення, що вражають своєю красою і приголомшливими краєв...

img

Як дістатися Тунелю Кохання у Клевані

Подорож до Тунелю кохання – це чудовий вид відпочинку для тих, хто любить романтичні місця. Подор...

img

Огляд курортів: Де краще відпочивати в Хорватії на морі?

Хорватія користується великою популярністю серед туристів з усього світу. Вона розташована на Бал...

Ок
Надсилання помилки

Орфографічна помилка у тексті:

Надіслати текст автору?

Додати коментар (необов'язково):

Ок